Valjasta lämpöpumppu hyödyntämään halvimmat sähkötunnit

Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus kerää Nord Pool Spot -sähköpörssistä seuraavan päivän tuntihinnat, joiden mukaan lämpöpumppu optimoi lämmöntuoton lämmityksen tarpeeseen. Voit itse vaikuttaa, kuinka paljon sähkönsäästön annetaan vaikuttaa kodin lämpötiloihin ja asumismukavuuteen. NIBEn joulukuussa järjestämään maksuttomaan webinaariin osallistumalla pääset helposti syventämään ja päivittämään tietojasi lämpöpumpun pörssisähköohjauksesta.

Lämpöpumpun pörssisähköohjausta hyödyntämällä voit säästää lämmityskuluissa.Lämpöpumpun pörssisähköohjausta hyödyntämällä voit säästää lämmityskuluissa.

Pörssisähköohjaus on mahdollista hankkia suurimpaan osaan NIBEn lämpöpumppumalleja. Käyttöönotto edellyttää, että lämpöpumppu liitetään nettiin, käytössä on myUplink- tai NIBE Uplink -etäpalvelusovellus (maksuton perusversio riittää) ja sähkösopimus on tuntihinnoiteltu.

Uusissa lämpöpumpuissa (pois lukien mallit F1126/F1226) toiminto on tehdasasennettuna, ja vanhemmissa laitteissa sen voi saada käyttöön joko ohjelmiston päivityksellä tai erillisellä NIBE Uplinkin päivityspaketilla.

Pörssisähköohjaus Smart Price Adaption kerää etäpalvelun välityksellä Nord Pool Spot -sähköpörssistä seuraavan päivän tuntihinnat, joiden mukaan lämpöpumppu optimoi lämmöntuoton kodin lämmityksen tarpeeseen. Voit itse säätää laitteen ohjauksesta, kuinka paljon sähkönsäästön annetaan vaikuttaa kodin lämpötiloihin. Mitä suurempi arvo valitaan (1–10), sitä enemmän vaikutusta on sähkönhintaan, mutta vastaavasti asumismukavuus saattaa heikentyä.

NIBE S -sarjan lämpöpumpuissa voidaan huomioida myös sääennuste samanaikaisesti pörssisähköohjauksen kanssa. Toiminto on kätevä etenkin ulkolämpötilan nopeissa muutoksissa. Lämpöpumpun fiksu ohjaus ennakoi esimerkiksi kiristyvän pakkasen ja pystyy näin vieläkin tehokkaammin pitämään sisälämpötilan vakaana ja mukavana.

Tuntihinnoitellun sähkösopimuksen hyötynä on, että käyttäjä pystyy omalta osaltaan toimimaan sähkön kulutushuippua pienentävästi ja kun moni tekee samoin, saadaan valtakunnan tasolla maksimikulusta ja sähkön huippuhintaa alaspäin.

Jos sähkösopimus ei ole tuntihinnoiteltu vaan käytössä on päivä-/yösähkö, säästöä voidaan saada lämpöpumpun tai sisäyksikön kalenterin kautta ohjelmoimalla erikseen lämmitystoimintoa. Lämpökäyrän rinnakkaissiirrolla vähennetään lämpöpumpun toimintaa kalliiden tuntien aikaan (päiväsähkö) esimerkiksi parilla asteella, ja halvimpien tuntien aikaan vastaavasti nostetaan. Tällöin kotia ylilämmitetään yöllä ja päivällä lämpötilojen annetaan laskea alemmaksi. Sopiva taso löytyy kokeilemalla. Ohjelmoinnin voi tehdä kerralla koko viikolle tai vain tietyille päiville.

Webinaari lämpöpumpun pörssisähköohjauksesta – ilmoittaudu mukaan!

NIBE järjestää maksuttoman webinaarin lämpöpumpun pörssisähköohjauksesta keskiviikkona 14.12.2022 klo 17–18. Webinaarin vetävät NIBEn tuotehallintapäällikkö Markus Olander ja tuotepäällikkö Mikko Mäkelä, joiden johdolla paneudutaan muun muassa lämpöpumpun pörssisähköohjauksen toimintaan, hyötyihin ja toiminnon käyttöönottoon. Osallistujien on lopuksi myös mahdollista esittää asiantuntijoille kysymyksiä.

Ilmoittaudu täällä >>>


 
Julkaistu
5.12.2022