• Etusivu
  • Rakentaminen

Löydä suosikkisi Hongan uudesta hirsitalomallistosta ja toteuta kotiunelmasi kustannustehokkaasti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 15.11.2023
20229_79478.jpg

Syksyn uutuusmalliston hirsitalot sopivat monenlaiseen miljööseen taajamissa, haja-asutusalueilla sekä perinnemaisemassa. Kuvan talomalli on Honka Huurre.

Unelmien hirsikoti syntyy juuri omalle perheelle tärkeistä elementeistä ja tilatarpeista, puhtaasta sisäilmasta ja levollisesta tunnelmasta – laadusta tinkimättä. Hongan syksyn 2022 uutuusmallisto on suunniteltu perheille, jotka toivovat kodiltaan huolellisesti mietittyjä tilaratkaisuja sekä arjen sujuvuutta.

Uudet Honka-hirsitalot on suunniteltu erityisesti lapsiperheitä ajatellen. Uutuusmalleja ovat Huurre ja Toivio, joiden lisäksi on päivitetty ja lisätty kompakteja versioita suosittuihin Tähkä-, Riekko-, Vilja- ja Mambo-talomalleihin.

Hongan pääarkkitehtina toimii AnneMäkinen, jolla on vankka kokemus hirsitalojen suunnittelusta ja tarkka korva asiakkaiden toiveille.

– Tämän syksyn malliston suunnittelu lähti liikkeelle nuorten perheiden toiveista ja tarpeista. Haluamme tarjota perheille sopivia koteja esimerkiksi taajamien ulkopuolisille tonteille ja kaupunkien reuna-alueille sekä valmiille pientaloalueille istuvia taloja, Anne Mäkinen kertoo.

– Syksyn uusi mallisto erottuu muista talomalleistamme siten, että on entistä enemmän pyritty huomioimaan perheiden toiveet makuuhuoneiden määrissä ja tehostettu tilasuunnittelua entisestään, hän jatkaa.

Honka Huurre on ajaton ja harmoninen hirsikoti, jonka viihtyisästä olohuoneesta on käynti suojaisalle terassille.
Honka Huurre on ajaton ja harmoninen hirsikoti, jonka viihtyisästä olohuoneesta on käynti suojaisalle terassille.
Honka Mambon pulpettikaton alle jää korkea oleskelutila, jossa voi nauttia näkymistä suurten maisemaikkunoiden läpi.
Honka Mambon pulpettikaton alle jää korkea oleskelutila, jossa voi nauttia näkymistä suurten maisemaikkunoiden läpi.

Oman budjetin mukainen hirsitalo

Hirsitalomallin hintaan vaikuttaa merkittävästi rakennuksen monimuotoisuus, jolla tarkoitetaan esimerkiksi ulkoseinien kulmien määrää, porrastuksia, katon monimuotoisuutta ja erityisen korkeita huonetiloja.

– Syksyn talomalleissa on suorakaiteen ja L:n muotoisia pohjia, joita meiltä on myös toivottu. Vastaavasti olemme hakeneet asiakkaiden eduksi helppoa rakennettavuutta. Suunnittelussa on ajateltu rakentamisen kustannuksia kokonaisuudessaan, Mäkinen selventää.

– Valmiisiin malleihin on mahdollista tehdä muutoksia, sillä mehän räätälöimme koteja juuri asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Hintamuutoksia tulee aina, jos mallin pituus tai runkosyvyys kasvaa, taloon tulee lisää neliöitä, kattomuodot muuttuvat tai pohjasuunnitelman muoto muuttuu alkuperäisestä niin, että rakentamiseen menee enemmän materiaalia, hän täsmentää.

Hongan vakiomalleissa talosta on jo olemassa rakennesuunnitelmat, pääkuvat sekä perustuksien mittapiirustukset valmiina.

– Tässäkin on haettu asiakkaalle järkevin etua tuova taso viimeistelyyn. Myös rakennusluvan hakeminen nopeutuu, kun pääpiirustukset ovat jo pitkälti valmiina. Toki kuntakohtaisesti voi olla kaavamääräyksiä, jotka vaikuttavat piirustuksiin, Anne Mäkinen mainitsee.

"Less is more, kun hyvin suunnitellaan"

Erityisesti lapsiperheille suunnitellussa talomallistossa on sopivan kokoisia taloja, joissa arki rullaa. Useampi malli on noin 120 neliötä, joka on melko perinteinen perhekodin koko. Näissä talomalleissa saadaan kaikki lapsiperheen tarpeet kompakteihin neliöihin toimivasti ja mukavasti.

– Less is more, kun hyvin suunnitellaan! Talomallit sopivat mainiosti tasamaatonteille tai loiville rinnetonteille, väljään maisemaan tai taajaman naapurustoon. Suuret ikkunat päästävät päivänvalon kotiin, Mäkinen luonnehtii.

"Hongan tuttu ja turvallinen laatu on monitahoinen asia, josta tässäkään talomallistossa ei ole tingitty. Malliston laatu lähtee siitä, että se on tarkoituksenmukainen asukkaalle – ammattilaisen huolella suunnittelema, terve hirsikoti. Laatuun vaikuttaa myös rakentamisen turvallisuus, ja toisaalta hintaturvallisuus."
Anne Mäkinen, Hongan pääarkkitehti
20229_79487.jpg

Anne Mäkinen, mikä on suosikkisi tästä mallistosta?

– Tätä piti miettiä, mutta kyllä se on Toivio 140 1A. Tällainen L:n muotoinen pohja mahdollistaa rauhallisen oleskelupihan, kun kahdella sivulla on seinät antamassa näkösuojaa. Makuuhuoneiden sijoittelu on mielestäni onnistunut – yksi makuuhuone on ajateltu vaikkapa vieraita tai työhuonetarvetta varten, vanhempien makuuhuone on omassa rauhassaan ja lapsien huoneet ovat olohuoneen yhteydessä. Ajattelen, että käytännön elämä ja arjen sujuminen eri ikäisten lasten kanssa onnistuu Toiviossa erityisen hyvin. Rakennuksen ulkonäkö viehättää myöskin. Tästä talomallistosta tämä olisi oma valintani.

L:n mallinen pohjaratkaisu luo yksityisyyttä myös pihan puolelle.
L:n mallinen pohjaratkaisu luo yksityisyyttä myös pihan puolelle.
Makuuhuoneiden sijoittelu takaa omaa rauhaa jokaiselle perheenjäsenelle.
Makuuhuoneiden sijoittelu takaa omaa rauhaa jokaiselle perheenjäsenelle.
Info

Info

Löydä uusi kotisi syksyn hirsitalomallistosta:

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton