• Etusivu
  • Rakentaminen

Kiiruna Talojen muuttovalmis tilaelementtitalo säästää aikaa, rahaa ja energiaa

Energiansäästöä monella tapaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiiruna Talot Oy
Päivitetty 15.11.2023
202211_79664.jpg

Sisustustyöt, kuten maalaukset, listoitukset ja kiinteiden kalusteiden asennukset, tehdään tehtaalla valmiiksi asiakkaan valintojen mukaan.

Rakentamiseen sisältyy perinteisesti monenlaisia piilokustannuksia, joita on vaikea laskea mukaan kokonaisbudjettiin. Esimerkiksi työmaa-aikainen energiankulutus voi päästä yllättämään rakentajan, mikäli omakotitaloa rakennetaan työmaalla useita kuukausia. Rakennushankkeen venyessä vuokralla-asuminen voi pitkittyä lisäten kustannuksia. Jätemaksuihin, työmaan siivoamiseen ja tavaroiden vastaanottamiseen kuluu paljon arvokasta vapaa-aikaa.

Ratkaisu rakentamisen korkeisiin piilokustannuksiin on turvallinen tehdasvalmistus. Kiiruna Talojen konsepti minimoi nämä rakentamisen piilokustannukset äärimmäisen tehokkaasti. Talo luovutetaan sinulle aidosti muuttovalmiina jo neljän viikon kuluttua talotoimituspäivästä.

Info

Info

Kiiruna Talot lyhyesti

  • Konsepti: Kiiruna Talo rakentuu tilaelementeistä, jotka rakennetaan 100 % säältä suojassa Tornion talotehtaalla. Tilaelementit eli valmiin talon osat toimitetaan tontille, jossa odottaa valettu kivijalka ja valmiiksi rakennettu vesikatto. Vesikatto nostetaan tilaelementtien päälle talotoimituspäivän päätteeksi. Näin kuivaketju säilyy täydellisenä läpi rakentamisen.
  • Rakennusaika on asiakkaalle huoleton. Talopaketti rakennetaan tehtaassa ja muuttokuorman voi kantaa kotiin viimeisintään neljän viikon kuluttua talon toimituksesta.
  • Tänäkin vuonna yli 100 perhettä pääsee uuteen Kiiruna Taloon.
  • Perustettu: vuonna 2015.
  • Talotehdas sijaitsee Lapin maakunnassa, Suomen ja Ruotsin rajalla Torniossa.
  • Kiiruna Talon nimi sijoittuu yrityksen syntyperille Lappiin.

Piilokustannukset jäävät Kiiruna Talojen talotehtaalle

Kiiruna Taloa rakennettaessa suurin osa rakentamisen piilokustannuksista jää tehtaalle, jossa talo rakennetaan. Asiakkaan mittarista sähköä käytetään vain noin neljän viikon ajan, kun taloa viimeistellään tontilla talotoimituspäivän jälkeen. Näin ollen Kiiruna Talo on taloudellisesti turvallinen ratkaisu myös talvirakentajille, sillä tämä asiakaslupaus "muuttovalmis koti luovutetaan asiakkaille neljän viikon kuluttua talotoimituspäivästä" pitää paikkansa ympäri vuoden.

– Asiakkaat eivät välttämättä muista budjetoida energiakuluja kokonaisprojektiin. Paikalla rakennettaessa tarkkaa aikataulua on vaikea arvioida. Projektin venyessä sähkölasku voi kasvaa melko huimaksi, kun keskeneräistä taloa joudutaan lämmittämään, Kiiruna Talot Oy:n markkinointipäällikkö Alina Korteniemi kertoo.

Kaikki kotiisi liittyvä rakentaminen tehdään valmiiksi tehtaalla.
Kaikki kotiisi liittyvä rakentaminen tehdään valmiiksi tehtaalla.

Kiiruna Talojen tekemän kyselyn perusteella talotehtaan asiakkaiden sähköä on kulutettu työmaalla erittäin vähän: kesäolosuhteissa alle 400 kilowattituntia ja syksyllä noin 700 kilowattituntia. Kiiruna Talojen työmaa-aikainen viimeistely käsittää muun muassa tilaelementtien saumaukset ja lvis-asennukset.

Torniolainen talotehdas on toimintansa alusta asti panostanut työmaa-aikaisen viimeistelyn lyhyeen kestoon. Parhaimmillaan viimeistely hoituu kahdessa, mutta enintään neljässä viikossa. Tämän mahdollistaa talojen rakentaminen myös sisustuksien osalta valmiiksi tehtaalla.

Kiiruna Talon ostajan ei tarvitse käyttää aikaansa työmaan siivoamiseen tai tavaroiden vastaanottamiseen. Työmaalle ei myöskään tarvita erillisiä tauko- tai wc-tiloja työntekijöille, sillä työmaa-aika on niin lyhyt.

Kiiruna Talojen muuttovalmis talopaketti on vaivaton tapa hankkia uusi oma koti.
Kiiruna Talojen muuttovalmis talopaketti on vaivaton tapa hankkia uusi oma koti.

Kiiruna Talojen rakenneratkaisut huomioivat tulevaisuuden haasteet rakentamisessa

Kiiruna Talojen suunnittelussa on alusta lähtien kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen ja turvallisuuteen. Rakenneratkaisuja mietittäessä katse on ollut tulevaisuudessa.

– Suomen sääolot muuttuvat jatkuvasti haastavammiksi, kun sateet lisääntyvät ja ympärivuotinen kosteus rasittaa rakenteita. Näillä ratkaisuilla olemme pyrkineet etukäteen varautumaan siihen, millainen ilmasto Suomessa tulevaisuudessa on, Korteniemi sanoo.

Kaikissa Kiiruna Taloissa on turvallinen lämpöalapohja, joka on ympäri vuoden talon kuivin paikka.

Torniolainen talotehdas lupaa energiatehokkaan tilaelementtitalon – Future-talossa matala energiankulutus

Energian hinnan noustessa lämmityskustannukset voivat olla yksi omakotiasumisen suurimpia kuukausittaisia kulueriä. Ennen uuden kodin ostopäätöstä on tärkeää selvittää tulevan kodin lämmityskustannukset mahdollisimman huolellisesti.

Kaikkien Kiiruna Talojen vuosikulutuslukemat löytyvät Kiiruna Talojen kotisivuilta, jotta asiakkaat voivat laskea asumismenonsa mahdollisimman tarkasti ennen ostopäätöstä.

Kiiruna Talojen asiakas voi valita talonsa seinärakenteeksi perinteisen puurakenteen, massiivihirren tai Future-rakenteen (uretaanipohjainen eriste). Future-rakenteessa kosteudelle alttiit runkorakenteet on sijoitettu rakenteen lämpimälle puolelle, jolloin talo kestää paremmin kosteusrasitusta, kuten viistosateita.

Uretaaniin pohjautuvan Future-seinärakenteen u-arvo on 0,11.
Uretaaniin pohjautuvan Future-seinärakenteen u-arvo on 0,11.

Korteniemi huomauttaa, että Future-rakenteella toteutettua taloa on turvallista myös viilentää, koska kondensoitumisriskiä ei ole. Oikealla lämmitysjärjestelmällä Future-talossa saavutetaan matalaenergiatalon kriteerien mukaiset energialukemat.

– Olemme laskeneet, että Future-rakenteella toteutetussa, maalämpöä käyttävässä 87 neliön talossa energiankulutus on noin 4 200 kilowattituntia vuodessa, jos talo sijaitsee eteläisessä Suomessa. Suuremmassa, 180 neliön talossa kulutus on edelleen varsin alhainen, 7 800 kilowattituntia vuodessa.

Vertailun vuoksi: tavallisen sähkölämmitteisen, pinta-alaltaan noin 120 neliön omakotitalon keskikulutus Suomessa on Vattenfallin laskelmien mukaan 18 480 kilowattituntia vuodessa.

Info

Info

Miksi valita Kiiruna Talot oman kodin toimittajaksi?

  • Aidosti muuttovalmis koti.
  • Kiiruna Taloilla on tutkitusti turvalliset rakenneratkaisut.
  • Projekti on parhaimmillaan auki vain muutamia kuukausia. Tyypillinen hankeaika kaupanteosta muuttoon on noin 6-9 kuukautta, riippuen esimerkiksi lupakäsittelyn nopeudesta.
  • Kiiruna Talojen hinnat ovat avoimesti esillä kotisivuilla.
  • Rakennushankkeen kokonaisbudjetti on helppo laskea ja aikataulut pitävät.
  • Kiiruna Taloilla on tasaisen korkea laatu kaikissa projekteissa. Tämän puolesta puhuvat myös RTS:n tutkimukset. Kiiruna Taloilla on markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaan jo kolmatta vuotta peräkkäin (Rakennustutkimus RTS, kolmen vuoden indeksi 2019-2021)

Lue Kiiruna Talot Oy:n asiakkaiden kokemuksia
Tutustu myös blogiin

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Kiiruna Taloille ja asiantuntija on sinuun yhteydessä pikimmiten.

Kiiruna Talot Oy
Rakentaminen
laastit
rakennukset
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202212_80492.jpg
Tyytyväiset asukkaat esittelevät ennätys­ajassa valmistuneen toiveiden mukaisen talopakettitalonsa
Vuosi sitten tontilla kasvoi mäntyjä, haapoja ja koivuja, mutta nyt Paraisten Etelätuuli-tiellä asutaan valmiissa Kiiruna Talojen Kukkola-talossa. Rakennusluvan saamisesta meni alle kolme kuukautta, kun Marianne ja Mauri kantoivat tavaransa sisään uuteen kotiin.
20231_80569.jpg
Tehtaan suojissa on mahdollista rakentaa huippulaadukas omakotitalo
Voidaanko omakotitalo todella rakentaa näin? – Sateelta suojassa, hyvässä järjestyksessä ja vain kolmessa viikossa. Kiiruna Talojen talotehtaalla rakennetaan muuttovalmiita omakotitaloja. Rakentamisen vakaat olosuhteet mahdollistavat valmiiden kotien tasaisen korkean laadun.
20212_68826.jpg
Uudet ja näyttävät rinnetalot hurmaavat
Kun perheen koko kasvaa tai muuttuu oleellisesti syystä tai toisesta, on kodin muunnuttava tarpeiden mukaan ilman muuttamistarvetta. Kastelli on tuonut markkinoille upeat uudet rinnetalomallit, jotka muuntuvat asukkaiden tarpeen mukaan myös paritaloiksi. On myös monia perheitä, joiden kodin yläkerrassa asuu lapsiperhe ja alakerrassa isovanhemmat.
20215_70723.jpg
Avara ja hukkaneliötön Kultaranta-mallisto sai jatkoa
Suomalaisten unelma asua luonnon lähellä on viime vuosina vain vahvistunut. Haave omasta kodista huokuu edelleen modernia, avaraa, mutta etenkin luonnonläheistä tunnelmaa. Kastelli toteuttikin monen haaveen tuomalla taannoin markkinoille uuden malliston nimeltään Kultaranta. Kultaranta-kotien innoitus kumpuaa suomalaisesta rantamaisemasta. Kultaranta-kodit ovat avaria ja niiden tilaratkaisuissa korostuvat ilmavat korkeat oleskelutilat.Löytyisikö seuraavista talomalleista sinun unelmakotisi?
20195_57831.jpg
Kastellin uusi talokirja on ilmestynyt
Kastelli juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan ja on julkaissut nyt uuden talokirjan suosituista mallistoistaan. Kastelli on ollut 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki.
20226_78663.jpg
Unelmakodista totta - valitse oikea kumppani elämäsi tärkeimmälle kotimatkalle
Oletko sinäkin jo siinä pisteessä talohaaveidesi kanssa, että kuva unelmakodista loistaa jo kirkkaana mielessä ja on aika käydä läpi erilaisia talopakettivaihtoehtoja? Talotehtaita ja mieluisia talomalleja löytyy lukematon määrä. Nyt olisi aika löytää omia tarpeita ja unelmia vastaava talo, jota voi täydestä sydämestä kutsua kodiksi. Kastelli on ollut ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa, pitäen kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa, jo vuodesta 1994. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton