Kiiruna Talojen muuttovalmis tilaelementtitalo säästää aikaa, rahaa ja energiaa
Energiansäästöä monella tapaa

Rakentamiseen sisältyy perinteisesti monenlaisia piilokustannuksia, joita on vaikea laskea mukaan kokonaisbudjettiin. Esimerkiksi työmaa-aikainen energiankulutus voi päästä yllättämään rakentajan, mikäli omakotitaloa rakennetaan työmaalla useita kuukausia. Rakennushankkeen venyessä vuokralla-asuminen voi pitkittyä lisäten kustannuksia. Jätemaksuihin, työmaan siivoamiseen ja tavaroiden vastaanottamiseen kuluu paljon arvokasta vapaa-aikaa.
Sisustustyöt, kuten maalaukset, listoitukset ja kiinteiden kalusteiden asennukset, tehdään tehtaalla valmiiksi asiakkaan valintojen mukaan. Sisustustyöt, kuten maalaukset, listoitukset ja kiinteiden kalusteiden asennukset, tehdään tehtaalla valmiiksi asiakkaan valintojen mukaan. 

Ratkaisu rakentamisen korkeisiin piilokustannuksiin on turvallinen tehdasvalmistus. Kiiruna Talojen konsepti minimoi nämä rakentamisen piilokustannukset äärimmäisen tehokkaasti. Talo luovutetaan sinulle aidosti muuttovalmiina jo neljän viikon kuluttua talotoimituspäivästä. 

Kiiruna Talot lyhyesti

 • Konsepti: Kiiruna Talo rakentuu tilaelementeistä, jotka rakennetaan 100 % säältä suojassa Tornion talotehtaalla. Tilaelementit eli valmiin talon osat toimitetaan tontille, jossa odottaa valettu kivijalka ja valmiiksi rakennettu vesikatto. Vesikatto nostetaan tilaelementtien päälle talotoimituspäivän päätteeksi. Näin kuivaketju säilyy täydellisenä läpi rakentamisen.
 • Rakennusaika on asiakkaalle huoleton. Talopaketti rakennetaan tehtaassa ja muuttokuorman voi kantaa kotiin viimeisintään neljän viikon kuluttua talon toimituksesta.
 • Tänäkin vuonna yli 100 perhettä pääsee uuteen Kiiruna Taloon.
 • Perustettu: vuonna 2015.
 • Talotehdas sijaitsee Lapin maakunnassa, Suomen ja Ruotsin rajalla Torniossa.
 • Kiiruna Talon nimi sijoittuu yrityksen syntyperille Lappiin.

Piilokustannukset jäävät Kiiruna Talojen talotehtaalle

Kiiruna Taloa rakennettaessa suurin osa rakentamisen piilokustannuksista jää tehtaalle, jossa talo rakennetaan. Asiakkaan mittarista sähköä käytetään vain noin neljän viikon ajan, kun taloa viimeistellään tontilla talotoimituspäivän jälkeen. Näin ollen Kiiruna Talo on taloudellisesti turvallinen ratkaisu myös talvirakentajille, sillä tämä asiakaslupaus "muuttovalmis koti luovutetaan asiakkaille neljän viikon kuluttua talotoimituspäivästä" pitää paikkansa ympäri vuoden.

– Asiakkaat eivät välttämättä muista budjetoida energiakuluja kokonaisprojektiin. Paikalla rakennettaessa tarkkaa aikataulua on vaikea arvioida. Projektin venyessä sähkölasku voi kasvaa melko huimaksi, kun keskeneräistä taloa joudutaan lämmittämään, Kiiruna Talot Oy:n markkinointipäällikkö Alina Korteniemi kertoo.

Kaikki kotiisi liittyvä rakentaminen tehdään valmiiksi tehtaalla.Kaikki kotiisi liittyvä rakentaminen tehdään valmiiksi tehtaalla.

Kiiruna Talojen tekemän kyselyn perusteella talotehtaan asiakkaiden sähköä on kulutettu työmaalla erittäin vähän: kesäolosuhteissa alle 400 kilowattituntia ja syksyllä noin 700 kilowattituntia. Kiiruna Talojen työmaa-aikainen viimeistely käsittää muun muassa tilaelementtien saumaukset ja lvis-asennukset.

Torniolainen talotehdas on toimintansa alusta asti panostanut työmaa-aikaisen viimeistelyn lyhyeen kestoon. Parhaimmillaan viimeistely hoituu kahdessa, mutta enintään neljässä viikossa. Tämän mahdollistaa talojen rakentaminen myös sisustuksien osalta valmiiksi tehtaalla.

Kiiruna Talon ostajan ei tarvitse käyttää aikaansa työmaan siivoamiseen tai tavaroiden vastaanottamiseen. Työmaalle ei myöskään tarvita erillisiä tauko- tai wc-tiloja työntekijöille, sillä työmaa-aika on niin lyhyt. 

Kiiruna Talojen muuttovalmis talopaketti on vaivaton tapa hankkia uusi oma koti.Kiiruna Talojen muuttovalmis talopaketti on vaivaton tapa hankkia uusi oma koti.

Kiiruna Talojen rakenneratkaisut huomioivat tulevaisuuden haasteet rakentamisessa

Kiiruna Talojen suunnittelussa on alusta lähtien kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen ja turvallisuuteen. Rakenneratkaisuja mietittäessä katse on ollut tulevaisuudessa.

– Suomen sääolot muuttuvat jatkuvasti haastavammiksi, kun sateet lisääntyvät ja ympärivuotinen kosteus rasittaa rakenteita. Näillä ratkaisuilla olemme pyrkineet etukäteen varautumaan siihen, millainen ilmasto Suomessa tulevaisuudessa on, Korteniemi sanoo.

Kaikissa Kiiruna Taloissa on turvallinen lämpöalapohja, joka on ympäri vuoden talon kuivin paikka.

Torniolainen talotehdas lupaa energiatehokkaan tilaelementtitalon – Future-talossa matala energiankulutus

Energian hinnan noustessa lämmityskustannukset voivat olla yksi omakotiasumisen suurimpia kuukausittaisia kulueriä. Ennen uuden kodin ostopäätöstä on tärkeää selvittää tulevan kodin lämmityskustannukset mahdollisimman huolellisesti.

Kaikkien Kiiruna Talojen vuosikulutuslukemat löytyvät Kiiruna Talojen kotisivuilta, jotta asiakkaat voivat laskea asumismenonsa mahdollisimman tarkasti ennen ostopäätöstä.

Kiiruna Talojen asiakas voi valita talonsa seinärakenteeksi perinteisen puurakenteen, massiivihirren tai Future-rakenteen (uretaanipohjainen eriste). Future-rakenteessa kosteudelle alttiit runkorakenteet on sijoitettu rakenteen lämpimälle puolelle, jolloin talo kestää paremmin kosteusrasitusta, kuten viistosateita.

Uretaaniin pohjautuvan Future-seinärakenteen u-arvo on 0,11.Uretaaniin pohjautuvan Future-seinärakenteen u-arvo on 0,11.

Korteniemi huomauttaa, että Future-rakenteella toteutettua taloa on turvallista myös viilentää, koska kondensoitumisriskiä ei ole. Oikealla lämmitysjärjestelmällä Future-talossa saavutetaan matalaenergiatalon kriteerien mukaiset energialukemat.

– Olemme laskeneet, että Future-rakenteella toteutetussa, maalämpöä käyttävässä 87 neliön talossa energiankulutus on noin 4 200 kilowattituntia vuodessa, jos talo sijaitsee eteläisessä Suomessa. Suuremmassa, 180 neliön talossa kulutus on edelleen varsin alhainen, 7 800 kilowattituntia vuodessa.

Vertailun vuoksi: tavallisen sähkölämmitteisen, pinta-alaltaan noin 120 neliön omakotitalon keskikulutus Suomessa on Vattenfallin laskelmien mukaan 18 480 kilowattituntia vuodessa. 

Miksi valita Kiiruna Talot oman kodin toimittajaksi?

 • Aidosti muuttovalmis koti.
 • Kiiruna Taloilla on tutkitusti turvalliset rakenneratkaisut.
 • Projekti on parhaimmillaan auki vain muutamia kuukausia. Tyypillinen hankeaika kaupanteosta muuttoon on noin 6-9 kuukautta, riippuen esimerkiksi lupakäsittelyn nopeudesta.
 • Kiiruna Talojen hinnat ovat avoimesti esillä kotisivuilla.
 • Rakennushankkeen kokonaisbudjetti on helppo laskea ja aikataulut pitävät.
 • Kiiruna Taloilla on tasaisen korkea laatu kaikissa projekteissa. Tämän puolesta puhuvat myös RTS:n tutkimukset. Kiiruna Taloilla on markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaan jo kolmatta vuotta peräkkäin (Rakennustutkimus RTS, kolmen vuoden indeksi 2019-2021)
Lue Kiiruna Talot Oy:n asiakkaiden kokemuksia
Tutustu myös blogiin

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Kiiruna Taloille ja asiantuntija on sinuun yhteydessä pikimmiten.

Jätä yhteydenottopyyntö

 
Julkaistu
4.11.2022