Ufox-ilmankostutin on ollut osa suomalaisia koteja jo 50 vuoden ajan

Ufox-ilmankostuttimet ovat bakteerittomien höyrystysperiaatteella toimivien ilmankostuttimien uranuurtajia Suomessa. Ensimmäinen Ufoxin prototyyppi syntyi autotallissa Korpilahdella vuonna 1970. Laitteen keksijöillä ei tuolloin ollut aavistustakaan, kuinka suuren suosion tuote saavuttaisi.

Ufox on suomalaiskotien 50-vuotias klassikko, joka on tuonut avun monelle kuivasta sisäilmasta kärsivälle. Ufox on suomalaiskotien 50-vuotias klassikko, joka on tuonut avun monelle kuivasta sisäilmasta kärsivälle. 

Nyt 50 vuoden jälkeen voidaan todeta, että Ufox-ilmankostutin on tuttu monelle suomalaiselle ja tuonut avun niin aikuisille kuin lapsille erilaisissa kuivasta ilmasta johtuvissa hengitystieoireissa.

Ufoxin pitkäikäisen suosion salaisuus on paitsi toimiva tekniikka myös se, että siinä ei ole lainkaan kuluvia osia. Hiljainen laite kosteuttaa tehokkaasti kotona tuoden avun kuivan sisäilman tuomiin ongelmiin.

Sopivalla sisäilman kosteudella on monia terveysetuja verrattuna kuivaan ilmaan

Sisäilman kosteus vaihtelee vuodenaikojen mukaan, ja siihen vaikuttavat ulkoilman kosteus ja lämpötila.

Suositeltavaa ilmankosteutta on vaikeaa saada aikaan kotona talvella, jolloin ulkoilma on usein hyvin kuivaa. Ufox-sisäilmankostuttimella kodin sisäilman voi pitää sopivan kosteana ja miellyttävänä.

Lue myös: Hyvästi kuiva sisäilma – sopiva ilmankosteus on tärkeää hyvinvointimme kannalta

Mikä on kotisi ilmankosteus?

Terveellisen sisäilman suhteellisen kosteuden tulisi olla 30–45 prosenttia, mutta useimmissa nykykodeissa sisäilma on talvikaudella huomattavasti kuivempaa. Luotettava kosteusmittari näyttää, kuinka kuivaa ilma on kotonasi.

Moderneissa asunnoissa ilmankosteuteen vaikuttavat monet tekijät: erityisesti tehokas ilmanvaihto poistaa kosteutta. Myös koneellistunut pyykinkuivaus ja ruuanlaiton väheneminen asunnoissa alentavat ilmankosteutta.

Kuiva sisäilma altistaa erilaisille hengitystieoireille. Paikallaan pysyvä ilma on myös otollinen kasvualusta bakteereille ja viruksille.Kuiva sisäilma altistaa erilaisille hengitystieoireille. Paikallaan pysyvä ilma on myös otollinen kasvualusta bakteereille ja viruksille.

Ufoxin avulla on mahdollista vähentää hengitysteiden tulehdusriskiä

Asiantuntijoiden mukaan kuiva sisäilma aiheuttaa ja lisää hengitysteiden, limakalvojen ja ihon ärsytysoireita. Se myös heikentää liman poistumista hengitysteistä, mikä puolestaan lisää limakalvojen tulehdusriskiä.

Paikallaan pysyvä lima on hyvä kasvualusta bakteereille ja viruksille, jotka pääsevät näin rauhassa lisääntymään ja aiheuttamaan tauteja. Lisäksi allergiaoireet saattavat korostua, sillä kuivassa sisäilmassa on enemmän pölyä kuin kosteassa. Ufox-ilmankostutin auttaa pitämään ilmankosteuden sopivana, mikä on tärkeää hyvinvointimme kannalta.

 
Julkaistu
5.12.2022