Yli 40-vuotta mukana suomalaisessa rakentamisessa

Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.

750 wood-g777a4d7ae_1920

Finnfoamin päätuotteena ovat Finnfoam-lämmöneristelevyt, jotka on valmistettu polystyreenistä ekstruusiomenetelmällä eli suulakepuristamalla. Suulakepuristuksen ansiosta levyn solurakenteesta muodostuu täysin yhtenäinen sekä suljettu. Levyt eivät ime itseensä kosteutta eivätkä ne homehdu.

Vahvasti mukana rakentamassa parempaa

Innovatiivisuus sekä kekseliäisyys ovat olleet yrityksen kulmakiviä alusta asti. Useat näistä keksinnöistä ovatkin johtaneet patentteihin sekä menestyviksi tuotteiksi asti.

Yksi näistä on esimerkiksi FF-FLOOR, joka on tuotteena yksinkertainen asentaa ja helppo työstää. Lukkopontatuilla eristelevyillä saadaan erittäin hyvin lämpöä eristävä, tiivis ja kosteusteknisesti turvallinen alapohja kustannustehokkaasti.
Rakenteen nerokkuus ja materiaalitehokkuus perustuu 3D-ajatteluun, jossa eristelevyt toimivat samalla valumuotteina betoniselle ”ripalaatalle”. Urien kohdalle muodostuvien ripojen ansiosta pintalaatta voi olla ohut, ja silti betonirakenne on 20 prosenttia tavanomaista betonilaattaa lujempi ja ennen kaikkea rakenteen hiilijalanjälki on noin 30% alhaisempi, sanoo Finnfoam Oy:n toimitusjohtaja Nieminen.

Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Teppo Nieminen (oik.).Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Teppo Nieminen (oik.).

Miksi Finnfoam-eristeet säilyttävät suosionsa?

Eristeet tehdään omia kotejaan rakentaville ihmisille, joten tuotteet tehdään vastaamaan asiakkaiden tarpeita mahdollisimman hyvin. Finnfoamin yhtenä vahvuutena onkin pitkä historia, jonka myötä lämmöneristeiden suunnittelussa on käytettävissä sekä vankka kokemus että uskallus uudenlaiseen ajatteluun.

Luotettavuus, kestävyys sekä asentamisen helppous ja materiaalin tehokkuus, ovat seikkoja joihin kiinnitetään erityistä huomiota tuotekehityksessä sekä valmistuksessa lämmöneristyskyvyn lisäksi. Tuotevalikoimaan kuuluvatkin ratkaisut aina routaeristämisestä yläpohjaan ja ullakon kattoon asti. FF-EPS, FF-PIR ja Finnfoam (XPS)-lämmöneristeiden tuotantolinjoilla pystytään valmistamaan useita eri levypaksuuksia optimoiduilla tuoteominaisuuksilla.

Katso lähin Finnfoam-jälleenmyyjäsi täältä

 
Päivitetty
24.1.2023