Ja niin ajatuksesta versosi Taimi

Monen haaveena on omakotitalo, rauhaa, riittävästi asuintilaa ja oma piha. Tällä hetkellä rakentamista varjostaa eri materiaalien hintojen nousu, energian hinnat sekä ihan vain epävarmuus siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ajatusta oman kodin rakentamisesta ei kuitenkaan kannata hävittää, sillä maailmantilanteesta huolimatta oma koti on aina sijoitus sinun tulevaisuuteesi.

Jukkatalo Taimi 124Jukkatalo Taimi 124

Uudessa kodissa on etunsa: energiatehokas ja huoleton

Mitä iloa on uudesta kodista? Paljonkin, mutta yksi mikä ehdottomasti ensimmäisenä tulee mieleen on huolettomuus. Koti on uusi, joten mitään remontoinnin tarvetta ei ole tiedossa useampaan vuoteen. Lisäksi huolimatta energian korkeista hinnoista, voi uusi talo olla hyvinkin edullinen – kaikki lämmityslaitteet ovat uusia ja uudenaikaista tekniikkaa.

Taloon valitulla päälämmönlähteellä sekä lämmönjakelutavalla voi olla suurikin merkitys kun otetaan tarkastelujaksoksi yksi vuosi. Esimerkiksi maalämpö sekä poistoilmalämpöpumppu ovat hyvinkin energiatehokkaita ratkaisuja – eikä pidä myöskään unohtaa, että kotiin voi asennuttaa vielä takan tai aurinkopaneelit. Yksinkertaistettuna: uusi koti on hyvin helposti tehtävissä energiatehokkaaksi.

Mutta entä ne korot ja nousevat hinnat?

Uskaltaako siihen rakennusprojektiin kuitenkaan lähteä, miettii moni. Korot ovat useiden vuosien jälkeen alkaneet taas nousta, energian hinnasta tulevaisuudessa kukaan ei oikein uskalla antaa arviota ja rakennusmateriaalien hinnatkin ovat nousseet.

Todellisuudessa tämän päivän korot ovat kuitenkin vielä matalalla tasolla verrattuna esimerkiksi 1990-luvun alussa rakentaneiden lainakorkoihin, vaikka myönnettävää kyllä on että pitkän nolla-korkoajan jälkeen pienikin korotus tuntuu ikävältä. Omaa asuntolainaansa voi suojata korkojen nousun varalta neuvottelemalla omassa pankissaan korkokatosta. Näin lainan lyhennyserä ei kasva liian suureksi, vaikka korot nousisivatkin vielä.

Rakentamisen kustannuksissa on toki mahdollista tehdä säästöäkin – valitsemalla itselleen luotettavan toimijan, jolla on pitkäaikainen kokemus alalta ja tekemällä yhdessä päätöksiä.

Talovalmistajana Jukkatalo haluaa tuoda turvaa tuleville rakentajille hintatakuun avulla.Talovalmistajana Jukkatalo haluaa tuoda turvaa tuleville rakentajille hintatakuun avulla.

Turvaa hintatakuusta

Talovalmistajana Jukkatalo haluaa tuoda turvaa tuleville rakentajille, koteja Jukkatalo on nimittäin rakentanut jo vuodesta 1968 lähtien. Tämän päivän rakentamishankkeen avuksi on nyt saatavilla hintatakuu, joka takaa pysyvän hinnan, vaikka kustannukset maailmalla nousisivatkin. Budjetti siis pitää, vaikka hinnat muualla nousisivatkin. Hintatakuun ansiosta et myöskään maksa liikaa, jos materiaalien hinnat kääntyvätkin yllättäen laskuun.

Jukkatalon tarjoama hintatakuu on voimassa kaikissa uusissa talokaupoissa ja se on voimassa toistaiseksi. Kun tuleva rakentaja on saanut haltuunsa rakennusluvan, hinnat tarkistetaan vielä kertaalleen samalla kun Jukkatalo vahvistaa talopaketin toimitusajan.

Joulukuussa oma Taimi ensi vuodeksi

Kotien suunnittelussa sekä toteutuksessa Jukkatalo puhuu pitkällä kokemuksella. Vuosien tieto siitä, mitä suomalaiset kodeiltaan kaipaavat. Näistä toivotuista seikoista moni on nyt kiteytetty neljään malliin, Taimi-mallistoon. Nämä neljä erilaista kotia tarjoavat toimivia pohjaratkaisuja niin pienemmille kuin suuremmillekin perheille. Iki-ihana Taimi on persoonallinen koti niin rauhallisiin maalaismaisemiin kuin myös urbaanin vilinän keskelle.

Jos olet pitkään miettinyt ja arponut erilaisia pohjaratkaisuja, kannattaa tutustua näihin neljään malliin, sillä näiden joukosta voi löytyä jo se valmiiksi omalta tuntuva kokonaisuus. Ratkaisut ovat jo valmiiksi kustannustehokkaita, joten kurkista ihmeessä ja tutustu malleihin tarkemmin.

Esimerkiksi Taimi 116 on erinomainen, kolme makuuhuonetta sisältävä, kaksikerroksinen koti. Malli on suunniteltu sopivaksi myös pienemmille kaupunkitonteille – kodin neliöistä ei siis tarvitse tinkiä vaikka tontti ei suuren suuri olisikaan. Kodin yksi seinä on ikkunaton, joka mahdollistaa kodin sijoittamisen myös lähelle tontin rajaa. 116 malli sopii myös paritaloksi.
Tutustu Taimi 116 malliin.

Lue lisää Jukkatalon Taimi-malliston taloista Taimi 124, Taimi 127 ja Taimi 129

Jukkatalo Taimi 129Jukkatalo Taimi 129

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
20.12.2022