• Etusivu
  • Energia

Mahdollisuus uusiokäyttöön: lämmitystolpasta lataustolpaksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Innohome Oy
Päivitetty 05.06.2023
20236_82128.jpg

Useat suomalaiset ovat viimeisen parin vuoden aikana vähintään harkinneet sähköauton hankkimista. Mutta käsi pystyyn, jos olet miettinyt myös sähköauton latausta.Miten se sujuu, kun pihalla ei seisokaan katospaikkaa, vaan ainoastaan perinteinen lämmitystolppa? Ratkaisu asiaan tulee tässä.

Kaikkien omakotitaloasujien pihalta ei löydy autokatosta tai autotallia, jonne kiinteän sähköauton latausaseman voisi asennuttaa. Syy saattaa olla pihan ahtaus tai mikä tahansa. Usein näiltä pihoilta löytyy kuitenkin autopaikka ja sen vieressä nököttää tuo perinteinen lämmitystolppa, johon lämmityskaapelin on voinut kovilla pakkasilla törkätä auton käynnistymistä helpottamaan.

Tiesitkö, että voit hyödyntää tuota samaista tolppaa myös sähköauton kanssa? Sähköauto ei varsinaisesti tarvitse lämmitystolppaa lämmittämiseen, koska sähköauton lämmitys tapahtuu auton oman akun avulla. Lämmitystolppa kannattaa kuitenkin ottaa uusiokäyttöön, ja toteuttaa siitä kiinteä sähköauton kotilatausasema.

Lue lisää sähköauton latauksesta talviaikaan

Miten sähköauton lataus onnistuu lämmitystolpan kautta?

Perinteisen lämmitystolpan muuntaminen sähköauton latauspisteeksi on yllättävän yksinkertaista, ja tolppaa voi edelleen käyttää myös alkuperäiseen tarkoitukseensa. Ei tarvita ylimääräisiä kaapeleiden vetoja tai toista tolppaa vanhan rinnalle, vaan muutos onnistuu kätevästi kotimaisen Innohome Charlie -tuoteperheen avulla. Tolppa-asennussarja yhdistää latausaseman tyylikkäästi tolppaan.

Sähköautoilu helpottuu huomattavasti, kun kotona on oma latausasema.
Sähköautoilu helpottuu huomattavasti, kun kotona on oma latausasema.

Kaikki Innohome Charlie latausasemat soveltuvat asennettavaksi sähkötolppaan, ja DIP-kytkimien avulla tehot saadaan säädettyä jo asennusvaiheessa lämmitystolpan kaapelointiin soveltuvaksi. Charlie:n ehdottomia vahvuuksia ovat sen nopea asennettavuus sekä helppokäyttöisyys.

Esimerkiksi yksivaiheasennuksiin suunnitellun Charlie-1 latausaseman enimmäisteho on 7,4 kW. SESKO (sähköteknisen alan kansallinen standardointijärjestö) suosittelee, että kotitalouspistorasiasta ladattaessa latausvirta rajataan enintään 8 ampeeriin standardin SFS-EN 62752 mukaisesti. Lämmitystolppaan asennettuna latausaseman teho voidaan säätää esimerkiksi 3,7 kW:iin, jolloin lataus on pistorasiaan verrattuna jopa kaksi kertaa nopeampaa. Varsinaiseen asennustyöhön tarvitaan alan koulutuksen saanut asentaja, joten aivan itse latauspistettä ei saa asentaa.

Latauksen voit aloittaa sekä lopettaa auton oman sovelluksen kautta, myös erilaisten ajastusten asettaminen onnistuu. Helppoa, eikö?

Kotilatauslaitteen asentamiseen tarvitaan sähköasentaja. Sähköasentaja yhdistää latausaseman kodin sähköpääkeskukseen ja säätää laitteeseen optimaalisen lataustehon.
Kotilatauslaitteen asentamiseen tarvitaan sähköasentaja. Sähköasentaja yhdistää latausaseman kodin sähköpääkeskukseen ja säätää laitteeseen optimaalisen lataustehon.
Huomio

Huomio

Miksi Innohome Charlie:

  • Hyödynnä olemassa oleva lämmitystolppa – ei uusia kaapelitöitä vaan järkevää hyötykäyttöä.
  • Valmis tolppa-asennussarja nopeuttaa varsinaista asennustyötä. Pakkaus sisältää kaiken tarvittavan. Muista, että asennuksen saa suorittaa vain ammattimainen asentaja.
  • Aina käyttövalmis – et tarvitse erillistä tunnistautumista tai sovellusta.
  • Suomessa suunniteltu sekä valmistettu – lataa turvallisesti sekä tehokkaasti minkä tahansa sähköauton. Avainlippu-tuote.
Innohome Charlie on suunniteltu erityisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin.
Innohome Charlie on suunniteltu erityisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Katso lähin jälleenmyyjäsi

Innohome Oy
Energia
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78858.jpg
Innohome Oy – ennakoivaa paloturvaa ja turvallista sähköauton latausta
Innohome Oy tarjoaa Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja sähköautonlataukseen tarvittavia kotilatauslaitteita sekä kodin ennakoivia paloturvatuotteita. Innohome Oy on tuonut markkinoille älykkäitä, innovatiivisia ja turvallisia paloturvatuotteita jo vuosien ajan ja sen jälleenmyyntiketju kattaa koko Suomen. Innohomen liesivahdit ja SSA ovat nykyaikaisinta paloturvatekniikkaa, joilla voidaan ennaltaehkäistä suuri osa kotien tulipaloista, kuten liesipalot ja sähkölaitepalot.
20227_78873.jpg
Ethän lataa sähköautoa tavallisesta suko-pistorasiasta?
Viime kuukaudet ovat osoittaneet kaikille, että kustannukset joka saralla nousevat koko ajan, eikä loppua hintojen nousulle ole näköpiirissä. Monet ovat joutuneet nipistämään omista kulutustottumuksistaan ja korvaamaan tuttuja ja turvallisia asioita edullisimpiin tai ympäristön kannalta järkevimpiin ratkaisuihin. Muun muassa polttoaineiden hintojen nousu on lisännyt kiinnostusta erityisesti sähköautoihin. Sähköautojen kanta kasvaa koko ajan, samoin latausverkon, mutta tässä vaiheessa kaikille sähköautoille ei riitä julkisia latauspaikkoja nimeksikään. Ladattavia sähköautoja on Suomessa jo noin 100 000 kappaletta, joten kotilatauslaitteiden tarve on merkittävä.
20235_78879.jpg
Lataa sähköautosi suomalaisella latauslaitteella helposti kotona ja mökillä
Suomalaisten kiinnostus sähköautoiluun on kasvanut parin viime vuoden aikana valtavasti, osittain omasta tahdosta, mutta osittain myös valtion rohkaisemana. Useat valtiot ovat asettaneet myös kovia tavoitteita ilmastopoliittisista syistä korvata bensiini- ja dieselkäyttöiset ajoneuvot sähköajoneuvoilla. Latauspisteitä onkin alettu rakentaa ympäri Suomen muun muassa kauppojen yhteyteen, jotta sähköautojen lataus olisi mahdollisimman vaivatonta kaikille. Useat taloyhtiötkin ovat jo ottaneet mukaan viisivuotissuunnitelmiinsa latauspisteiden hankinnan. Pientaloasujille koti tulee jatkossakinolemaan tärkein latauspaikka, koska autot yleensä siellä seisovat pisimpään paikoillaan. Latauslaitteen virallinen nimitys on latausasema.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
20207_65862.jpg
Kosteisiin tiloihin
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppo- ja pinta-asennuksiin sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.Impressivo-kalusteita käyttämällä voi asentaa samat uppokalusteet yksittäisiksi tuotteiksi tai suuremmiksi yhdistelmiksi niin pintaan kuin uppoonkin. Pinta-asennus tehdään käyttämällä pintakojerasiaa ja pintakoteloita uppopeitelevyjen sijaan. Kytkimet ja pistorasiat saadaan roiskevesitiiviksi ilman tiivistettä huomioimalla johtimien taivutus rasian sisällä ja käyttämällä kytkimien ruuvikiinnitteistä vipurunkoa tai läppäkannellista pistorasian keskiölevyä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton