• Etusivu
  • Talo

Kattoremontti suunnitteilla? - Kiinnitä huomiota kateruuveihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingi Oy
Päivitetty 21.03.2024
Kingi kattoremontti

Onnistunut kattoremontti perustuu tarkasti tehtyyn urakkasopimukseen ja laadukkaisiin materiaaleihin. Tekijäksi kannattaa valita luotettava toimija, joka tuntee rakennusmääräykset sekä käyttää kattopeltejä ja kateruuveja, joilla on valmistajan antama 20 vuoden takuu.

Näin saat takuulla pitkäikäisen peltikaton

Rakennusmääräysten mukaan peltikaton asennus edellyttää, että kateruuveilla on yhtä hyvä korroosiokestävyys kuin kattopelleillä. Lähes kaikki Suomessa asennettavat kattopellit ovat kolmikerrospinnoitettuja ja niiden säänkestävyys ja kelpoisuus on testein todettu.

Joskus laadukkaat pellit saatetaan asentaa virheellisesti yksikerrosmaalatuilla, vain sisäkäyttöön kelpaavilla kateruuveilla, jotka eivät ole määräysten mukaisia. Tällöin ruostuvat ja vuotavat kateruuvit aiheuttavat riskin kosteusvaurion syntymiselle.

Vastuullinen ammattilainen antaa kattopeltiä vastaavan kirjallisen takuun ja hyväksyttävät takuuehdot myös kateruuveille. KINGI® on ainoa kateruuvi, jolle valmistaja antaa 20 vuoden ruostumattomuustakuun, 30 vuoden vuotamattomuustakuun ja 50 vuoden poikkiruostumattomuustakuun.

Kateruuvilla on tärkeä rooli myös kattopellin takuussa. Huono kateruuvi naarmuttaa helposti kattopeltiä, jolloin naarmutetun kattopellin takuu yleensä raukeaa.

Valitse kolmikerrospinnoitettu kateruuvi

Kingin kehittämän ja kansainvälisesti patentoidun Durabl3-kolmikerrospinnoitteen ansiosta KINGI® kateruuvilla korroosiokestävyys on testatusti vähintään yhtä hyvä kuin kolmikerrospinnoitetun kattopellin. Se kestää jopa ankarassa C4-ilmastorasitusluokassa.

Ruuvin kannan kruunumainen muoto on tarkoituksenmukaiseksi suunniteltu ja mallisuojattu ainoastaan Kingin käyttöön. Sakaroiden väleistä vesi valuu pois ruuvin kannasta eikä jää ruostuttamaan sitä. Korkealle ulottuvat sakarat myös tukevoittavat asennusistukan otetta taaten nopean ja täsmällisen asennuksen ilman kattopellin naarmuuntumista.

Kingi vaihtoruuvi

Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla

Mikäli katolla on ruostuneita kateruuveja, mutta pelti ja alusrakenteet ovat vielä ehyitä, on KINGI® vaihtoruuvin asentaminen erinomainen ratkaisu tilanteen korjaamiseen.

KINGI® vaihtoruuvi on vanhojen ruuvien ja naulojen tilalle tarkoitettu vaihtoruuvi, joka on tavallista kateruuvia paksumpi. Vaihtoruuvin avulla saadaan parempi pito ruoteesta, jossa on jo ruuvin reikä ennestään. Lisäksi siinä on tavallista suurempi aluslaatta tiivisteineen, joka tiivistää pellissä olevan vanhan reiän ympäryksen. KINGI® vaihtoruuvilla voi jatkaa helposti vanhan peltikaton käyttöikää - peltiä vaihtamatta.

Kiinnikkeiden laadussa ei kannata säästää

Kolmikerrospinnoitettujen KINGI® kateruuvien hinta on hieman korkeampi kuin yksikerrosmaalatuilla kateruuveilla. Kattoremontin kokonaishinnassa kateruuvien hintaero on kuitenkin mitättömän pieni, alle yhden prosentin.

Kiinnikkeiden kustannus-säästöllä voi olla todella kalliit seuraukset kateruuvien ennenaikaisesta vaihdosta sekä mahdollisista vuodoista johtuen. Kestävällä ja laadukkaalla KINGI® kateruuvilla katosta tulee määräysten mukainen ja pitkäikäinen.

Tilaa kestävät kateruuvit täältä

Info

Info

Varmista kattoremontissa, että korroosiokestävä kattopeltisi kiinnitetään yhtä korroosiokestävällä kateruuvilla. Huomioi nämä asiat:

  • Kolmikerrospinnoitetulle kattopellille kolmikerrospinnoitettu kateruuvi
  • Kateruuvilla on yhtä pitkä takuu kuin kattopellillä, kirjallisesti ja takuuehdot mukana
  • Kateruuvi soveltuu C4-ilmastorasitusluokkaan asti
  • Kattopeltiin asennetun kateruuvin kestävyys ulkokäytössä on testattu rasitustestein
Kingi Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_46221.jpg
Vältä kattovuodot
Vuodenaikojen vaihtelut erilaisine sääolosuhteineen asettavat kovat vaatimukset katolle, jonka tärkein tehtävä on suojata rakennusta. Teräskatteen kiinnityksessä käytettävällä kateruuvilla on iso merkitys katon kestävyyteen ja käyttöikään.
20165_46410.jpg
Ruuvilla merkittävä rooli katon kestävyydessä
Huollettu ja hyvin rakennettu peltikatto kestää helposti yli 50 vuotta. Monesti ongelmia aiheuttavat kuitenkin ruostuvat kateruuvit, joiden korroosiokesto ei ole riittävä ulkokäyttöön. HAMK:n ohutlevykeskus testasi kahdeksan eri valmistajan kateruuvien korroosiokestävyyttä erityisesti kaupunki- ja teollisuusilmasto-olosuhteissa.
20169_47364.jpg
Paras peltikaton kiinnitys
Nurmijärveläinen Kingi Oy on löytänyt markkinaraon peltikattojen kiinnityksestä. Kattopeltien kiinnitykseen tarkoitettuja kateruuveja ei oltu kehitetty samassa tahdissa kuin kattopeltejä. Peltien korroosiokestävyys on kolmikerrospinnoituksensa ansiosta parantunut huimasti ja pelleille annetaan pitkät takuut. Kateruuvit ovat edelleen yksikerrosmaalattuja, herkästi ruostuvia ja ilman takuita. Ne ovat tuoneet harmia kuluttajille ja asennusyrityksille ruostumisen ja kattovuotojen vuoksi. Kateruuveja on jouduttu vaihtamaan ennen aikojaan.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton