• Etusivu
  • LVI

Paranna huoltovarmuutta ja säästä samalla sähköä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 26.09.2022Päivitetty 16.06.2023
20229_79601.jpg

Tulikivi Kaila V4 Marble Black -vaakalaattapinnalla.

Syksyn koleus ja talvipakkaset lähestyvät. Toimi heti takkaoston kanssa, niin voit vielä vaikuttaa oman Tulikivi-takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa useimmiten myös, vaikkei nykyisessä kodissa olisi entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta.

Varaava takka lisää huoltovarmuutta ja säästää sähköä

Sähkön hinnan nousu, mahdollinen sähkön säännöstely ja riittävyys ovat olleet kaikkien huulilla viime aikoina. Kuinka sitten varautua poikkeustilanteisiin? Yksi keino on parantaa kodin energiaomavaraisuutta, varautua sähkökatkoihin ja sähköisten lämmityslaitteiden toimimattomuuteen varaavalla takalla. Varaava takka sopii hyvin yksiin muiden lämmitysmuotojen kanssa ja ei tarvitse lainkaan sähköä toimiakseen. Lämmityksen lisäksi huoltovarmuutta parantaa ruoanlaittomahdollisuus, varaavassa takassa voit laittaa ruokaa samalla lailla kuin perinteisessä leivinuunissa.
Tutustu Arin ja Pepin kokkausvinkkeihin

Tulikivi Rosamo V4 on pinnoitettu kiiltävällä valkoisella laatalla ja varustettu leivinuunilla.
Tulikivi Rosamo V4 on pinnoitettu kiiltävällä valkoisella laatalla ja varustettu leivinuunilla.

Muihin tulisijoihin, kuten kamiinaan tai kiertoilmatakkaan, verrattuna varaavan takan lämmöntuotto on paljon pitkäkestoisempaa ja tasaisempaa. Varaavan takan hankkiminen on investointi omaan huoltovarmuuteen, mikä maksaa itseään takaisin sitä nopeammin, mitä enemmän sitä käyttää.

  • Lämmittäjän unelmatakka varaa lämpöä kunnolla pienelläkin puumäärällä ja luovuttaa sitä lempeästi pitkälle seuraavaan päivään saakka. Lämmönlähteen ominaisuutta haettaessa kannattaa tutustua varaaviin vuolukivisiin ja keraamisiin takkoihin, jotka luovuttavat parilla pesällisellä lämpöä pitkään, jopa 24–36 tuntia. Tulikiven varaavista vuolukivisistä ja keraamisista malleista löytyvät ominaisuuksiltaan myös modernit ja perinteiset takkojen monitaiturit: lämmittävät, tunnelmaa luovat ja ruoanlaiton mahdollistavat.
  • Pikaista lämpöä toivoville paras valinta lämmitykseen on kiertoilmatakka tai kamiina, joilla huoneilma lämpenee hetkessä. Nopea lämmitys toimii parhaimmillaan vapaa-ajanasunnoissa, joissa oleskellaan satunnaisesti lyhyitä aikoja. Vuolukivipintaiset kiertoilmatakat ja kamiinat myös varaavat lämpöä hieman pidempään kompaktista koostaan huolimatta.

Tuota jopa puolet kodin lämmitykseen tarvittavasta lämmitysenergiasta – takalla

Varaava takka on kannattava hankinta, sillä turvaat kodin ja ihmisen perustarpeet eli lämmön tuottamisen ja ruoan tekemisen. Ne ovat ensimmäinen ongelma jos koti ei syystä tai toisesta enää lämpenekään sähköllä, eikä ruokaa niin vain lämmitetäkään mikrossa tai sähköhellalla. Siksi kodin huoltovarmuuden parantaminen ainoalla täysin sähköstä riippumattomalla lämmitysmuodolla on kannattava ratkaisu. Koti pysyy lämpimänä pienellä vaivalla, sekä lisäksi takalla pystyy laittamaan ruokaa ekologisesti, helposti ja vaivattomasti. Uudella tehokkaalla varaavalla takalla on mahdollista tuottaa jopa lähes puolet kodin lämmitykseen tarvittavasta energiasta.

Kannattaa ottaa huomioon myös, että kodin ollessa täysin kylmillään lämmityksen puuttumisen vuoksi voi lämpötilan nosto viedä useita päivä takaisin normaaleihin lukemiin.

Asiaa huoltovarmuudesta
Kysy nyt tarjous unelmatakastasi

Pienikin voi olla tehokas. Koli S Classic-pinnalla.
Pienikin voi olla tehokas. Koli S Classic-pinnalla.

Takka investointina

Varaavin tulisijojen etuna mainittiin jo niiden riippumattomuus sähköstä ja niiden tuomasta lämmitysvarmuudesta hurjillakin säillä sekä muissa poikkeustilanteissa. Uusi nykyaikainen takka on kannattava investointi. Uuden tulisijan hankkiminen tai vanhan tulisijan korvaaminen uudella on tehty helpoksi, sillä sen kokonaisuuteen ja kokonaiskustannuksiin pystyy vaikuttamaan.

Paljonko takkaremontti maksaa?
Apua oikean tuotteen valintaan

Tulikivi on koonnut asiantuntijoiden vinkkejä lämmityskustannusten säästämiseen ja lämmityksen aloittamiseen syksyn saapuessa.
Takka käyttöön syksyn tullessa
Lämmityskustannuksissa säästämisen vinkit

Tulikivi Oyj
LVI
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80792.jpg
Ecodesign-direktiivi: mistä on kyse, ja miksi siitä kannattaa kiinnostua?
Oletko kuullut puhuttavan Ecodesign-direktiivistä? Kyseessä on tulisijoja koskeva tuore ekosuunnitteluasetus, joka määrittelee uudelle myytävälle takalle päästövaatimukset sekä kuukausittaisen energiatehokkuuden minimirajan. Melkoinen direktiivi eikö, mutta mitä se tarkoittaa sinulle konkreettisesti?
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
202111_73514.jpg
Onko pienhiukkaspäästöjä mahdollista vähentää?
Miten sinä lämmität kotiasi? Sähköllä, puulla, pelletillä vai kenties jollain muulla? Tiesitkö, että kotitaloudessa käytettävästä energiasta jopa puolet kuluu lämmitykseen?Suomen oloissa talven kylmimpään aikaan takoilla on merkittävä rooli kalliiden sähkön kulutus- ja hintapiikkien tasaajana, jolloin esimerkiksi ilmalämpöpumpun hyötysuhde heikkenee. Puilla tapahtuvan nykyaikaisen ja puhtaasti polttavan varaavan takan lämmitys on ekologinen ja luonnollinen lämmitysratkaisu.Puun palaessa luovuttaa se saman hiilidioksidimäärän, jonka se on kasvunsa aikana sitonut itseensä. Sama määrä hiilidioksidia vapautuisi puun lahotessa luontoon, tästä syystä on kestävän kehityksen mukaista ottaa lämpöenergia talteen. Luonnollisuutensa lisäksi se on myös varma tapa lämmittää, sillä puulämmitykseen ei vaikuta myrskytuuli eikä sähköjen katkeaminen – kotisi pysyy lämpimänä.Vinkit tulisijan oikeaoppiseen käyttöön meille antaa Tulikivi ja Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.
20231_51913.jpg
Takkaremontin neljä askelta
Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen, sisustukseen sopimaton ja hankalakäyttöinen takka, joka tulisi vaihtaa toisenlaiseen. Mikäli et oikein tiedä, kuinka tämä tapahtuu, voit hyvin jättää asiat Tulikiven huoleksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uunimestari kotikäynnille ja valita uusi takka laajasta Tulikiven takkamallistosta.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
20193_56948.jpg
Älysovellus auttaa takkapuita palamaan puhtaammin
Kotimainen keksintö automatisoi takan ilmanoton ja estää tahattoman ylilämmittämisenPuun pienpolton päästöistä on käyty vilkasta keskustelua. Takan puhtaaseen palamiseen voi vaikuttaa sillä, miten ilmaa päästetään tulipesään palamisen eri vaiheissa. Harva kuitenkaan jaksaa tai osaa vahtia ilmansäädintä riittävän tarkkaan. Tulikivi on kehittänyt ratkaisuksi Senso-takkaohjaimen, joka automatisoi takan ilmanohjauksen. Ilmansäädin liikkuu automaattisesti palovaiheiden mukaan ja varmistaa sopivan ilmamäärän. Järjestelmän sähköinen ohjaus toimii takkaan asennettujen mittausantureiden avulla. Takkaohjaimeen kuuluu lisäksi älylaitesovellus, joka neuvoo käyttäjää lämmittämään oikein. Se kertoo, milloin puuta kannattaa lisätä ja milloin lämmittäminen kannattaa lopettaa. Senso-takkaohjaimen voi asentaa Tulikiven Karelia-sarjan varaaviin takkoihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton