Miten valita itselle sopiva talopaketti?
Vaihtoehdoista ja niiden eroista

Talon rakentaminen on aina projekti. Sen suuruuteen, pituuteen sekä budjettiin toki pystyy jokainen rakentaja vaikuttamaan esimerkiksi valitsemalla itselleen ja omaan aikatauluunsa parhaiten sopivan talopakettimallin. Jukkatalolla näitä talopaketti-tyyppejä on kolme, minkä sinä näistä valitsisit itse?

Miten sinä haluat rakentaa kotisi?Miten sinä haluat rakentaa kotisi?

Muuttovalmis kokonaisuus houkuttelee monia vaivattomuudellaan

Kiireisen ihmisen arkeen parhaiten soveltuva vaihtoehto on muuttovalmis Jukkatalo. Näin voit huoletta unohtaa ne kymmenet eri työvaiheet ja yöttömät yöt sekä rakennustyömaalla vietettävät pikkutunneille venyvät päivät. Muuttovalmiissa talopaketissa kaikki osa-alueet tulevat huomioitua ja eri työvaiheet limitettyä toisiinsa juuri oikea-aikaisesti. Yhdellä sopimuksella saat itsellesi ammattilaiset kotisi rakentajaksi ja kotisi valmiiksi kiintokalusteita sekä talotekniikkaa myöten.

Jukkatalo pysyy rakennusprojektissa aktiivisesti mukana alusta loppuun. On sitten kyseessä kotiisi liittyvien valintojen tekemisestä, budjetin tilasta tai aikataulun pitävyydestä – näissä kaikissa vaiheissa Jukkatalo auttaa huolehtimaan asioista ajallaan ja saat myös ajoissa muistutuksen sekä ohjeistusta mahdollisesti sinulle kuuluvista vastuista sekä tehtävistä. Kodin valmistumista seurataan viikkotasolla ja pääset lisäksi itse tutustumaan kotisi valmistumisen etenemiseen Omajukka-palvelussa. Uusi kotisi on käyttövalmiina vain yhdeksän kuukauden kuluttua siitä kun talotilaus on tehty juuri sinä ajankohtana kun kanssasi on sovittu.

Tutustu Jyväskylään rakentuneeseen muuttovalmis-kohteeseen:

Haluatko sisustaa itse?

Sisusta itse -talopaketissa pääset itse vaikuttamaan Muuttovalmista enemmän kotisi tuleviin pintamateriaaleihin sekä kiintokalusteisiin. Tässä talopaketti-vaihtoehdon lopputuloksessa näkyy sinun kädenjälkesi enemmän.

Sisusta itse -vaihtoehdossa Jukkatalo tekee ja toteuttaa puolestasi rakentamisen raskaimmat työt, jolloin oma työmääräsi jää kohtuulliseksi. Osallistumalla itse tekemiseen, pystyt säästämään myös budjetissasi. Vastuullesi jäävät esimerkiksi keittiön, kodinhoitohuoneen, eteisen, wc-tilojen sekä makuuhuoneiden kiintokalusteiden sekä muiden kodin pintamateriaalien, kuten katon panelointien sekä lattioiden pintojen suunnittelu sekä toteutus. Voit halutessasi hyödyntää Jukkatalon kalustesuunnittelijan sekä Jukkatalon yhteistyökumppaneiden laadukasta ammattitaitoa sekä kalusteita.
Sisusta itse soveltuu heille, jotka haluavat saada oman kädenjälkensä näkyviin ja haluavat tehdä itse.

Tällainen on Laukaaseen rakentunut Sisusta itse-kohde:

Osaajalle – Rakenna itse -talopaketti

Rakenna itse -talopaketti poikkeaa hieman ylläolevista vaihtoehdoista siinä, että tästä talopaketista on valittavana vielä muutamia alatasoja. Voit valita Rakenna itse -talopaketin lämmitysvalmiina, vesikattoasennuksella, aluskate-ruodeasennuksella tai myös ilman asennusta. Oma valintasi vaikuttaa myös tämän talopaketin kustannuksiin ja sen myötä omaan rakennusbudjettiisi.

Rakenna itse on perinteiseen pitkästä tavarasta tehtyyn omakotitaloon verrattuna rakentamisajaltaan lyhyempi ja nopean pystytyksen ansiosta koti on nopeammin vaiheessa, jossa rakentaminen jatkuu säältä suojassa.


Rakentajan vastuulle jäävät talon perustukset sekä lvi- ja sähkösuunnitelmien valmistelu ammattilaisten kanssa. Omalle vastuullesi tulevat myös kodin eri tilojen kiintokalusteet, niiden suunnittelu ja valinta. Halutessasi voit toki hyödyntää Jukkatalon kalustesuunnittelijoita sekä yhteistyökumppaneita projektissasi. Huomioi kuitenkin, että sisustussuunnittelija kannattaa ottaa projektiin mukaan jo alkuvaiheissa, jolloin toiminnallisiin ratkaisuihin pystytään reagoimaan riittävän ajoissa.

Vertaile eri toimitussisältöjä keskenään

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
12.9.2022