• Etusivu
  • LVI

Paranna huoltovarmuutta ja säästä samalla sähköä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 16.06.2023
20229_79601.jpg

Tulikivi Kaila V4 Marble Black -vaakalaattapinnalla.

Syksyn koleus ja talvipakkaset lähestyvät. Toimi heti takkaoston kanssa, niin voit vielä vaikuttaa oman Tulikivi-takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa useimmiten myös, vaikkei nykyisessä kodissa olisi entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta.

Varaava takka lisää huoltovarmuutta ja säästää sähköä

Sähkön hinnan nousu, mahdollinen sähkön säännöstely ja riittävyys ovat olleet kaikkien huulilla viime aikoina. Kuinka sitten varautua poikkeustilanteisiin? Yksi keino on parantaa kodin energiaomavaraisuutta, varautua sähkökatkoihin ja sähköisten lämmityslaitteiden toimimattomuuteen varaavalla takalla. Varaava takka sopii hyvin yksiin muiden lämmitysmuotojen kanssa ja ei tarvitse lainkaan sähköä toimiakseen. Lämmityksen lisäksi huoltovarmuutta parantaa ruoanlaittomahdollisuus, varaavassa takassa voit laittaa ruokaa samalla lailla kuin perinteisessä leivinuunissa.
Tutustu Arin ja Pepin kokkausvinkkeihin

Tulikivi Rosamo V4 on pinnoitettu kiiltävällä valkoisella laatalla ja varustettu leivinuunilla.
Tulikivi Rosamo V4 on pinnoitettu kiiltävällä valkoisella laatalla ja varustettu leivinuunilla.

Muihin tulisijoihin, kuten kamiinaan tai kiertoilmatakkaan, verrattuna varaavan takan lämmöntuotto on paljon pitkäkestoisempaa ja tasaisempaa. Varaavan takan hankkiminen on investointi omaan huoltovarmuuteen, mikä maksaa itseään takaisin sitä nopeammin, mitä enemmän sitä käyttää.

  • Lämmittäjän unelmatakka varaa lämpöä kunnolla pienelläkin puumäärällä ja luovuttaa sitä lempeästi pitkälle seuraavaan päivään saakka. Lämmönlähteen ominaisuutta haettaessa kannattaa tutustua varaaviin vuolukivisiin ja keraamisiin takkoihin, jotka luovuttavat parilla pesällisellä lämpöä pitkään, jopa 24–36 tuntia. Tulikiven varaavista vuolukivisistä ja keraamisista malleista löytyvät ominaisuuksiltaan myös modernit ja perinteiset takkojen monitaiturit: lämmittävät, tunnelmaa luovat ja ruoanlaiton mahdollistavat.
  • Pikaista lämpöä toivoville paras valinta lämmitykseen on kiertoilmatakka tai kamiina, joilla huoneilma lämpenee hetkessä. Nopea lämmitys toimii parhaimmillaan vapaa-ajanasunnoissa, joissa oleskellaan satunnaisesti lyhyitä aikoja. Vuolukivipintaiset kiertoilmatakat ja kamiinat myös varaavat lämpöä hieman pidempään kompaktista koostaan huolimatta.

Tuota jopa puolet kodin lämmitykseen tarvittavasta lämmitysenergiasta – takalla

Varaava takka on kannattava hankinta, sillä turvaat kodin ja ihmisen perustarpeet eli lämmön tuottamisen ja ruoan tekemisen. Ne ovat ensimmäinen ongelma jos koti ei syystä tai toisesta enää lämpenekään sähköllä, eikä ruokaa niin vain lämmitetäkään mikrossa tai sähköhellalla. Siksi kodin huoltovarmuuden parantaminen ainoalla täysin sähköstä riippumattomalla lämmitysmuodolla on kannattava ratkaisu. Koti pysyy lämpimänä pienellä vaivalla, sekä lisäksi takalla pystyy laittamaan ruokaa ekologisesti, helposti ja vaivattomasti. Uudella tehokkaalla varaavalla takalla on mahdollista tuottaa jopa lähes puolet kodin lämmitykseen tarvittavasta energiasta.

Kannattaa ottaa huomioon myös, että kodin ollessa täysin kylmillään lämmityksen puuttumisen vuoksi voi lämpötilan nosto viedä useita päivä takaisin normaaleihin lukemiin.

Asiaa huoltovarmuudesta
Kysy nyt tarjous unelmatakastasi

Pienikin voi olla tehokas. Koli S Classic-pinnalla.
Pienikin voi olla tehokas. Koli S Classic-pinnalla.

Takka investointina

Varaavin tulisijojen etuna mainittiin jo niiden riippumattomuus sähköstä ja niiden tuomasta lämmitysvarmuudesta hurjillakin säillä sekä muissa poikkeustilanteissa. Uusi nykyaikainen takka on kannattava investointi. Uuden tulisijan hankkiminen tai vanhan tulisijan korvaaminen uudella on tehty helpoksi, sillä sen kokonaisuuteen ja kokonaiskustannuksiin pystyy vaikuttamaan.

Paljonko takkaremontti maksaa?
Apua oikean tuotteen valintaan

Tulikivi on koonnut asiantuntijoiden vinkkejä lämmityskustannusten säästämiseen ja lämmityksen aloittamiseen syksyn saapuessa.
Takka käyttöön syksyn tullessa
Lämmityskustannuksissa säästämisen vinkit

Tulikivi Oyj
LVI
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_46342.jpg
Viisi vinkkiä takan valintaan
Talven kuumin puheenaihe on ollut kodin huoltovarmuus ja mahdolliset sähkökatkot, ja erityisesti sähkökatkoista aiheutuva kodin toimintojen heikentyminen. Parhaiten näihin pystyt varautumaan ennakoimalla. Huoltovarmuuden parantamiseen varaavan takan hankkiminen on erityisen hyvä keino, koska varaavalla takalla lämmität kotisi ja valmistat myös ruoan ilman sähköä.No, mistä sitten voi tietää, millainen takka omaan kotiin tai vapaa-ajan asuntoon tulisi valita? Oma mieltymys määrittää omalta osaltaan takan ulkonäköä. Valittavana on tummaa sekä vaaleaa. Korkeaa ja kapeaa sekä seinän viereen tai keskelle tilaa sijoitettavaa tulisijaa. Miten siis löytää sen oikean, joka soveltuu parhaiten kotiin tai vapaa-ajan asuntoon – muutenkin kuin vain ulkonäöltään?Ohessa viisi vinkkiä helpottamaan tulisijan valintaa.
20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?
20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
20232_80792.jpg
Ecodesign-direktiivi: mistä on kyse, ja miksi siitä kannattaa kiinnostua?
Oletko kuullut puhuttavan Ecodesign-direktiivistä? Kyseessä on tulisijoja koskeva tuore ekosuunnitteluasetus, joka määrittelee uudelle myytävälle takalle päästövaatimukset sekä kuukausittaisen energiatehokkuuden minimirajan. Melkoinen direktiivi eikö, mutta mitä se tarkoittaa sinulle konkreettisesti?
20235_81741.jpg
Takan tehot yhdistettynä kamiinan kokoon: voiko pieni olla tehokas?
Niinhän se on, tulisija vaatii ympärilleen tilaa – vai vaatiiko? Tulikivi tuo esille malliston, jossa takan tehot on yhdistetty kamiinan kokoon. Voiko pieni olla tehokas?
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton