Paranna kodin lajittelua keittiössä ja ehkäise samalla hävikkiä

Henkilöä kohden heitämme ruokaa roskiin noin 20–25 kiloa vuodessa eli Suomessa yhteensä huimat yli 100 miljoonaa kiloa vuodessa. Pienikin parannus oman ruokajätteen syntymiseen tuo paljon helpotusta yhteisen jätevuoren pienentämiseen. Keittiö on tässä ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Keittiö on joka kodin sydän

Artikkelista löydät parhaat vinkit hävikin ehkäisyyn ja lajittelun kehittämiseen niin keittiössä kuin muualla kodissa.

keittiömaailman-jätteidenlajittelupiste- keittiössä-1600x900.jp

Keittiön oivaltava suunnittelu auttaa vähentämään ruokahävikkiä

Avaat keittiön kaapin, mutta kädenulottuvilla kaapissa olevista tuotteista on korkeintaan puolet. Takarivin laatikoihin ja pulloihin et ylety. Tällä konstilla saat melko varmasti aikaan ruokahävikkiä.

Keittiön hyvin suunnitellut säilytysratkaisut auttavat ruokahävikin vähentämisessä. Mekanismikomerossa kaikki elintarvikkeet ovat käden ulottuvilla, eivätkä unohdu kaapin perukoille. Monitoimikomeron liukuvat laatikot helpottavat huomattavasti elintarvikkeiden löytymistä verrattuna pelkkiin hyllyihin. Myös alakaappeihin on saatavilla korimekanismeja, jotka tuovat tavarat käden ulottuville.

Elintarvikkeiden ikää voi pidentää kotona säilyttämällä niitä oikein. Esimerkiksi A la Carten Urban-vihanneslaatikossa säilyvät niin leipä kuin suuri osa vihanneksista ja hedelmistä paremmin kuin pöydällä tai jääkaapissa. Kylmälaitteiden lämpötilaa kannattaakin pitää silmällä, etteivät elintarvikkeet palellu ennen aikojaan.

keittiömaailma-vihanneslaatikko-900x900

Mitä materiaaleja voi kierrättää?

  • Biojäte
  • Muovi
  • Lasi
  • Metalli
  • Kartonki
  • Paperi
  • Tekstiilit

Kerää nämä talteen ja laita niille tarkoitettuihin jäteastioihin.


Lajittele oikein

Keittiömaailman eri lajittelujärjestelmät mahdollistavat oman tarpeen mukaisen lajittelun, ja astioiden määrät ja tilavuudet ovat valittavissa. Astioihin on mahdollista valita myös värikoodilliset tarrat, ja värit voidaan yhdistää käytössä oleviin taloyhtiön keräysastioihin. Keittiömaailman lajittelusangot on valmistettu 100 prosenttisesti kierrätysmuovista.

Keittiömaailman Puulaatikko-säilytyskaappi on asiakkaiden kestosuosikki. Alun perin halkolaatikoksi tarkoitettua laatikkoa voi käyttää esimerkiksi paperin, muovin tai pullojen lajitteluun.

Sokkelilaatikko on huomaamaton tilaihme. Se toimii vallan mainiosti esimerkiksi paperin tai lapsiperheen pilttipurkkien kierrätykseen. Tänne voit piilottaa myös kissan- tai koiranruokakupit.

SELAA KEITTÖKUVASTOJA

Keittiömaaila-puulaatikko-sopii-pahvin-kierrätykseen-900x900.jp
Keittiömaailma-piilota-sokkelikaappiin-vähän-käytettyjä-tavaroi

Lajittelumahdollisuudet muuallakin kuin keittiössä

Kodin säilytys- ja lajittelumahdollisuudet ovat kehittyneet valtavasti viimeisten vuosien aikana. Lajittelua ja kierrätystä voidaan tehostaa erilaisilla runkoratkaisuilla myös eteisessä tai kodinhoitohuoneessa. Kodin komerot ja tasot voidaan valjastaa helposti tätä tarkoitusta varten. Monitoimikomeroihin on mahdollista saada laaja skaala erilaisia tuotteita: lajitteluastioita, koukkuja, pyyhetelineitä ja ulosvedettäviä mekanismeja.

Näistä ja monista muista säilytys- ja lajitteluratkaisuista voi kysyä lisää Keittiömaailman suunnittelijoiltamme.

Lue myös: Mitä keittiöremontti maksaa >>

Suunnitellaan yhdessä

Kun sinulla on muutamia ajatuksia siitä, miltä keittiössäsi tulisi näyttää tai mitä sieltä pitäisi löytyä, ota yhteyttä lähimpään Keittiömaailmaan. Keittiömaailmassa keittiön suunnitteleminen on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi.

Kartoitamme yhdessä toiveesi ja katsomme, miten ne saadaan sovitettua keittiöösi parhaalla mahdollisella tavalla. Otamme huomioon myös asettamasi budjetin.

Tule Keittiömaailman myymälään tai kutsu suunnittelija kotiisi.

Varaa maksuton suunnitteluaika


 
Julkaistu
11.11.2022