Hirsikoti, joka sopii metsäiseen ja merelliseen maisemaan

Knaapi on monelle merenkävijälle tuttu. Se pieni, kiiltävä ja pitkänmallinen kiinnike veneen laidalla köyden sitomiseksi. Luonnonmaan kauniiseen ympäristöön noussut Jukkatalon Knaapi toimii samalla tavalla, se kiinnittää asujansa ja kertoo, että tämä paikka on koti. Tässä minun kuuluu olla.

Jukkatalon Knaapi on koti, jossa on hyvä olla, ja jonne on hyvä tulla.Jukkatalon Knaapi on koti, jossa on hyvä olla, ja jonne on hyvä tulla.

Jylhä ulkoa, lämmin, kodikas ja käytännöllinen sisältä

Jukkatalon asuntomessukohde on rakennettu yhteen tasoon ja se pitää sisällään kaikkiaan kolme makuuhuonetta. Tämä hirrestä rakennettu koti sopiikin hyvin mäntymetsän ympäröimäksi. Koti on sävytetty tummanpuhuvaksi ulkoapäin, mutta sisällä valo pääsee leikittelemään kodin joka nurkkaan. Kotia reunustaa kahdelta sivulta suuri terassi. Terassi on suurelta osin katettu, joten oleskelua ulkotiloissa voi jatkaa pienen sadekuuronkin näyttäytyessä.

Talon rinnalle on noussut varaston sekä autotallin käsittävä piharakennus, joka on kuitenkin katolla yhdistetty itse päärakennukseen. Sisälle päärakennukseen tultaessa on ajateltu käytännöllisyyttä. Perinteisen eteisen rinnalla on nimittäin arkieteinen, jossa kuraisempien kenkien riisuminen ja puhdistus sujuu helposti ilman että sotku kulkeutuu muualle kotiin.

Hirren tumma sävy sopii upeasti maisemaan.Hirren tumma sävy sopii upeasti maisemaan.

Luonto lähellä myös pienissä yksityiskohdissa

Knaapi on koti, jossa luonto on tuotu lähelle. Suuret ikkunat avaavat maisemaan ja tuovat kallioisen maiseman osaksi sisustusta – eräänlaisena muuttuvana tauluna. Paitsi ikkunoista näkyvä maisema, myös sieltä näkyvät värisävyt on poimittu tähän kotiin.

Vaalea, kaunis hirsiseinä on hyvä tausta muille väreille. Pehmeän sammaleen sävy on jotain erilaista kuin yleensä nähtävät valkoiset keittiöt, mutta tämä erilaisuus luo kotoisan ja lämpöisen tunnelman juuri tähän keittiöön. Muualla kodin kiintokalusteissa on havaittavissa toinen luonnosta tuttu sävy, Tähkä, joka löytyy Tikkurilan värikartasta. Pellavaiset tekstiilit sekä luonnonvalkoisen sävyn pehmeys tekevät tästä kodista lämpöisen ja kutsuvan. Pientä luksusta arkeen tuo messinkiset yksityiskohdat, joita löytyy esimerkiksi keittiöstä valaisinten sekä hanan muodossa. Talon toisessa päädyssä sijaitsevissa pesutiloissa valloittaa myös raikas vaaleus, jossa jälleen pienenä väripilkkuna nousee esille pehmeä sammaleen vihreä sekä kaunis ja kiiltävä messinki.

750 Knaapi43-scaled
750 Knaapi7-scaled

Koti, jossa on ajateltu arkea ja käytännöllisyyttä

Tällä hetkellä tässä kodissa asuu kuvitteellinen kolmihenkinen perhe. Äiti toimii matkailualalla ja rakastaa kestitä ystäviään, perheen isä taas viihtyy luonnossa ja hyödyntääkin asuinalueen antamat puitteet harrastuksessaan. Perheen jälkikasvu on jo varttunut lukioikäiseksi ja viihtyy ystävineen skeittaamassa ja temppuja kuvaten. Knaapi on siis suunniteltu perheelle, joka viihtyy sekä kotona että luonnossa.

Kodin sydämenä toimii yhteinen oleskelualue, sen ympärille keskittyvät sekä peseytymistilat että varsinaiset makuuhuoneet. Keittiötä ei ole haluttu rajata selkeästi omaksi huoneekseen, vaan se toimii avoimena tilana yhdessä ruokailutilan sekä olohuoneen kanssa. Tällainen tila jos mikä, kutsuu perheen viettämään yhdessä aikaa.

750 Knaapi4-scaled

Jukkatalon Knaapi, asuntomessukohde numero 5

  • Hirsitalo, jossa huoneistoala 109 m², kerrosalaa vastaavasti 120 m²
  • 3 mh, oh + rt + k , arkieteinen, khh, pe, sa, wc, autotalli ja varasto
  • Toimitussisältö: Muuttovalmis
  • Seinärakenne: Hirsijukka
  • Päälämmönlähde: Poistoilmalämpöpumppu
  • Lämmönjako: Vesikiertoinen lattialämmitys


Tutustu Jukkataloon
422 510 knaapi_kalustettu-_pohjakuva-1270x1536
 
Päivitetty
26.7.2022