Tutustu asuntomessupihoihin –
Ruduksen pihakivet sekä maisematuotteet usealla pihalla

Naantalin Luonnonmaalla järjestettävät vuoden 2022 Asuntomessut ovat parhaillaan käynnissä. Jylhä mäntymetsäinen maisema kutsuu luokseen tutustumaan, miten upeasti messukohteet ovat rakentuneet osaksi luontoa.

750 Asuntomessut_artikkelikuva

Luonnonmaalla luonnon ehdoilla

Naantalin asuntomessualueella on pyritty rakennusten sekä luonnon keskinäiseen keskusteluun. Luonnonmukaisuus, luonnon kunnioitus sekä eri materiaalien yhdistäminen on selvästi nähtävillä. Tonttien välille ei ole rakennettu aitoja rajaamaan alueita toisistaan ja luonnon on annettu alkaa jo heti kodin nurkalta.
Tänä vuonna Ruduksen tuotteita löytyy useilta pihoilta, löydätkö suosikkisi?

Kohde 3 – Honka Haiku

Skandinaavista ja japanilaista minimalismia onnistuneesti yhdistää Honka Haiku. Tietynlainen rauha vallitsee tämän kodin pihalla ja erityistä yksityisyyttä tarjoaa upea kallioon rajautuva atriumpiha. Honka Haikun etupihalle on asennettu hiilen sävyä olevia Piano-kiviä kahden kulkuväylän muodossa. Kokonaisuus on yhdistelmä pihakiviä, puuta, kasveja sekä luonnonkiviä.

Pihasuunnittelu Hashimoto / Asako Hashimoto
Piharakentaja Viherlassila Oy / Mika Lassila

Pihalla käytetyt tuotteet:
Piano-kivi

Katso lisää kuvia >>

Kohde 3 Honka HaikuKohde 3 Honka Haiku

Kohde 5– Knaapi

Tummansävyisen Knaapin luo kutsuu upea etupiha. Tämä kokonaisuus on luotu käyttäen useita erilaisia piha- ja muurikiviä. Isot harmaat betonilaatat, mustanharmaa Rustikko sekä Rotwalli-reunakivet saavat aikaan mielenkiintoista katsottavaa, joka on tasapainossa ympäröivän luonnon kanssa. Pihakivien käyttö ei rajoitu ainoastaan etupihaan, vaan metsäiseen maisemaan erinomaisesti sopiva Louhikivi vaaleassa savun sävyssä kiertää Knaapin seinustaa.

Pihasuunnittelu Viherkuutio / Minna Harju
Piharakentaja Jovir Group Oy / Johan Virtanen

Pihalla käytetyt tuotteet:
Betonilaatta 698x348x80 harmaa
Betonilaatta 698x698x80 harmaa
Louhikivi savu
Rustikko mustanharmaa
Upotettava Rotwalli suora mustanharmaa
Rotwalli R2500 kupera mustanharmaa

Katso lisää kuvia >>

Kohde 5 KnaapiKohde 5 Knaapi

Kohde 11 – Kastelli Kultaranta

Onnistunut materiaalivalinta sekä toteutus löytyy myös Kastelli Kultarannan pihalta. Ruduksen pihakivivalikoimasta on valittu luonnonkiviä muistuttava Louhikivi. Tämä savun sävyssä oleva kivi sopii erinomaisesti pariksi sekä modernille rakennukselle että luonnon omille materiaaleille. Tiesitkö muuten, että Louhikiveys läpäisee hyvin vettä isojen saumojensa ansiosta? Vettä läpäisevä pinta-ala on jopa 13%.

Pihasuunnittelija Vihervinkki / Minna Uskali
Piharakentaja Pihateam Viherpalvelut / Mika Aaltonen

Pihalla käytetyt tuotteet:
Louhikivi savu

Katso lisää kuvia >>

Kohde 11 Kastelli KultarantaKohde 11 Kastelli Kultaranta

Kohteet 17 ja 18 Villa Lilla

Näille pienille kodeille loistavasti sopiva nimi, Villa Lilla, kuvaa kohteita täydellisesti. Villa Lillat ovat kompakteja loma-asuntoja, joissa ei ole turhia neliöitä niin sisällä kuin ulkonakaan. Yhtenäiset pihat sekä pihakivivalinnat täydentävät toisiaan.

Pihasuunnittelija Bellarc/ Nina Helin

Pihalla käytetyt tuotteet:
Betonilaatta 698x465x80 musta
Betonilaatta 698x348x80 musta
Betonilaatta 698x231x80 musta
Rustikko hiili
Musta saumahiekka

Katso lisää kuvia >>

Kohde 18 b – Villa Lillan saunarivitalo

Joko olet tutustunut Suomen ensimmäiseen saunarivitaloon? Asuntomessuilla esittelyssä oleva, neljästä saunasta koostuva, saunarivitalo palvelee kaikkia alueella asuvia, matkailijoita sekä myös veneilijöitä. Aivan rantaan sijoitetut saunat tarjoavat mahdollisuuden pulahtaa myös uimaan. Pihalla on helppo kulkea Ruduksen vuoden 2022 uutuustuotteen, Kartanonupun, ansiosta. Kivi sopii maisemaan hyvin, sillä se on pinnaltaan antiikkiprofiloitu. Uudessa antiikkiprofiloidussa pinnassa on havaittavissa valmiiksi pieniä uurteita sekä painaumia, kiven reunojen ja pinnan ulkonäkö viimeistellään jälkikäsittelyllä kuluneen näköiseksi.

Pihalla käytetyt tuotteet:
Kartanonupu 60 viisteetön

Katso lisää kuvia >>

Kohde 19 – Torppa Rauhala

Torppa Rauhalassa on haluttu kiinnittää huomiota oleskelualueille, ja kaunis maisema pääseekin loistoonsa. Yhtenä tämän kodin erikoisempana yksityiskohtana on autokatos upealla maisemalla varustettuna. Kodin etupihalla on käytetty mustia Torino-kiviä. Alapihalle johtaa mustista porraskivistä tehdyt portaat. Alapihalla mustat Torino-kivet on yhdistetty hiilensävyiseen Luotokiveen.

Piharakentaja Flör Kukka ja Puutarha Oy / Jukka Kantola

Pihalla käytetyt tuottet:
Torino-kivet musta
Luotokivi hiili
Porraskivi Askel 130, l=800 musta
Laineri-reunakivet musta

Katso lisää kuvia >>

Kohde 19 Torppa RauhalaKohde 19 Torppa Rauhala

Kohde 23 – Rauhalanrinne

Tässä lapsiperheen kodissa on haluttu kulusta helppoa ja turvallista myös perheen pienimmille. Takapihalla on tilaa kulkea ja temmeltää. Luotokivistä sekä Lainerista toteutetut portaat ovat kaunis katseenvangitsija. Etupihalla on käytetty useita erilaisia ladontakuvioita mahdollistava Torino-kiveys. Istutusaltaisiin on valittu luonnonkiviä muistuttava Rustikko.

Piharakentaja Iloiset puutarhurit

Pihalla käytetyt tuotteet:
Torino-kivet musta
Luotokivi hiili
Porraskivi Askel 130, l=800 musta
Rustikko hiili

Katso lisää kuvia >>

Kohde 23 RauhalanrinneKohde 23 Rauhalanrinne

Kohde 25 – Chalet Pihla

Kohteen etupihalle on valittu Luotokivi sävyssä, joka sopii kauniisti Naantalin messualueen maisemaan. Pihaan valitun Luotokiven sävy on hehku. Kyseessä on niin sanottu monivärikivi, eli kivestä löytyy useita värisävyjä.

Pihasuunnittelija Entti Group Oy / Anni Hämäläinen

Pihalla käytetyt tuotteet:
Luotokivi hehku

Katso lisää kuvia >>

Kohde 29 – Neulanen

Tässä pihassa on haluttu tuoda pihalle myös kodin lattiapinnoista löytyvä ratkaisu. Trendikäs kalanruotokuvio on pihaan toteutettu käyttäen Kartanolankkua. Pitkänmallinen Kartanolankku on hyvä valinta silloin, kun halutaan toteuttaa näyttäviä kokonaisuuksia.

Piharakentaja Puutarhapalvelu Ahtela

Pihalla käytetyt tuotteet:
Kartanolankku musta
Musta saumahiekka
Laineri-reunakivet musta
Antikko profiloitu harmaa

Kohteet 34, 35 – 1 Koti IsoKoskelo

Kolmesta paritalosta muodostuva kokonaisuus 1 Koti IsoKoskelon asunnot on varustettu suojaisilla katoksilla niin etu- kuin takapihankin puolella. Pihojen istutusaltaiden toteutukseen on valittu Paasikko. Istutusaltaat rajaavat samalla sisäänkäyntejä. Laattapolut johdattavat kulkijaa.

Pihasuunnittelija Viva Garden / Victoria Hagman
Piharakentaja Viher Inka Oy / Antti Nyman / PEAB

Pihalla käytetyt tuotteet:
Betonilaatta 398x398x50 PR musta
Betonilaatta 698x231x80 musta
Musta saumahiekka
Paasikko musta:
►Paasikko peruskivi suorakaide
► Paasikko sovitekivet h=140
► Paasikko kulma/pääty h=280
► Paasikko kansi 420x320x70

Katso lisää kuvia >>

Kohde 34, 35 IsoKoskeloKohde 34, 35 IsoKoskelo
 
Päivitetty
1.8.2022