Löydä suosikkisi Hongan uudesta hirsitalomallistosta ja toteuta kotiunelmasi kustannustehokkaasti

Unelmien hirsikoti syntyy juuri omalle perheelle tärkeistä elementeistä ja tilatarpeista, puhtaasta sisäilmasta ja levollisesta tunnelmasta – laadusta tinkimättä. Hongan syksyn 2022 uutuusmallisto on suunniteltu perheille, jotka toivovat kodiltaan huolellisesti mietittyjä tilaratkaisuja sekä arjen sujuvuutta.

Syksyn uutuusmalliston hirsitalot sopivat monenlaiseen miljööseen taajamissa, haja-asutusalueilla sekä perinnemaisemassa. Kuvan talomalli on Honka Huurre.

Syksyn uutuusmalliston hirsitalot sopivat monenlaiseen miljööseen taajamissa, haja-asutusalueilla sekä perinnemaisemassa. Kuvan talomalli on Honka Huurre.

Uudet Honka-hirsitalot on suunniteltu erityisesti lapsiperheitä ajatellen. Uutuusmalleja ovat Huurre ja Toivio, joiden lisäksi on päivitetty ja lisätty kompakteja versioita suosittuihin Tähkä-, Riekko-, Vilja- ja Mambo-talomalleihin.

Hongan pääarkkitehtina toimii Anne Mäkinen, jolla on vankka kokemus hirsitalojen suunnittelusta ja tarkka korva asiakkaiden toiveille.

– Tämän syksyn malliston suunnittelu lähti liikkeelle nuorten perheiden toiveista ja tarpeista. Haluamme tarjota perheille sopivia koteja esimerkiksi taajamien ulkopuolisille tonteille ja kaupunkien reuna-alueille sekä valmiille pientaloalueille istuvia taloja, Anne Mäkinen kertoo.

– Syksyn uusi mallisto erottuu muista talomalleistamme siten, että on entistä enemmän pyritty huomioimaan perheiden toiveet makuuhuoneiden määrissä ja tehostettu tilasuunnittelua entisestään, hän jatkaa.

Honka Huurre on ajaton ja harmoninen hirsikoti, jonka viihtyisästä olohuoneesta on käynti suojaisalle terassille.

Honka Huurre on ajaton ja harmoninen hirsikoti, jonka viihtyisästä olohuoneesta on käynti suojaisalle terassille.

Honka Mambon pulpettikaton alle jää korkea
oleskelutila, jossa voi nauttia näkymistä suurten maisemaikkunoiden läpi. 

Honka Mambon pulpettikaton alle jää korkea oleskelutila, jossa voi nauttia näkymistä suurten maisemaikkunoiden läpi. 

Oman budjetin mukainen hirsitalo

Hirsitalomallin hintaan vaikuttaa merkittävästi rakennuksen monimuotoisuus, jolla tarkoitetaan esimerkiksi ulkoseinien kulmien määrää, porrastuksia, katon monimuotoisuutta ja erityisen korkeita huonetiloja.

– Syksyn talomalleissa on suorakaiteen ja L:n muotoisia pohjia, joita meiltä on myös toivottu. Vastaavasti olemme hakeneet asiakkaiden eduksi helppoa rakennettavuutta. Suunnittelussa on ajateltu rakentamisen kustannuksia kokonaisuudessaan, Mäkinen selventää.

– Valmiisiin malleihin on mahdollista tehdä muutoksia, sillä mehän räätälöimme koteja juuri asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Hintamuutoksia tulee aina, jos mallin pituus tai runkosyvyys kasvaa, taloon tulee lisää neliöitä, kattomuodot muuttuvat tai pohjasuunnitelman muoto muuttuu alkuperäisestä niin, että rakentamiseen menee enemmän materiaalia, hän täsmentää.

Hongan vakiomalleissa talosta on jo olemassa rakennesuunnitelmat, pääkuvat sekä perustuksien mittapiirustukset valmiina.

– Tässäkin on haettu asiakkaalle järkevin etua tuova taso viimeistelyyn. Myös rakennusluvan hakeminen nopeutuu, kun pääpiirustukset ovat jo pitkälti valmiina. Toki kuntakohtaisesti voi olla kaavamääräyksiä, jotka vaikuttavat piirustuksiin, Anne Mäkinen mainitsee.

”Less is more, kun hyvin suunnitellaan”

Erityisesti lapsiperheille suunnitellussa talomallistossa on sopivan kokoisia taloja, joissa arki rullaa. Useampi malli on noin 120 neliötä, joka on melko perinteinen perhekodin koko. Näissä talomalleissa saadaan kaikki lapsiperheen tarpeet kompakteihin neliöihin toimivasti ja mukavasti.

– Less is more, kun hyvin suunnitellaan! Talomallit sopivat mainiosti tasamaatonteille tai loiville rinnetonteille, väljään maisemaan tai taajaman naapurustoon. Suuret ikkunat päästävät päivänvalon kotiin, Mäkinen luonnehtii.

”Hongan tuttu ja turvallinen laatu on monitahoinen asia, josta tässäkään talomallistossa ei ole tingitty. Malliston laatu lähtee siitä, että se on tarkoituksenmukainen asukkaalle – ammattilaisen huolella suunnittelema, terve hirsikoti. Laatuun vaikuttaa myös rakentamisen turvallisuus, ja toisaalta hintaturvallisuus.”

Anne Mäkinen, Hongan pääarkkitehti
      

Anne Mäkinen, mikä on suosikkisi tästä mallistosta?

– Tätä piti miettiä, mutta kyllä se on Toivio 140 1A. Tällainen L:n muotoinen pohja mahdollistaa rauhallisen oleskelupihan, kun kahdella sivulla on seinät antamassa näkösuojaa. Makuuhuoneiden sijoittelu on mielestäni onnistunut – yksi makuuhuone on ajateltu vaikkapa vieraita tai työhuonetarvetta varten, vanhempien makuuhuone on omassa rauhassaan ja lapsien huoneet ovat olohuoneen yhteydessä. Ajattelen, että käytännön elämä ja arjen sujuminen eri ikäisten lasten kanssa onnistuu Toiviossa erityisen hyvin. Rakennuksen ulkonäkö viehättää myöskin. Tästä talomallistosta tämä olisi oma valintani.

L:n mallinen pohjaratkaisu luo yksityisyyttä myös pihan puolelle. L:n mallinen pohjaratkaisu luo yksityisyyttä myös pihan puolelle. 
Makuuhuoneiden sijoittelu takaa omaa rauhaa jokaiselle perheenjäsenelle.Makuuhuoneiden sijoittelu takaa omaa rauhaa jokaiselle perheenjäsenelle.

Tilaa Honka-kuvasto suunnittelun avuksi!

 
Julkaistu
7.9.2022