Muoviviemärin kunto voi yllättää – katso pysäyttävä video!

Milloin viimeksi viemärisi on huollettu? Onko sinun kiinteistösi viemärit kuvattu? Viemäritkin tarvitsevat huoltoa ja ylläpitoa siinä kuin vaikkapa auto. Pahimmassa tapauksessa kun viemäri haisee tai viemäri pulputtaa, voi seuraava vaihe olla tukkeutuminen ja mahdollinen vesivahinko.

Viemärit kannattaisi kuvauttaa 2-5 vuoden välein, mutta monien suomalaisten kiinteistöjen viemäreitä ei ole tutkittu koskaan. Kun toimit ennakoivasti ja ajoissa, voit välttyä mittavilta vesivahingoilta.

Orgaaninen jäte x

Keittiön viemäri haisee? Oireet ilmaantuvat ennen ongelmia

Asuinkiinteistöissä suurin kuormitus kohdistuu keittiöiden viemäreihin, joihin kertyy rasvaa ja ruoantähteitä. Orgaaninen jäte, kuten ruoan tähteet, kerääntyvät ajan saatossa viemäriputkiin.

Orgaaninen jäte kerääntyy putkiston seinämiin ja mädäntyessään muuttuu syövyttäväksi rikkidioksiksi. Jäte myös haittaa veden virtausta ja voi aiheuttaa tukoksia.

Rikkidioksidi itsessään ei syövytä muoviputkea, mutta se kovettaa ja haurastuttaa putken sisäisiä tiivisteitä ajan saatossa. Muovisen viemäriputken tiivisteet voivat olla täysin kovettuneita ja haurastuneita jo 20 vuodessa.

Keittiön putkistoon kohdistuu tavallisesti suurin kuormitus asuinkiinteistöissäKeittiön putkistoon kohdistuu tavallisesti suurin kuormitus asuinkiinteistöissä

Oireiden jälkeen alkavat ongelmat, kun viemäri ei vedä kunnolla

Todelliset ongelmat alkavat viemäreiden oireilemisen jälkeen. Viemärit oireilevat monin eri tavoin: viemäri ei vedä kunnolla, viemäristä nousee hajua tai viemäristä voi kuulua erilaisia ääniä. Viemäri voi myös pulputtaa sekä tukkeutua herkästi.

Itse viemäriputkessa ongelmat alkavat esiintyä saostumina ja patoina putkissa, jotka haittaavat veden virtausta. Tämä aiheuttaa muoviviemäreiden tiivisteiden kunnon heikkenemistä.

Valurautaisissa viemäreissä jäte haurastuttaa putken hiljalleen ja saattaa jopa romahduttaa sen. Viemärin notkot ja auki olevat liitokset yleensä vain pahentavat tilannetta ja niistä vain harva asukas on edes tietoinen.

Viemärikuvauksessa voi putken sisältä voi löytyä kaikenlaista yllätystä...Viemärikuvauksessa voi putken sisältä voi löytyä kaikenlaista yllätystä...
...tai esimerkiksi halkeama....tai esimerkiksi halkeama.

Miltä avatun viemäriputken sisällä voi näyttää? Katso video!

Kuvauta viemärisi– hyödynnä ilmainen viemärikuvaus!

Viemäriputken kunto selviää parhaiten kuvauttamalla viemäri. Viemärikuvauksella selviää ongelmakohdat ja huollon tarpeet, kun itse viemärin sisälle päästään näkemään.

Viemäreiden säännöllinen huolto on yhtä tärkeää kuin autosi säännöllinen huolto; kun kunto tarkastetaan säännöllisesti, selviää viemäreiden todellinen kunto.

Säännöllinen tarkastus mahdollistaa piilevien ongelmien selvittämisen luotettavasti, jolloin voidaan hoitaa itse ongelmaa eikä sen aiheuttamaa oiretta.

Tarkastusta siis viemärisi. Akvatek Oy tarjoaa ilmaista viemärikuvausta. Voit jättää pyynnön viemärikuvaukselle alla olevalla lomakkeella.

Kuvaa viemärikamerasta.Kuvaa viemärikamerasta.

Pyydä ilmainen viemärikuvaus- ja kartoitus


 
Päivitetty
3.11.2022