• Etusivu
  • Piha

Pihakivet, jotka sopivat ympäröivään maisemaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 15.07.2022
20227_79005.jpg

Eläväpintainen sekä kooltaan reilu Laineri rajaa näyttävästi erilleen pihan eri katemateriaalit.

Aurinkoiseen Naantaliin on noussut vuoden 2022 asuntomessualue. Kumpuilevaan mäntymetsään, Luonnonmaan saarelle rakentunut Lounatuulen messualue kunnioittaa suomalaista luontoa sekä kohteillaan että kohteiden pihasuunnittelussa. Luonto saa näkyä.

Lammi-Kivitalon kahteen messukohteeseen, Torppa Rauhalaan sekä Rauhalanrinteeseen, on pihoille valittu kauniin eläväpintaiset pihakivet Ruduksen valikoimasta.

Helppokulkuisuutta kaikenikäisille

Rauhalanrinteen kolmihenkisen perheen piha on suunniteltu käytännölliseksi sekä oleskelun että kulkemisen puolesta. Pihan korkeuserot eivät menoa haittaa, sillä tukevat portaat on saatu aikaan Ruduksen Porraskivi Askelta käyttäen. Nämä porraskivet eivät heilahda jalan alla pitkänkään ajan kuluttua. Myös Torppa Rauhalassa on selvästi arvostettu pihan helppokulkuisuutta

Porraskivi Askel on valmiiksi mietitty ratkaisu, jossa nousun ja etenemän suhde on toimiva ja portaiden käyttö turvallista.
Porraskivi Askel on valmiiksi mietitty ratkaisu, jossa nousun ja etenemän suhde on toimiva ja portaiden käyttö turvallista.
Kolmen erilaisen kiven mielenkiintoinen yhdistelmä. Näissä portaissa on helppo kulkea.
Kolmen erilaisen kiven mielenkiintoinen yhdistelmä. Näissä portaissa on helppo kulkea.

Itse kulkureiteille kohti takapihaa ja rantaa, on Rauhalanrinteessä valittu Luotokiveä. Tämä visuaalisesti Liuskekiveä muistuttava pihakivi on helppo asentaa ja lopputulos on takuulla näyttävä ja luonnonläheinen. Nurmen reunaan sekä portaikkoon on valittu reunakiveksi Laineri-reunakivi. Eläväpintainen sekä kooltaan reilu Laineri rajaa näyttävästi erilleen pihan eri katemateriaalit ja se on tarvittaessa mahdollista asentaa myös kaarevaan reunaan.

Luotokivi sopii näihin maisemiin erinomaisesti.
Luotokivi sopii näihin maisemiin erinomaisesti.

Rauhalanrinteen etupihalla on Luoto-kiven sijaan käytetty Torino-kiviä, joiden erikoisuutena on liuskekivimäinen, aaltomaisesti kuvioitu pinta sekä antiikkikäsittely. Antiikkikäsittely tuo kivien reunaan vanhan ajan henkeä samalla kun kiven profilointi korostuu. Tämä pihakivi koostuu kolmesta erisuuruisesta pihakivestä, joita keskenään sommittelemalla saadaan aikaan mielenkiintoinen ulkoasu. Vain mielikuvitus asettaa rajat.

Torppa Rauhalan pihalla on hyvin samansuuntaisia ratkaisuja kuin Rauhalanrinteessä. Myös tämän kodin ulko-ovelle johdattaa Torino-kivi.

Asuntomessukohteen pihalle toteutettu istutusallas, jonka muurikivenä toimii Rustikko.
Asuntomessukohteen pihalle toteutettu istutusallas, jonka muurikivenä toimii Rustikko.

Mitkä seikat pihoja yhdistävät?

Molemmissa Lammi-Kivitalon asuntomessukohteissa pihakivissä on havaittavissa selkeä kantava teema. Ne ovat kaikki luonnonläheisiä muotokieleltään sekä liuskekivimäisiä pinnaltaan. Modernia sekä terävää kulmikkuutta näiden pihojen kiveykseen ei ole haluttu, vaan pihakiveyksissä on käytetty erilaisten kivien mahdollistamaa leikkisyyttä.

Luonnosta haettua muotokieltä tukee myös asuntomessukohteen pihalle toteutettu istutusallas, jonka muurikivenä toimii Rustikko. Eloisa Rustikko koostuu samankokoisista betonisista muurikivistä. Poikkeuksena perinteisiin muurikiviin onkin yksittäisten kivien julkisivun vaihtelu. Näin aikaansaadaan luonnonkiveä muistuttava kivimuuri. Mikä sopisikaan paremmin näihin Naantalin asuntomessujen maisemiin.

Myös Torppa Rauhalan ovelle johdattelee Torino-kivillä katettu pihatie.
Myös Torppa Rauhalan ovelle johdattelee Torino-kivillä katettu pihatie.
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20207_65816.jpg
Viherkatolla viihtyisyyttä ja näyttävyyttä kotiin tai mökille
Tuusulan Asuntomessuilla BMI:llä on tiilikattojen lisäksi viherkattokohteita. Kohteista 3 Villa Fortuna, 22 Townhouse Rokka ja 23 Villa Ormax löytyy viherkattoja. Nyt myös tee se itse -rakentajan on mahdollista toteuttaa viherkatto.
20105_21826.jpg
Piharakentaminen kiinnostaa
Maaliskuussa toteutetun piha-aiheisen pikagallupin vastausten perusteella, vastaajista n. 90 % aikoo tehdä jotain pihalleen tämän tai seuraavan kesän aikana. Heistä lähes puolet aikoo rakentaa pihakiveyksen tai terassin. Piharakentajista lähes puolet aikoo panostaa pihan valaistukseen. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli kasvava kiinnostus pihan asfaltointiin.
20238_82790.jpg
Uusi materiaali on otettu käyttöön väli­ovissa - tervetuloa tulevaisuuteen
Olet varmasti jo kuullut CLT-taloista. CLT:tä on käytetty talon rakenteissa, muun muassa ylä- ja alapohjassa, kaiteissa, väliseinissä sekä terasseilla. CLT on saavuttanut suosiota hyvin paloa kestävänä, erittäin lujana ja jäykkänä sekä ominaisuuksiinsa nähden kevyenä rakennuslevynä.Nyt CTL on jalostettu myös välioviin!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton