Puupintojen käsittelystä:
Ikkunat, ovet sekä aidat

Ulko-ovet, ikkunanpuitteet pergolat ja aidat ovat jatkuvasti alttiina luonnon elementeille: sade, aurinko, lumi ja UV-säteily. Alttiita turhan aikaiselle rapistumiselle ovat erityisesti etelän puoleiset ovet ja ikkunat sekä talot, joissa räystäät ovet erityisen lyhyet, kuten nykyään on muodikasta. Aidat ja kattamattomat pergolat taas ottavat vastaan kaikki sateet ja lumituiskut. Suojaa siis nämä pinnat hyvin.

Puusta valmistetut näkösuojat ja pergolat ovat kauniita ja kestäviä. Niiden suojassa viihtyy sekä ihmiset että kasvit.Puusta valmistetut näkösuojat ja pergolat ovat kauniita ja kestäviä. Niiden suojassa viihtyy sekä ihmiset että kasvit.

Ongelmia ulko-ovien ja ikkunapuitteiden käsittelyssä

Ovia ja ikkunoita myydään ja asennetaan joko valmiiksi käsiteltynä tai käsittelemättömänä. Käsittelemättömiin eli puuvalmiisiin pintoihin voit itse päättää, mitä niihin laitat. Jos haluat säilyttää puun luonnolliset syyt näkyvissä, ainoa mahdollinen käsittely on kuultokäsittely. Kaikki maalit peittävät puunsyyt alleen. Joskus kuulee jopa ehdotuksen maalin ohentamisesta, jotta syyt jäävät näkyviin, mutta tätä niksiä ei kannata kokeilla.

Kovin helppoa on myös unohtaa näkyvän pinnan alta pohjustus. Kestävämmän pinnan kuitenkin saat, kun teet myös pohjustuksen valmistajan ohjeiden mukaan. Jos oikaiset tässä kohtaa, sen tulokset saattavat näkyvät jo muutaman vuoden kuluttua.

Kaikki puunkäsittelyaineet eivät tartu riittävän hyvin höylättyyn puupuntaan. Pintakäsittelyaine saattaa alkaa hylkiä ja tuntuu vain pyörivän höylälaudan päällä, ottamatta kunnolla kiinni siihen. Tai kun olet saanut maalattua pinnan, pintakäsittely hilseilee liuskoina irti. Kannattaakin siksi tarkistaa, että pintakäsittelyaine soveltuu myös höylätylle pinnalle.

Jos haluat säilyttää puun luonnolliset syyt näkyvissä, ainoa mahdollinen käsittely on kuultokäsittely.Jos haluat säilyttää puun luonnolliset syyt näkyvissä, ainoa mahdollinen käsittely on kuultokäsittely.

Luonnollista suojaa oville, ikkunoille ja aidoille

Osmo Colorin kuultava puuöljy on helppo tapa käsitellä ovet ja ikkunan puitteet ja jättää puunsyyt näkyviin. Kuultoöljy suojaa tehokkaasti ja kestävästi myös pergolat ja aidat. Varsinkin kukkapenkkien ja istutusten läheisyydessä on hyvä kiinnittää huomiota käsittelyaineiden koostumukseen.

Osmo Colorin kuultoöljyn sideaineena on käytetty uusiutuvia kasviraaka-aineita, kuten auringonkukkaöljyä, soijaöljyä, karhiaisöljyä ja pellavaöljyä.

Suojaava kuultoöljy tekee pintaan joustavan ja samalla huokoisen pinnan, joka ei hilseile eikä halkeile. Pinnasta tulee kauniin silkinkiiltoinen. Soveltuu niin höylätylle kuin hienosahatulle pinnalle.

Kuultoöljyllä käsittely pinta on pitkäikäinen, mutta vaatii ajoittain uusintakäsittelyn. Uusita käsittely on helppoa, sillä pinta tarvitsee vain puhdistaa ennen uudelleen öljyämistä. Säännöllinen huoltotyö kannattaa. Säännöllisellä huoltokäsittelyllä puun pinta imee vähemmän tuotetta käsittelyn aikana, puun pinta säilyy likaa ja vettä hylkivänä ja kestää kauniina sekä tiiviinä huomattavasti pidempään.

Kuultoöljyä löytyy värittömänä ja kauniin luonnollisissa sävyissä. Jos haluat värillisestä pinnasta mattapintaisen, käsittele pinta värittömällä kuultoöljyllä.

Tutustu värisävyihin täällä

Käyttö

  • Pohjusta Osmo Color WR-puunsuojapohjusteella.
  • Anna pohjusteen kuivua 12–24 tuntia.
  • Levitä suojaava kuultoöljy ohuesti ja tasaisesti.
  • Käytä levittämiseen sivellintä tai rullaa.
  • Toista pintakäsittely kaksi kertaa.

Hyvin suunnitellut oleskelutilat pihalla ja puutarhassa tarjoavat parhaimmillaan pieniä keitaita, joissa viihtyä ja levätä. Puusta valmistetut näkösuojat ja pergolat ovat kauniita ja kestäviä. Niiden suojassa viihtyy sekä ihmiset että kasvit.

750 shutterstock_1562996836

Pihanrakentaminen voi olla kevyttä nikkarointia ja puuhastelua kuten myös määrätietoista suunnittelua ja toteuttamista. Puusta valmistetut piharakennelmat ja aidat pysyvät kunnossa ja kauniina öljyämällä ne tarkoitukseen sopivilla öljyillä. Värivalikoimaa on runsaasti, joten jokaiseen pihaan löytyy varmasti juuri sinne sopiva erityisesti puulle tarkoitettu suojakäsittely.

Lukuvinkkejä ja inspiraatiota:

Kaunis portti puutarhaan
Näin rakentuu pergola


 
Päivitetty
3.8.2022