Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?

Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.

Gyproc Asennuskirjan ehdoton vahvuus on sen antama tuotetietous.Gyproc Asennuskirjan ehdoton vahvuus on sen antama tuotetietous.

Mistä asennuskirjassa on kyse?

Gyprocin laatima Asennuskirja on tarkoitettu sekä alan ammattilaisille, että satunnaisille rakentajille. Sen tarkoituksena on toimia oppaana rakennustyömaalla. Vaiheittaiset neuvot sekä kuvitukset auttavat ensikertalaistakin hahmottamaan, että minkä suuruisesta työvaiheesta on kyse ja mitä seikat vaikuttavat suoraan toisiinsa. Koko prosessin esittäminen selkein kuvin ja vaiheittain auttaa myös estämään, että mitään tärkeää työvaihetta ei unohdu tehdä.

Oletko siis miettinyt, miten väliseinän tulisi pystyttää käyttäen puu- tai teräsrunkoa, tai mitenkä levyjen saumakohta tulisi tasoittaa? Tässä oppaassa esitetään vaihtoehdot työn suorittamiseen sekä mitä välineitä tai muita materiaaleja mahdollisesti tarvitset. Helppolukuisesta sekä selkeästi jaotellusta kirjasta on helppo löytää juuri se tieto, mitä tarvitset.

Montako ruuvia tarvitaan levyjen kiinnitykseen – Asennuskirja tarjoaa tähänkin neuvot.Montako ruuvia tarvitaan levyjen kiinnitykseen – Asennuskirja tarjoaa tähänkin neuvot.

Apua määrälaskentaan sekä tuotetietouteen

Montako ruuvia tarvitaan levyjen kiinnitykseen – opas tarjoaa tähänkin neuvon ja vielä sen mukaan, mihin levyt on tarkoitus sijoittaa ja kuinka moninkertainen levytys on tarkoitus toteuttaa.

Gyproc Asennuskirjan ehdoton vahvuus on sen antama tuotetietous. Valitsemalla kirjassa esitetyt tuotteet omaan rakennusprojektiisi, voit olla varma niiden yhteensopivuudesta ja siitä, että järjestelmä toimii kuten pitää. Gyproc Käsikirjan ja Gyprocin Asennuskirjan ohjeita noudattaen sekä Tuoteluettelosta mainittuja tuotteita käyttäen täyttyy Gyprocin järjestelmän turvallisuutta koskevat kriteerit. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että suositellut kevytrakenneratkaisut täyttävät ilmoitetut tekniset vaatimukset ja toimivat siis niille tarkoitetulla tavalla koko rakennuksen käyttöiän. Vielä kiteytetymmin asian voisi siis ilmaista, että noudattamalla ohjeita sekä käyttämällä ohjeissa mainittuja tuotteita voit elää huolettomasti, sillä kotisi kestää kyllä arkea.

Annettavat tuotetiedot käsittävät koko Gyprocin valikoiman sisäpintoihin tarkoitetusta levyistä aina viimeisimpiin tuulensuojalevyihin asti.

 
Julkaistu
3.10.2022