Helppoutta ja mukavuutta arkeen: Kodin LVI-järjestelmä, jossa kaikki osat toimivat optimaalisesti yhdessä

NIBE-ekosysteemi on ratkaisu vaivattomampaan arkeen, jossa voit unohtaa kadonneet ohjekirjat, hukkuneet kaukosäätimet, erilaiset sovellukset ja monimutkaiset ohjauspaneelit. NIBE-ekosysteemin automatiikka pyörittää kodin koko LVI-järjestelmää, ja kokonaisuutta on mahdollista hallita lämpöpumpun näytöltä. Kun lisäksi liität lämpöpumpun nettiin ja otat käyttöösi kätevän etävalvontasovelluksen, pystyt seuraamaan koko järjestelmää kätevästi yhdestä sovelluksesta älypuhelimen tai tabletin kautta.

  

NIBE-ekosysteemin perusajatuksena on yksinkertaistaa arkeasi, mutta samalla monipuolistaa mahdollisuuksiasi. Kun liität NIBEn lämpöpumppuun kodissa tarvitsemasi LVI-laitteet NIBEn valikoimasta, voit hallita LVI-järjestelmääsi (lämmitys, lämmin käyttövesi, ilmanvaihto, viilennys ja aurinkosähkö) lämpöpumpun näytöltä ja huoneyksiköstä yhdellä tutulla käyttöliittymällä.

Juju on siinä, että järjestelmän eri osat keskustelevat keskenään, ja kokonaisuus tavoittelee automaattisesti kodin optimaalisinta mukavuustasoa. Sinun ei tarvitse seistä eri laitteiden vieressä itse säätämässä toimintoja muuttuvien olosuhteiden vuoksi.

Kun liität lämpöpumppusi nettiin, näet järjestelmäsi toiminnan kätevästi älypuhelimella tai tabletilla yhdestä ainoasta sovelluksesta. Pienellä vuosittaisella lisämaksulla (tällä hetkellä noin 25 €/vuosi) voit myös halutessasi ohjata järjestelmää etänä ja ilmoittaa lämpöpumpulle esimerkiksi lomamatkan päättyessä palaavasi kotiin, jolloin se voi nostaa kodin sisälämpötilaa ja ilmanvaihdon tasoa.

  

Maksimoi energiansäästö

Pelkästään se, että kodissasi on oikein asennettu ja toimiva lämpöpumppu, tuo melkoisesti säästöä. Lämpöpumppukäyttäjänä säästömahdollisuuksia on kuitenkin enemmänkin.

Lähes kaikissa NIBEn nettiin liitetyissä lämpöpumpuissa on mahdollisuus pörssisähköohjaukseen, kun etäpalvelu myUplink tai NIBE Uplink on otettu käyttöön. Tämä ei maksa mitään, mutta voit säästää rahaa.

Pörssisähköohjauksessa lämpöpumppu optimoi toimintansa halvimpien tuntien mukaan. Sinä itse päätät, paljonko ohjauksen annetaan vaikuttaa asumismukavuuteen. Selvität asian kokeilemalla, mutta muista testatessasi odottaa jopa pari vuorokautta, jotta koti ehtii reagoida muutokseen.

Lisää säästöä voit saada myös laajentamalla NIBE-ekosysteemiä eri huoneisiin sijoitettavilla NIBE S -sarjan fiksuilla lisätarvikkeilla. Pienet langattomat huoneanturit mittaavat sisäilmasta eri asioita, kuten lämpötilaa, ilmankosteutta ja hiilidioksiditasoa. Näin saat täsmätietoa eri huoneista, ja koska anturit myös lähettävät tietonsa lämpöpumpulle, se mukauttaa toimintaansa saamiensa tietojen mukaan.

Käytännössä voit säästää energiaa siis esimerkiksi niin, että pidät vierashuoneen lämpötilan matalampana kuin muualla. Mukavuutta taas tuo se, kun ilmanvaihto tehostuu automaattisesti sisäilman kosteuden noustessa.

Yksi parhaita ominaisuuksia NIBE-ekosysteemissä on tulevaisuuden mahdollisuuksien huomiointi. Järjestelmää voidaan päivittää ja tarvittaessa ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia ja parannuksia.
 

NIBE-ekosysteemin kaikki ominaisuudet toimivat NIBE S -sarjan lämpöpumpuilla. Suuri osa toiminnoista on saatavilla myös useisiin NIBE F -sarjan malleihin. Selvitä tarkemmin NIBE-jälleenmyyjältäsi, mitkä toiminnot ovat otettavissa käyttöön sinun lämpöpumpullasi.

Haluatko lisätietoa? Jätä NIBElle yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
7.11.2022