Asuntomessuilla kaksi Lammi-kivitaloa

Asuntomessuilla Naantalissa on kaksi upeaa Lammi-kivitalokohdetta. Kohteissa on jotain samanlaista, molemmat kaksikerroksisia, upeine merinäkymineen ja molemmissa lähes saman verran huoneistoalaa. Kohteet poikkeavat kuitenkin toisistaan, sillä Torppa Rauhala on suunniteltu kahdelle aikuiselle ja Rauhalanrinne taas lapsiperheen kodiksi. Taloilla on myös upea yhteinen tarina. Ekmanin perheen kaksi sukupolvea rakentavat uudet kotinsa alueelle, joka on aikaisemmin ollut suvun omistuksessa.

asuntomessut_2022_torppa_rauhala_4_inkku_p

Torppa Rauhala – arjen kauneutta kahdelle aikuiselle

Torppa Rauhala on saanut nimensä isovanhempien tilalta, jonka vanhojen hedelmäpuiden alle rakentuu nyt uuden asuinalueen yhteinen leikkipuisto. Alkuperäisestä Torppa Rauhalasta on jäljellä vielä kivijalka, joka sijaitsee messualueen leikkipaikalla. Torppa Rauhan sekä Rauhalanrinteen on suunnitellut Kaarle Koivukangas, jonka työn keskiössä on ollut ympäröivän luonnon huomioiminen.

Torppa Rauhala on moderni Lammi Kivitalo, jo nousi kallion päälle upeisiin maisemiin vanhan kesämökin paikalle.Torppa Rauhala on moderni Lammi Kivitalo, jo nousi kallion päälle upeisiin maisemiin vanhan kesämökin paikalle.

Tänä päivänä energiatehokkuus on otettava rakentamisessa huomioon monin eri tavoin. Talon kiviharkkorakenne on ekologinen, energiatehokas ja erinomaisesti eristävä – massiiviset kiviseinät eristävät tehokkaasti niin pakkasta kuin ääntäkin.

Torppa Rauhalan lämmitysmuoto on maalämpö, jonka lisäksi kodissa tullaan hyödyntämään Naantalissa runsaasti paistavaa aurinkoa: katolle on asennettu 36 m2 aurinkopaneeleita.

Keittiö ja valoisat oleskelutilat sijaitseva ylemmässä kerroksessa.Keittiö ja valoisat oleskelutilat sijaitseva ylemmässä kerroksessa.
Yläkerrassa on avoimien oleskelutilojen ja keittiön lisäksi kaksi makuuhuonetta, joista toinen on tällä hetkellä työhuoneena.Yläkerrassa on avoimien oleskelutilojen ja keittiön lisäksi kaksi makuuhuonetta, joista toinen on tällä hetkellä työhuoneena.
Alakerrasta löytyvät mm. tyylikäs sauna ja arkiolohuone.Alakerrasta löytyvät mm. tyylikäs sauna ja arkiolohuone.

Rauhalanrinne – toimivuutta tänään ja huomenna

asuntomessut_2022_rauhalanrinne_1-1_inppu_p

Rauhalanrinne sijaitsee saman kadun toisessa päässä Torppa Rauhalan kanssa. Rauhalanrinne on kolmihenkisen perheen ensimmäinen omakotitalo. Uuden kodin suunnitteluvaiheessa lähtökohtina olivat avaruus, valoisuus ja väljyys. Pikkulapsiperheen kotiin mietityt tilaratkaisut palvelevat tässä hetkessä, mutta joustavat elämänmuutoksissa. Arjen toimivuutta on tehostettu huolellisesti mietityillä ratkaisuilla.

Kodin värimaailma on pehmeäsävyinen ja harmoninen.Kodin värimaailma on pehmeäsävyinen ja harmoninen.
Lahdelle avautuva maisema haluttiin huomioida suunnittelussa monella tapaa. Se inspiroi esimerkiksi sijoittamaan sisäportaat keskeiselle paikalle ison ikkunan eteen. Näin luonto kulkee arjessa mukana joka askelmalla.Lahdelle avautuva maisema haluttiin huomioida suunnittelussa monella tapaa. Se inspiroi esimerkiksi sijoittamaan sisäportaat keskeiselle paikalle ison ikkunan eteen. Näin luonto kulkee arjessa mukana joka askelmalla.

Kaikki kodin talotekniset järjestelmät, audio- ja viihdejärjestelmät, kulunvalvonta sekä kodinkoneet on kytketty KNX-taloautomaatiojärjestelmään. Kodista poistuttaessa järjestelmä sulkee ylimääräiset sähkölaitteet, katkaisee käyttöveden ja kytkee hälyttimet automaattisesti.

Pyykkihuolto, kodinhoito ja vaatehuone on keskitetty yhteen tilaan, jonne johtaa pyykkikuilu yläkerran WC:stä. Tila sijaitsee vanhempien makuuhuoneen vieressä ja toimii myös pukeutumishuoneena.

Alakerrassa on kodinhoitohuone, joka toimii myös pukeutumishuoneena sekä tyylikäs saunaosasto.Alakerrassa on kodinhoitohuone, joka toimii myös pukeutumishuoneena sekä tyylikäs saunaosasto.

Tutustu kohteisiin asuntomessuilla ja ota mukaasi Lammi Koti -lehti

Messukohteet tarjoavat erinomaisen kuvan siitä, miten yksilöllinen Lammi Koti täyttää asujiensa toiveet ja erilaisetkin tarpeet. Kohteissa kannattaa poiketa ja napata samalla mukaansa Lammi Koti -lehti, josta löytyy näiden kohteiden esittely sekä Rauhalan tilan mielenkiintoinen tarina.

Tilaa Lammi Koti -lehti
 

Omakotitaloja rakennetaan vilkkaasti. Kivitalo Lammi-harkoista on nyt rakentajalle saatavuudeltaan erinomainen valinta. Nopeat toimitusajat, hyvä toimitusvarmuus, hallittu hinnankehitys ja rakentamisen korkea laatu tekevät kivitalosta nyt erityisen kilpailukykyisen vaihtoehdon mille tahansa rakentamisen muodolle.

Lue lisää: 4 hyvää syytä käynnistää Lammi-kivitaloprojekti


 

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Lammi-Kivitalosta


 
Julkaistu
11.7.2022