Käyttövalmis saumalaasti mullistaa laatoitustyöt

Nopeus ja vaivattomuus. Sanat, jotka mielellään liittäisi rakentamiseen ja sen eri vaiheisiin. Jos vielä nopeuteen ja vaivattomuuteen yhdistää sanan laadukas, ollaan asian ytimessä.

Weber tarttui haasteeseen ja toi markkinoille ainutlaatuisen käyttövalmiin saumalaastin: webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti.
Laatoitustyö mullistui juuri.

Tee laatoitustyöstäsi entistä helpompaa käyttövalmiin saumalaastin avulla.Tee laatoitustyöstäsi entistä helpompaa käyttövalmiin saumalaastin avulla.

Miksi saumalaastia haluttiin uudistaa?

Saumalaasti on jokaiselle laatoitus- ja saumaustyötä tehneelle sekä työtä sivusta seuranneelle tuttu tuote. Nyt perinteiselle, kuiva-aineen muodossa olleelle, saumalaastille on olemassa vaihtoehto. Ei siis enää sauma-aineiden punnitsemista, vesimäärän mittaamista tai arviointia. webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti on nimensä mukaisesti käyttövalmis. Pölyävää sekoitusvaihetta ei enää tule. Laattojen saumaustyö myös nopeutuu uuden saumalaastin ansiosta, sillä laatoitus voidaan pestä saman tien työn edetessä ilman turhia odotusaikoja.

Et siis enää tarvitse:

  • Erillistä laastin sekoituspistettä
  • Odotusaikoja
  • Vettä muuta kuin lattian pesuun
webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti on saatavilla kätevissä 3 kg pakkauksissa.webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti on saatavilla kätevissä 3 kg pakkauksissa.

Taatusti tasavärinen, ei enää kirjavia saumoja

Kirjavat lattiasaumat jäävät käyttövalmiin saumalaastin myötä unholaan, sillä tuote on kauttaaltaan tasavärinen eikä härmehdi. Musta saumalaasti on musta, eikä mustan-harmaa.
Minne tuote on tarkoitettu? Webercolor evolutin Käyttövalmis saumalaasti soveltuu keraamisten laattojen saumauksiin sisätiloissa. Voit siis huoletta käyttää tuotetta esimerkiksi kodin märkätiloissa ja keittiöissä. Saumalaasti soveltuu sekä seinä- että lattialaatoitukselle. Käyttövalmis saumalaasti on dispersiopohjainen ja kun saat työn valmiiksi, voit puhdistaa välineet puhtaalla vedellä.

Tärkeimmät edut:
– Heti käyttövalmis
– Helppo ja nopea käyttää
– Taatusti tasavärinen lopputulos

Lue aiheesta lisää

Näin työskentelet käyttövalmiin saumalaastin kanssa

Saumalaasti on pakattu kätevään kannelliseen kolmen kilon muovirasiaan. Ennen varsinaisen saumaustyön aloittamista, kannattaa varata kaikki työkalut sekä laattojen pesuvesi valmiiksi lähettyville. Aloittaaksesi työt, avaa rasia ja sekoita tuotetta kevyesti porakonevispilällä notkeuttaaksesi tuotetta. Jos epäilet laattojen puhdistuvuutta, tee koesaumaus huomaamattomaan paikkaan. Jotkut laatat saattavat olla hankalia saada täysin puhtaaksi.

Levitys:

Aloita saumalaastin levitys kuten perinteisenkin saumalaastin kohdalla vetäen saumauskumilastalla viistosti saumojen ylitse. On suositeltavaa käyttää uutta saumauskumilastaa, jolloin lastan reunat ovat terävät ja poistavat laatan pinnalta ylimääräisen laastimassan tehokkaasti. Varmista levittäessäsi, että saumat täyttyvät pohjaan asti.

Levitä tuotetta tasaisesti. Varmista, että saumalaastia menee saumojen pohjaan asti.Levitä tuotetta tasaisesti. Varmista, että saumalaastia menee saumojen pohjaan asti.

Puhdistus:

Työskentele noin kahden neliömetrin suuruinen ala kerrallaan. Levitettyäsi saumalaastia parin neliön alueelle, voit aloittaa pesun niukalla vedellä ja pyörivin liikkein. Pesun odotusaika on maksimissaan viisi minuuttia, tämä toki on riippuvainen valitusta laatasta sekä huoneessa olevasta lämpötilasta. Pestessä pesusientä ei saa painaa liikaa, jotta saumasta ei irtoa aineita pestävän laatan pinnalle. Kahvallinen rasteroitu sieni on hyvä vaihtoehto pesuvaiheessa käytettäväksi.

Huomioi: webercolor evolution kestää pesuvaiheessa runsaampaa vedenkäyttöä ilman, että lopullisesta saumasta tulee kirjavaa. Älä kuitenkaan päästä vettä avosaumaan, sillä se saattaa aiheuttaa valmiiseen saumaan reikiä. Poista siis ylimääräinen vesi laatan pinnalta hyvin imevällä sienellä.

Kahvallinen rasteroitu pesusieni on hyvä ratkaisu laatoituksen pesuun.Kahvallinen rasteroitu pesusieni on hyvä ratkaisu laatoituksen pesuun.

Viimeistely:

Viimeistelyvaiheessa käytä nihkeää pesusientä ja pyyhi alue vinosti saumojen yli käyttäen pitkiä vetoja. Tee pesu mahdollisimman hitain liikkein, jotta pesuvesi saadaan poistettua laatan pinnasta mahdollisimman hyvin.

Vinkki: Jos laatan pintaan tuntuu pesemisestä huolimatta jäävän niin kutsuttu harmaa huntu, saat poistettua sen 10% etanoliliuoksella (esimerkiksi Sinol).


Tämän jälkeen seuraa odotus. Anna siis saumatun ja pestyn laattapinnan kuivua rauhassa. Sauman oikea väri muodostuu kuivumisen aikana, joten jos sauma vaikuttaa vaaleammalta kuin oli odotettu, ei tarvitse olla huolissaan. Vuorokauden kuluttua saumaus kestää kevyttä kävelyä, lopullinen lujuus saadaan 7 vuorokauden kuluttua saumauksesta.

Valmis lattiapinta on seitsemän vuorokauden kuluttua.Valmis lattiapinta on seitsemän vuorokauden kuluttua.

webercolor evolution Käyttövalmis saumalaasti lyhyesti:

  • Saatavilla neljässä eri värisävyssä: valkoinen, harmaa, antrasiitti sekä musta
  • Soveltuu kotien laattapinnoille esimerkiksi keittiöön, pesutiloihin sekä olohuoneeseen. Ulkotiloihin tuote ei sovellu.
  • Tuote säilyy avaamattomana 12 kuukautta ja avattuna noin 3 kuukautta. Muista kuitenkin laittaa puhdas muovikalvo avatun rasian laastipinnalle. Tuote kovettuu kuivuessaan. Mikäli saumausvaiheessa on tiedossa pidempi tauko, kannattaa purkin kansi sulkea siksi aikaa. Näin estetään nesteen haihtuminen valmiista laastista.
  • Saumalaasti on dispersiopohjainen ja työvälineiden puhdistukseen soveltuu vesi
  • Valmis sauma on tiiviimpi kuin sementtisideaineisesta laastista toteutettu sauma
  • Tuotetta saatavilla hyvin varustetuista rautakaupoista
Lue aiheesta lisää täältä!

Heräsikö kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä tuoteneuvontaan

Näin saumaus onnistuu

 
Päivitetty
12.9.2022