Näin suojaat kädet tapaturmilta myös talvella

Talvioloissa ja ulkotöissä kädet joutuvat lujille. Käsineen on oltava huippulaatua, jotta se suojaisi tapaturmilta ja kylmyydeltä. Lisäksi käsineen tulee tarvittaessa antaa suojaa myös kosteutta, kemikaaleja ja iskuja vastaan.

TEGERA® DYNAMIC STRENGTH 7799. Viiltosuojakäsine talvivuorilla.TEGERA® DYNAMIC STRENGTH 7799. Viiltosuojakäsine talvivuorilla.

Tegeran® jokainen käsine on suunniteltu tiettyyn tarkoitukseen. Ei ole yhtä oikeaa käsinettä, vaan jokaiseen työtehtävään on oma mallinsa, jonka ominaisuudet on suunniteltu optimaalisesti.

– Turvakäsineen tärkein ominaisuus on soveltuvuus. Käsinettä valittaessa pitää ottaa huomioon kunkin työtehtävän riskit ja vaatimukset: erilaiset standardit ja luokitukset ohjaavat valintaa, mutta myös yksilölliset mieltymykset vaikuttavat, sanoo avainasiakaspäällikkö Petri Mäkinen Ejendalsilta.

Tarkkaan testattuja suojakäsineitä

Uudet Tegera®-tuotteet testataan tarkasti. Vaatimusten lista on pitkä, sillä työkäsineen on täytettävä monia ehtoja. Käsineen on läpäistävä monia testejä ennen kuin se on valmis markkinoille. Tuotteen taustalla on aina kokenut kehitystiimi ja asiantuntijoiden laaja osaaminen.

Uuden käsineen tuotekehityksessä mietitään tarkasti sen käyttötarkoitus. Laatu, käyttömukavuus ja toiminallisuus ovat aina tärkeitä.

– Jos kyse on talvikäsineestä, lämpimyys on olennaista. Työpäivän aikana olosuhteet vaihtelevat, joten käsineen tulee myös tasata lämpöä: liian kuuma ei ole hyvä, eikä tietenkään kylmä. Käsine ei saa menettää tuntoherkkyyttä, joka on edellytys sorminäppäryydelle, Petri Mäkinen sanoo.

Tuoteuutuuksia testataan sekä työmailla että laboratoriossa, jotta kaikki ominaisuudet ovat toivotunlaiset.

Näin valitset oikeat suojakäsineet

Aloita vastaamalla näihin kysymyksiin:

  • Mitä työtä olet tekemässä?
  • Millaisessa ympäristössä työskentelet?
  • Miltä haluat käsineiden tuntuvan?
  • Mikä on käsineesi oikea koko?

Estä viilto- ja paleltumavammat

Valitse käsineen koko huolellisesti, jotta käsine suojaa parhaalla tavalla eikä haittaa työskentelyäsi. Valitsemalla oikeanlaisen käsineen voi tapaturmariskiä vähentää merkittävästi. Työympäristö ja -työtehtävä ratkaisee, millainen käsine on paras valinta.
 

Käsineitä tarvitaan myös sellaisissa työtehtävissä, joissa altistutaan yliherkkyyttä ja allergiaa aiheuttaville aineille. Käsineiden pinnassa käytettävä laminaatti suojaa esimerkiksi kemikaaleilta.

Viiltovammojen riski on suurin silloin, kun työssä käsitellään kappaleita tai työkaluja, joissa on teräviä reunoja. Viiltosuojaus onkin yksi työkäsineiden tärkeistä tehtävistä, ja viiltosuojauksen tasot luokitellaan asteikolla A–F. Tegera® CRF (Cut Resistant Fiber) -materiaali antaa hyvän tuntoherkkyyden ja luotettavan viiltosuojan. CRF ®-materiaali suojaa tehokkaasti ja pitää kädet turvassa ja takaa samalla hyvän sormenpäätuntuman, käsineen kestävyyden ja ergonomian.

TEGERA® DYNAMIC STRENGTH 7799. Viiltosuojakäsine talvivuorilla.TEGERA® DYNAMIC STRENGTH 7799. Viiltosuojakäsine talvivuorilla.

Talvella ulkotöissä ja esimerkiksi pakastevarastoissa työskenneltäessä käsineilta vaaditaan myös lämpimyyttä. Lämmin Thinsulate®- ja fleecevuori auttavat pitämään kädet lämpiminä myös pakkasessa. Myös lämpimässä käsineessä on tärkeää säilyttää kosketusherkkyys, ja esimerkiksi Tegera® Pro 9128 -käsineellä pystyy käyttämään kosketusnäyttöjä.

Työturvallisuus on myös asenne

– Mikään suojakäsine ei auta silloin, jos sitä ei käytetä. Siksi oikean käsineen valinta on ensiarvoisen tärkeää. Meillä on neljä vuodenaikaa ja valtavasti erilaisia käsineitä – jokaiseen tilanteeseen löytyy varmasti sopiva, Petri Mäkinen sanoo.

Työtapaturmien ehkäiseminen on sekä työnantajan että työntekijän etu. Oikeilla henkilösuojainvalinnoilla voidaan tehdä paljon työturvallisuuden parantamiseksi.

– Tuotekehityksemme ja asiantuntemuksemme perustuvat pohjoisen olojen tuntemukseen ja pitkään kokemukseen. Systemaattinen tuotekehitys ottaa koko ajan huomioon alan parhaat materiaalikeksinnöt, Petri Mäkinen muistuttaa.

Näin valitset oikeat suojakäsineet >>

Ejendals suojaa jalat ja kädet

Tutustu Ejendalsin turvajalkineiden ja suojakäsineiden talvimallistoon sekä uusiin innovaatioihin. Kun valitset henkilönsuojaimia kylmiin olosuhteisiin, käytä valintaan hetki aikaa varmistaaksesi, että olet löytänyt tuotteen, jolla on oikeat suojausominaisuudet ja joka tarjoaa asianmukaisen suojan kylmyyttä vastaan.

TUOTESUOSITUKSET TALVEEN


 
Julkaistu
26.10.2022