Tilaa ilmainen kartoituskäynti lämpöpumpun hankintaan – säästä energiaa ja pienennä sähkölaskuasi

Asutko sähkölämmitteisessä talossa? Mikäli vastaat kyllä, tämä artikkeli on juuri sinulle. Lämpöpumpun hankinta on järkevä keino pienentää kodin sähkönkulutusta merkittävästi. Tällä hetkellä lämpöpumppujen myynti käykin vilkkaana ja monessa paikassa varastot on jo myyty loppuun. Pitkät toimitusajat voivat pelästyttää tilaajan, mutta aina kannattaa kysyä ja varmistaa tilanne. Lämmöxin varastosta löytyy vielä laitteita.

  

Ensimmäinen askel lämpöpumpun hankinnassa: pyydä alan ammattilainen kartoituskäynnille

Kun kodin sähkölämmitys halutaan päivittää taloudellisesti, liikkeelle kannattaa lähteä kartoituskäynnistä, jonka tekee lämpöpumppualan ammattilainen luotettavasta jälleenmyyntiliikkeestä. Ammattilaisen opastuksella askarruttavat kysymykset selviävät, markkinoilla olevia vaihtoehtoja saa karsittua ja valittua omaan tarpeeseen kaikkein sopivimman ratkaisun.

– Talon koko ja sijainti tietysti vaikuttavat. Maalämpö soveltuu alueille, joissa ei ole pohjavettä ja kallio on saavutettavissa ja rakennus on riittävän iso. Ilmalämpö- tai ilma-vesilämpöratkaisut soveltuvat pienempiin taloihin, varsinkin Etelä-Suomen leudoilla alueilla, kertoo Antti Helén Lämmöx Oy:stä.

Lue myös: Mietityttääkö jokin ilmalämpöpumpun hankinnassa? Katso vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Lämmöx Oy tarjoaa Etelä-Suomen alueella ilmaisen kartoituskäynnin, jossa käydään yhdessä asiakkaan kanssa läpi, mikä lämmitysratkaisu kohteen ja sen asukkaiden tarpeisiin sopisi parhaiten. Käynnin pohjalta saadaan tehtyä kustannuslaskelmat muutostöistä.

– Kartoituskäynnillä kaikki pohditaan yhdessä ja kerromme asiakkaalle valintojen eri puolet. Lämmöx on luotettava kumppani, jolta saa selvät tarjoukset, takuut ja huollot. Tällöin ei tarvitse miettiä laitteen käyttöönoton jälkeenkään, mihin voi olla yhteydessä, Helén lupaa.

Toinen askel lämpöpumpun hankinnassa: tee tilaus ajoissa

Moni lämpöpumppujen jälleenmyyjä myy tällä hetkellä jo eioota, mutta Lämmöxin varastosta löytyy yhä lämpöpumppuja kuukaudenkin odotusajalla. Se tarkoittaa käytännössä sähkönsäästöön kiinni pääsemistä vielä ennen tämän talven pakkasia. Lämpöpumpun asennus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin, joten kustannuksia saa laskettua myös verotuksen kautta.

Lämpöpumppumarkkinat ovat tällä hetkellä kuumentuneet maailmanlaajuisesti, joten tilaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, vaikka toimitusaika osoittautuisikin pitkäksi. Jonot eivät ole Helénin mukaan ainakaan lyhenemässä.

– Piirilevyjen raaka-aineista on nyt pulaa, sillä Kiina ja Yhdysvallat eivät myy niitä ulos maasta. Tilanne oli jo koronan suluista johtuen kriittinen ja nyt sodan aiheuttaman energiakriisin myötä Euroopassa tehdään todella paljon lämpöpumppuinvestointeja. Myynti on kiivasta ja jonot kasvavat koko ajan, hän luonnehtii.

Lue myös: Rakennatko oman kodin ensi kesänä? Lämpöpumpun hankinta-ajankohta on nyt!

Näin eri lämpöpumput tuovat säästöä

Antti Helén antaa yleispätevän luettelon lämpöpumppujen säästöpotentiaalista (kaikki esimerkit on tehty sähkölämmitteiseen omakotitaloon):

 • Ilmalämpöpumpulla säästöä saadaan noin 30 % sähkönkulutuksesta.
  • Hankintahinta lähtee 2 000 eurosta ylöspäin. Huomioi, että ilmalämpöpumppu toimii lisälämmönlähteenä ja tarvitsee rinnalleen päälämmönlähteen.
  • Järjestelmän saa noin 1 kuukaudessa asennuksineen.
 • Ilma-vesilämpöpumpun säästö on 60–70 % sähkönkulutuksessa.
  • Hankintakustannukset riippuvat paljon olemassa olevasta lämmitysratkaisusta, sillä järjestelmä vaatii vesikiertoisen lämmönjaon.
  • Varastosta löytyy vielä joitain malleja.
 • Maalämpöratkaisuissa säästöä kertyy 80 %.
  • Hankintakulut ovat korkeammat kuin muissa lämpöpumpuissa, mutta vastaavasti käyttö on edullisempaa.
  • Täksi talveksi ei enää järjestelmiä saada. Kun tilauksen laittaa sisään nyt, asennus voidaan tehdä noin vuoden kuluttua.

Haluatko lisätietoa? Jätä yhteydenottopyyntö Lämmöx Oy:n asiantuntijoille

 
Julkaistu
18.11.2022