Paranna huoltovarmuutta ja säästä samalla sähköä

Syksyn koleus ja talvipakkaset lähestyvät. Toimi heti takkaoston kanssa, niin voit vielä vaikuttaa oman Tulikivi-takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa useimmiten myös, vaikkei nykyisessä kodissa olisi entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta.

Tulikivi Kaila V4 Marble Black -vaakalaattapinnalla.Tulikivi Kaila V4 Marble Black -vaakalaattapinnalla.

Varaava takka lisää huoltovarmuutta ja säästää sähköä

Sähkön hinnan nousu, mahdollinen sähkön säännöstely ja riittävyys ovat olleet kaikkien huulilla viime aikoina. Kuinka sitten varautua poikkeustilanteisiin? Yksi keino on parantaa kodin energiaomavaraisuutta, varautua sähkökatkoihin ja sähköisten lämmityslaitteiden toimimattomuuteen varaavalla takalla. Varaava takka sopii hyvin yksiin muiden lämmitysmuotojen kanssa ja ei tarvitse lainkaan sähköä toimiakseen. Lämmityksen lisäksi huoltovarmuutta parantaa ruoanlaittomahdollisuus, varaavassa takassa voit laittaa ruokaa samalla lailla kuin perinteisessä leivinuunissa.
Tutustu Arin ja Pepin kokkausvinkkeihin

Tulikivi Rosamo V4 on pinnoitettu kiiltävällä valkoisella laatalla ja varustettu leivinuunilla.Tulikivi Rosamo V4 on pinnoitettu kiiltävällä valkoisella laatalla ja varustettu leivinuunilla.

Muihin tulisijoihin, kuten kamiinaan tai kiertoilmatakkaan, verrattuna varaavan takan lämmöntuotto on paljon pitkäkestoisempaa ja tasaisempaa. Varaavan takan hankkiminen on investointi omaan huoltovarmuuteen, mikä maksaa itseään takaisin sitä nopeammin, mitä enemmän sitä käyttää.

  • Lämmittäjän unelmatakka varaa lämpöä kunnolla pienelläkin puumäärällä ja luovuttaa sitä lempeästi pitkälle seuraavaan päivään saakka. Lämmönlähteen ominaisuutta haettaessa kannattaa tutustua varaaviin vuolukivisiin ja keraamisiin takkoihin, jotka luovuttavat parilla pesällisellä lämpöä pitkään, jopa 24–36 tuntia. Tulikiven varaavista vuolukivisistä ja keraamisista malleista löytyvät ominaisuuksiltaan myös modernit ja perinteiset takkojen monitaiturit: lämmittävät, tunnelmaa luovat ja ruoanlaiton mahdollistavat.
  • Pikaista lämpöä toivoville paras valinta lämmitykseen on kiertoilmatakka tai kamiina, joilla huoneilma lämpenee hetkessä. Nopea lämmitys toimii parhaimmillaan vapaa-ajanasunnoissa, joissa oleskellaan satunnaisesti lyhyitä aikoja. Vuolukivipintaiset kiertoilmatakat ja kamiinat myös varaavat lämpöä hieman pidempään kompaktista koostaan huolimatta.
Kysy tarjous unelmatakastasi

Tuota jopa puolet kodin lämmitykseen tarvittavasta lämmitysenergiasta – takalla

Varaava takka on kannattava hankinta, sillä turvaat kodin ja ihmisen perustarpeet eli lämmön tuottamisen ja ruoan tekemisen. Ne ovat ensimmäinen ongelma jos koti ei syystä tai toisesta enää lämpenekään sähköllä, eikä ruokaa niin vain lämmitetäkään mikrossa tai sähköhellalla. Siksi kodin huoltovarmuuden parantaminen ainoalla täysin sähköstä riippumattomalla lämmitysmuodolla on kannattava ratkaisu. Koti pysyy lämpimänä pienellä vaivalla, sekä lisäksi takalla pystyy laittamaan ruokaa ekologisesti, helposti ja vaivattomasti. Uudella tehokkaalla varaavalla takalla on mahdollista tuottaa jopa lähes puolet kodin lämmitykseen tarvittavasta energiasta.

Kannattaa ottaa huomioon myös, että kodin ollessa täysin kylmillään lämmityksen puuttumisen vuoksi voi lämpötilan nosto viedä useita päivä takaisin normaaleihin lukemiin.

Asiaa huoltovarmuudesta
Kysy nyt tarjous unelmatakastasi
 

Tulikiven takka- ja kiuaspäivät ovat jälleen täällä! Tule käymään 30.9.-1.10.22 lähimmällä Tulikivi-studioilla ja tutustu etuihin etukäteen

Pienikin voi olla tehokas. Koli S Classic-pinnalla.Pienikin voi olla tehokas. Koli S Classic-pinnalla.

Takka investointina

Varaavin tulisijojen etuna mainittiin jo niiden riippumattomuus sähköstä ja niiden tuomasta lämmitysvarmuudesta hurjillakin säillä sekä muissa poikkeustilanteissa. Uusi nykyaikainen takka on kannattava investointi. Uuden tulisijan hankkiminen tai vanhan tulisijan korvaaminen uudella on tehty helpoksi, sillä sen kokonaisuuteen ja kokonaiskustannuksiin pystyy vaikuttamaan.

Paljonko takkaremontti maksaa?
Apua oikean tuotteen valintaan

Tulikivi on koonnut asiantuntijoiden vinkkejä lämmityskustannusten säästämiseen ja lämmityksen aloittamiseen syksyn saapuessa.
Takka käyttöön syksyn tullessa
Lämmityskustannuksissa säästämisen vinkit

Tervetuloa takka- ja kiuaspäiville!

Varaavan takan avulla pidät kotisi suloisen lämpimänä myös kylminä pakkaspäivinä samalla kun säästät sähköä.

Askarruttaako jokin tulisijan valinnassa?
Tule tutustumaan tämän päivän takkoihin ja löydä omasi. 30.9.–1.10.2022 Tulikivi-studioissa järjestetään takkapäivät. Pääset samalla keskustelemaan aiheesta asiantuntijoiden kanssa.

Voit tutustua etuihin jo etukäteen.
Löydä lähin Tulikivi-studiosi.


 
Päivitetty
26.9.2022