Kattoremontin rahoitus joustavasti
– näin otat kotitalousvähennyksestä kaiken irti ja säästät

Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.

Kattokeskus_kattoasiantuntija_kuntokartoitus_katolla_pieni (1).

Kattoasiantuntija tutkii katon kunnon niin ylä- kuin alapuoleltakin. Mikäli tarvetta ilmenee, hän tekee paikan päällä tarjouksen katon korjauksesta tai uusimisesta ja antaa kattavat tiedot rahoituksesta. Lisäksi hän neuvoo vielä kotitalousvähennyksen hyödyntämisessä.

Miten kattoremontti kannattaa maksaa?

Kattokeskus tarjoaa OP Rahoituksen kattorahoitusta joustavin ehdoin. Rahoituspäätöksen voi hakea suoraan Kattokeskuksen kotisivujen kautta.

– Kattoasiantuntijamme neuvoo ja auttaa tarvittaessa paikan päällä rahoituksen hakemisessa, kertoo Kattokeskuksen talouspäällikkö Leena Heininen.

– Rahoitus on kaikin tavoin helppo. Ei tarvitse mennä pankkiin, ei tarvita vakuuksia eikä takaajia. Päätöksen saa nopeasti ja Osuuspankki isona talona on turvallinen ja joustava kumppani niin meille kuin asiakkaallekin.

OP tarjoaa 30 vuorokauden kuluttoman ja korottoman maksuajan normaalisti ympäri vuoden.

Maksut onnistuvat kortitta ja rahoitus joustaa asiakkaan maksukyvyn mukaan.

Heininen kertoo esimerkin:

– ­Jos ajatellaan, että asiakkaalla olisikin koko kattoremonttiraha tilillään, mutta tämän hetken muuttuvat sähköhinnat mietityttävät, on rahoitus helppo tapa keventää tilannetta ja pitää puskuria myös tilillä.
Kuntokartoitus

Rahoitus vaikuttaa myös kattotarjousten markkinahintaan.

– Rahoitusyhtiöyhteistyön kautta yritys saa nopeasti ja varmasti rahat tekemästään työstä tililleen. Yrityksen ei tarvitse varautua työn hinnoittelussa mahdollisiin pitkiin myyntisaamisiin, perintätoimistokuluihin eikä luottotappioihin.

Kotitalousvähennystä voi nyt käyttää vuodenvaihteen molemmin puolin

Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen täysimääräisenä on fiksua. Kattokeskuksen kattoasiantuntijat ovat koulutettuja veroasioihin.

– Loppuvuodesta on tietysti toiveissa käyttää kotitalousvähennystä vuodenvaihteen molemmin puolin. Siinä on tosin muutama asia, mikä tulee ottaa huomioon, että hommat tulevat laillisesti hoidetuiksi, Heininen huomioi.

– Ensinnäkin, jotta yritys voi laskuttaa kahdessa osassa, sen tulee käyttää sitä tapaa ympäri vuoden. Kun yritys toimii tällä tavoin ympäri vuoden eikä pelkästään joulukuussa, mahdollistaa se kotitalousvähennyksen käytön kahtena vuonna asiakkaalle, Heininen selvittää.

Hän muistuttaa myös, että kattoasiantuntijat osaavat neuvoa myös poikkeustilanteissa. Tällaisia ovat esimerkiksi kuolinpesäasiakkaat tai tilanteet, joissa puolisoista toinen on pienituloinen.

Tänä vuonna kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2250 €/henkilö. Ensi vuonna vähennyksen suuruus on sama.
 

Kattoasiantuntija_tyomaa_pieni

Katto- ja muut remontit ovat järkevää talouden hoitamista

Omakotitalon perusparannuksia ei kannata säästellä.

– On äärimmäisen viisasta tehdä joka vuosi jotain. Suunnitella remontteja ja käyttää kotitalousvähennyksen suomat hyödyt täysimääräisinä. Samalla oman kodin arvo nousee, kun paikat pysyvät hyvässä kunnossa. Se on järkevää talouden ja kiinteistön hoitamista, Heininen muistuttaa.

Kattokeskus Oy toimii laajasti Suomessa. Alueita ovat Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Itä- ja Länsi-Uusimaa, Keski-Suomi ja Savo.

Pyydä kattoasiantuntija tarkastuskäynnille.

 
Päivitetty
31.1.2023