• Etusivu
  • Varusteet

Tukalan kuuma työhuone kannusti viilennyksen hankintaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 01.09.2022
20226_78860.jpg

Jäähdyttävä ilmalämpöpumppu ratkaisi ongelman, kun hellejakso kuumensi uusimaalaisen omakotitalon eteläpään, mukaan lukien etätyöhuoneen, tukalaksi pätsiksi. Nyt kodissa saadaan nauttia miellyttävistä sisälämpötiloista ympäri vuoden.

Kun edes öinen tuuletus ja kaihtimien kääntö kiinni päivisin eivät riittäneet pitämään lämpötilaa siedettävänä uusimaalaisessa omakotitalossa, tuli kesällä 2021 ajankohtaiseksi etsiä helpotusta helteisiin viilennyslaitteesta.

Vuonna 2008 rakennetun omakotitalon lämmityksestä vastaa NIBEn energiatehokas maalämpöpumppu, joten myös maaviileää harkittiin kuumuuden taltuttajaksi. Jälkiasennuksena se olisi ollut kuitenkin hankala toteuttaa. Tämän vuoksi vertailuun otettiin muita viilennyslaitteita, joista sopivimmaksi osoittautui viilennyskykynsä ja pitkän takuuaikansa ansiosta jäähdyttävä ilmalämpöpumppu GENERAL KMCC 09. Plussaa tuli myös laitteen hiljaisuudesta niin sisällä kuin ulkona. Koska maalämpö tuottaa taloon lämmön, kohteeseen valittiin vain viilennykseen tarkoitettu ilmalämpöpumppumalli.

Yhdessä asiakkaan kanssa asentaja valitsi parhaan paikan sisäyksikölle. Sellainen löytyi etelän ja lännen suuntaan sijaitsevan olohuoneen ulkoseinästä, läheltä katonrajaa.
Yhdessä asiakkaan kanssa asentaja valitsi parhaan paikan sisäyksikölle. Sellainen löytyi etelän ja lännen suuntaan sijaitsevan olohuoneen ulkoseinästä, läheltä katonrajaa.

– Sisäyksikölle kannattaa valita mahdollisimman avara tila, jossa ilma pääsee liikkumaan. Puhallus kannattaa suunnata vaakasuoraan, koska viileä ilma laskeutuu alaspäin ja lämmin ilma nousee kohti kattoa. Näin viileys saadaan leviämään mahdollisimman laajalle asunnossa, vinkkaa laitteen asennuksesta vastannut Sami Arponen Kuusaan LVI Oy:stä.

– Viilennysmallin ulkoyksikön sijoittamisessa kannattaa välttää eteläseinää, mikäli mahdollista. Ja vaikka mieli tekisi, niin ulkoyksikköä ei kannata peittää ritiläkehikolla tai katoksella tai millään muullakaan, mikä heikentää tai estää laitteen ilmavirtaa, Arponen jatkaa.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitettiin seinän viereen betonilaattojen ja maatelineen päälle, jotta se pysyy tukevasti ja tärisemättä paikallaan.
Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitettiin seinän viereen betonilaattojen ja maatelineen päälle, jotta se pysyy tukevasti ja tärisemättä paikallaan.

Hän neuvoo pitämään jäähdyttävän lämpöpumpun päällä koko kesän ajan. Näin talon rakenteet eivät pääse kuumenemaan välillä.

– Jäähdyttävää lämpöpumppua ei kannata laittaa päälle vasta sitten kun sisällä on jo kuuma, eikä sitä pidä sammuttaa, kun tuntuu sopivalta. Oikea tapa on asettaa kaukosäätimestä tavoitelämpötila ja pitää laite päällä koko kesän.

Jäähdyttävää lämpöpumppua ei kannata laittaa päälle vasta sitten kun sisällä on jo kuuma, eikä sitä pidä sammuttaa, kun tuntuu sopivalta.
Kaukosäätimestä asetetaan tavoitelämpötila ja pidetään laite päällä koko kesän ajan.
Kaukosäätimestä asetetaan tavoitelämpötila ja pidetään laite päällä koko kesän ajan.
Info

Info

Ilmalämpöpumppu auttaa kesät talvet

Kun hyödynnät ulkoilman energiaa ilmalämpöpumpun avulla, voit lämmittää tai viilentää kotisi kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti sekä saada täydellisen sisälämpötilan vuodenajasta riippumatta.

GENERAL NORDIC -malliston ilmalämpöpumppumallit KH ja KM tuottavat lämpöä jopa -30 asteen pakkasessa. Ne on tehty tuomaan säästöä suorasähkölämmitystaloon. Lisäksi valikoimasta löytyy viilennysmalli KMCC, joka sopii muun muassa kerros-, rivi- tai pientaloasuntoon helteiden helpottajaksi, kun lämmityksestä huolehtii esimerkiksi poistoilmalämpöpumppu tai kaukolämpö. GENERAL-ilmalämpöpumput ovat erittäin hiljaisia sekä sisällä että ulkona, ja laitteilla on 5 vuoden takuu.

NIBE Energy Systems Oy
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
20084_10609.jpg
Helatorstai on pyhäpäivä
Helatorstaita vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä. Pääsiäisen vuosittainen ajankohta vaihtuu muinaisen kuukalenterin mukaan, joten Helatorstain ajankohta vaihtuu samoilla säännöillä. Koska pääsiäinen on aina sunnuntai, on helatorstai aina torstai. Pääsiäinen päättyy helluntaihin ja helatorstai valmistelee tätä päättymistä.Helatorstai on Kristillinen juhlapäivä, sitä on vietetty 300-luvulta lähtien. Nimen alkuosa hela juontuu ruotsinkielen sanasta helig, pyhä. Puhutaan siis pyhästä torstaista. Vielä 1800-luvulla helatorstai oli erittäin tärkeä juhlapäivä. Muun muassa vanha maatalouskulttuuri kunnioitti helatorstaita suuresti - uskomuksen mukaan tuon päivän ajateltiin olevan niin pyhä ettei silloin edes ruoho kasva.
20227_79147.jpg
Pienen olohuoneen sisustusvinkit - älä tee näitä virheitä
Pienessä olohuoneessa tila on niin sanotusti kortilla ja jokainen neliö halutaan hyötykäyttää. Nämä vinkit pienen tilan sisustamiseen pätevät niin moderniin sisustukseen kuin mummonmökkiinkin. Älä siis tuhlaa rahojasi tilaan sopimattomiin huonekaluihin tai sisustukseen – ota neuvoista koppi.
20173_48592.jpg
Uuden keskuspölynimurin asennus kotiin
Keskuspölynimuri perässä vedettävän imurin sijaan?Rivitalokodin asukkaille oli tullut ajankohtaiseksi imurin uusiminen ja asukkaat kävivätkin selvittämään eri vaihtoehtoja. He pohtivat perässä vedettäviä malleja, mutta vaihtoehdoiksi nousivat myös pienemmät keskuspölynimurit, varsinkin kun putkiston asennus onnistuu myös valmiiseen asuntoon. Pienimmät mallit soveltuvat asuintiloihin ja mahtuvat vaikka siivouskomeroon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton