Älykäs koti ei käytä sähköä turhaan

Korkeat energiakustannukset puhuttavat nyt paljon – ja säästää pitäisi. Kulutustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi energiankäyttöön asumisessa. Valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden älykäs ohjaaminen tuo helpotusta kulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan. Päivittäminen älykodiksi onnistuu nopeasti älylamppujen vaihdolla ja älypistorasioilla, jotka mahdollistavat valaistuksen ja piensähkölaitteiden ohjaamisen sovelluksella tai älykaiuttimen äänikomennoilla.

Kodin päivittäminen älykodiksi tuo helpotusta sähkönkulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan.Kodin päivittäminen älykodiksi tuo helpotusta sähkönkulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan.

Sähkölaite etäohjattavaksi parilla kympillä

Kodin päivittäminen älykodiksi ei vaadi monimutkaista taloautomaatiojärjestelmää. Ledvancen SMART+ Plug -älypistorasiat sijoitetaan olemassa oleviin vakiopistokepaikkoihin, joihin sähkölaiteet liitetään normaaliin tapaan. SMART+ Plug aktivoidaan käyttöön kodin wifi-verkossa, jonka jälkeen kyseisiä sähkölaitteita voidaan ohjata mobiililaitteella, äänikomennolla tai ajastetusti. Älykodin toiminnot saa käyttöön varsin edullisesti – SMART+ Plug-pistorasian hinta vaihtelee 20–40 euron välillä sisä- tai ulkomallin mukaan.

Säädä toiminnot arkirytmiin sopivaksi

SMART+ Plug -älypistorasian avulla teet arjesta sujuvampaa. Aamuherätyksen soidessa kirkasvalo alkaa kajastaa ja kahvinkeitin menee päälle. Käytävän ja keittiön valot syttyvät ja radiosta kuuluvat päivän ensimmäiset uutiset. Kotoa lähtiessä valot sekä sähkölaitteet sammuvat automaattisesti oven mentyä kiinni, eikä niitä tarvitse murehtia.

SMART+ WiFi -teknologia mahdollistaa omien tarpeiden mukaisen kodin toimintojen ajastamisen sekä etäohjaamisen. Voit liittää siihen haluamasi laitteet ja valot.

Ohjataksesi LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella, tarvitset älypuhelimen tai tablet-tietokoneen (Android 4.4 tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi)

Katso myös: Älyvalaistus, joka tukee biologistarytmiä

Helpota aamujasi SMART+ Plug -pistorasioilla.Helpota aamujasi SMART+ Plug -pistorasioilla.

Paranna kotisi turvallisuutta

Muutama yksinkertainen toiminto nostaa kodin turvallisuustasoa. Ledvancen SMART+ Wifi -järjestelmään on saatavilla ulko-oviin helposti asennettavat ovikytkimet, jotka pitävät sinut ajantasalla. Saat esimerkiksi tiedon, kun lapset ovat saapuneet kotiin koulusta. Ovikytkin on myös kätevä turvallisuustoiminto kesämökin etävalvontaan.

Liiketunnistimilla voidaan puolestaan ohjata SMART+ WiFi -valaistusta pihalla ja ulkona, mikä helpottaa pimeällä liikkumista valaisemalla automaattisesti reitin ovesta ulosastuttaessa. SMART+ Plug -pistorasian outdoor-mallilla voidaan myös kätevästi ohjata ulkosähkölaitteita, esimerkiksi etäohjattava sekä ajastettava auton lohkolämmitys helpottaa lähtemistä kylmillä keleillä.

Ovikytkin kertoo, milloin lapset ovat saapuneet kotiin koulusta. Se on myös kätevä turvallisuustoiminto esimerkiksi kesämökin etävalvontaan.Ovikytkin kertoo, milloin lapset ovat saapuneet kotiin koulusta. Se on myös kätevä turvallisuustoiminto esimerkiksi kesämökin etävalvontaan.

Seuraa energian kulutusta sovelluksella

Kodin laitteiden tai valaistuksen sähkönkulutusta on vaikea arvioida. Ledvancen SMART+ WiFi -sovelluksella voit aina halutessasi tarkistaa sisäkäyttöön tarkoitetun älypistorasiaan kytketyn laitteen kulutustilanteen ja sulkea tarvittaessa turhaan sähköä kuluttavat laitteet. Etäohjaus helpottaa myös arkea silloin, kun olet poistunut kotoa ja unohdit sammuttaa valot tai kahvinkeittimen.

Energiankulutuksen dataa voi myös tarkastella pidemmällä jaksolla, ja tehdä muutoksia asumistottumuksiin sen mukaan. Jo pienetkin muutokset tuovat isoja säästöjä vuositasolla.

Ledvancen SMART+ WiFi -älypistorasian ominaisuudet

  • Ohjattavissa LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella (Android™️ 4.4 tai uudempi, iOS 9.0 tai uudempi) tai äänikomennoilla: Google Assistant tai Amazon Alexa
  • Kytkentä: 2 300 W / 10 A
  • Verkkoprotokolla: WiFi
  • Energiamittaus ominaisuus sisäpistorasialla
  • Ajastaminen
Plug_pakkaus

Tuotteet älykodin päivittämiseen

Ledvancen SMART+ WiFi-tuotteita myyvät Bauhaus, K-rauta ja Verkkokauppa.com

Haluatko lisätietoa älykodin toteutuksesta?

Jätä yhteydenottopyyntö - asiantuntija kertoo tarkemmin.

 
Päivitetty
14.11.2022