Naantalin Asuntomessuilla harkitut yksityiskohdat kiinnittävät huomion
– yhtenä kriteerinä kohtuu hinta

Naantalin Asuntomessukohteet ovat täynnä pienien, mutta niin tärkeiden yksityiskohtien ideoita. Harkittuja yksityiskohtia löytyy muun muassa Villa Lillasta ja saunarivitalosta sekä Villa Pintasta. Yksityiskohdissa on otettu huomioon niin merien suojelu kuin tuotteiden helppo saatavuus, kohtuu hinta ja tyylikkyys.  

Exxact-sähkökalusteet korostavat pintojen teollista rosoisuutta Villa Pintassa Naantalin Asuntomessuilla.Exxact-sähkökalusteet korostavat pintojen teollista rosoisuutta Villa Pintassa Naantalin Asuntomessuilla.

Yhtenä pääteemana Naantalissa oli tänä vuonna luonnon kunnioittaminen. Merenrannalla sijaitseva messualue onkin oiva kohde esitellä merimuovista tehtyjä ELKO Plus Ocean Plastic -sähkökalusteita, jotka sopivat täydellisesti Asuntomessujen teemaan meriluonnon suojelemisesta.

Merimuovin kierrätystä ja muovitonta rakentamista

Villa Lilla on neljän loma-asunnon ja saunarivitalon kokonaisuus, jossa talojen rakenteet ja ulkoverhoilu on toteutettu CLT-levystä. Puinen CLT-monikerroslevyn tiiviin rakenteen ansiosta muovin käyttöä rakentamisessa voidaan vähentää.

– Kun rakentamisessa käytetään puista CLT-levyä ja liitoskohdat toteutetaan ilmatiiviisti, ei erillisiä höyrysulkuja tarvita lainkaan. Muovittomuus pitää rakennuksen terveempänä ja vähentää myös tarvetta tuottaa uutta muovia. ELKO Plus Ocean Plastic -sarja sopii tässä suhteessa hyvin CLT-materiaalin pariksi, sillä se mahdollistaa ekologisemman rakentamisen, pohtii CLT Plantin toimitusjohtaja Miikka Vainio.
Ekologisuus onkin hyvin tärkeää Villa Lillan rakentajalle CLT Plantille, joilla on Asuntomessuilla myös omakotitalokohde.

Lue lisää: Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet – Haamuverkot hyötykäyttöön>>

Ekologinen ja turvallinen ELKO Plus Ocean Plastic

Tärkeää meriemme suojelemisessa on uuden muovin tuottamisen rajoittaminen. ELKO Plus Ocean Plastic vähentää ylimääräistä muovia kahdella tavalla: uusiotuote itsessään on kierrätysmateriaalista, mutta lisäksi tuotepakkauksista on poistettu muovi ja liima.

– Yhtenä Pohjoismaiden johtavana toimittajana pidämme tärkeänä, että olemme ensimmäinen, joka valmistaa ympäristöystävällisempiä sähkökalusteita. Se on askel, joka toivottavasti johtaa siihen, että alalle tulee lisää vastuullisia tavarantoimittajia, sanoo tuotepäällikkö Eetu Mäkelä Schneider Electriciltä.

Merimuovia käytetään sarjan pistorasioiden, kytkinten ja kehysten valmistuksessa. Vaikka ELKO Plus Ocean Plastic-sarjassa on käytetty merimuovia, ei turvallisuudesta ole silti tingitty. Paloturvallisuuden takaamiseksi tuotteeseen on lisätty lasikuitua.

ELKO Plus Ocean Plastic-sarja on tyylikäs, merimuovista valmistettu sähkökalustesatja.ELKO Plus Ocean Plastic-sarja on tyylikäs, merimuovista valmistettu sähkökalustesatja.

Laatua saa myös kohtuuhintaan

Kun elämä heittää kohdalle kierrepallon ja kahden ihmisen projektista tuleekin yhden ihmisen projekti, moni olisi saattanut heittää hanskat tiskiin. Villa Pinta -kohteen Kati Jensen ei kuitenkaan tehnyt niin vaan jatkoi sinnikkäästi unelmansa toteuttamista.

Eron jälkeen käytettäväksi jää vain yhden ihmisen tulot, ei Jensen halunnut tinkiä unelma-asuntonsa neliöistä, mutta oli tarkka rakentamisen materiaalivalinnoissa. Jensen valitsi kokonaiskustannusten kannalta edullisen, mutta varman ja laadukkaan Exxact-sähkökalustesarjan. Tyylikkyydestä ei hänen tässä kohtaa tarvinnut tinkiä tippaakaan.

– Sisäpinnoissa on käytetty paljon hartsipinnoitettua betonia ja kipsiä, sillä pinta-alaltaan isossa talossa materiaalivalinnoilla on erityistä merkitystä kokonaiskustannusten kannalta.

– Exxact-sarjan valitsin, koska se täytti kolme olennaista kriteeriä: se on kohtuuhintainen, toimiva ja hyvännäköinen. Exxactin antrasiittikuosiset sähkökalusteet sopivat erinomaisesti yhteen tasoitepintojen kanssa. Antrasiitti myötäilee myös talon muuta värimaailmaa, kuten mustia ikkunapokia, Jensen kuvailee.

Pienet yksityiskohdat saavat erottua muusta sisustuksesta, kuten Exxact-sarjan sähkökalusteet.Pienet yksityiskohdat saavat erottua muusta sisustuksesta, kuten Exxact-sarjan sähkökalusteet.

Tuotteiden helppo saatavuus myös jatkossa oli Jensenille erityisen tärkeää. Hän halusi varmistaa, että korvaavia ja nykyisiä ratkaisuja täydentäviä sähkötarvikkeita löytyy helposti tukusta tai kaupan hyllyltä.

Täältä löydät Exxact-sarjan jälleenmyyjiä. Exxact tuotteita myydään myös Rakentaja.fi Verkkokaupassa. Käy tutustumassa laajaan valikoimaan.

VERKKOKAUPPAAN  

exxact sähkökalustesarja saa näkyä myös sisustuksen elementtinä

Käytännön sanelemia yksityiskohtia

Monipuolinen Exxact-sähkökalustesarja vetosi Jenseniin ja sarjasta onkin löytynyt pelastaja yksityiskohtaan jos toiseenkin. Kun huoneiston huoneistokohtaisia termostaatteja ei ehdittykään asentaa, löytyi Exxact-sarjasta umpikeskiölevy ja tulevien termostaattien paikat saatiin nopeasti ja siististi piiloon.

Jensen arvostaa sähkökalusteissa sellaisia asioita, joita ei aina tule ajatelleeksi asukkaana tai rakennuttajana.

– Kun kytkimet ja pistorasiat ovat hiukan erivärisiä kuin seinä, ne on helppo erottaa myös hämärässä tai pimeässä. Saat myös sähköasentajalta kiitosta valitsemalla Exxactit, sillä niissä on riittävästi kytkentätilaa. Lisäksi Schneiderin sähkökalusteet ovat riittävän suuria peittämään viimeistelemättömät kohdat pistorasian tai valokatkaisijan vieressä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin viisi milliä puuttuvaa tapettia sähkökalusteen vieressä, Jensen neuvoo.

Hyvän ja perusteellisen suunnittelun tuloksena yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa.

Tutustu tuotteisiin

ELKO Plus Ocean Plastic

Exxact


 
Julkaistu
21.7.2022