Tukalan kuuma työhuone kannusti viilennyksen hankintaan

Jäähdyttävä ilmalämpöpumppu ratkaisi ongelman, kun hellejakso kuumensi uusimaalaisen omakotitalon eteläpään, mukaan lukien etätyöhuoneen, tukalaksi pätsiksi. Nyt kodissa saadaan nauttia miellyttävistä sisälämpötiloista ympäri vuoden.

    

Kun edes öinen tuuletus ja kaihtimien kääntö kiinni päivisin eivät riittäneet pitämään lämpötilaa siedettävänä uusimaalaisessa omakotitalossa, tuli kesällä 2021 ajankohtaiseksi etsiä helpotusta helteisiin viilennyslaitteesta.

Vuonna 2008 rakennetun omakotitalon lämmityksestä vastaa NIBEn energiatehokas maalämpöpumppu, joten myös maaviileää harkittiin kuumuuden taltuttajaksi. Jälkiasennuksena se olisi ollut kuitenkin hankala toteuttaa. Tämän vuoksi vertailuun otettiin muita viilennyslaitteita, joista sopivimmaksi osoittautui viilennyskykynsä ja pitkän takuuaikansa ansiosta jäähdyttävä ilmalämpöpumppu GENERAL KMCC 09. Plussaa tuli myös laitteen hiljaisuudesta niin sisällä kuin ulkona. Koska maalämpö tuottaa taloon lämmön, kohteeseen valittiin vain viilennykseen tarkoitettu ilmalämpöpumppumalli.

Yhdessä asiakkaan kanssa asentaja valitsi parhaan paikan sisäyksikölle. Sellainen löytyi etelän ja lännen suuntaan sijaitsevan olohuoneen ulkoseinästä, läheltä katonrajaa.Yhdessä asiakkaan kanssa asentaja valitsi parhaan paikan sisäyksikölle. Sellainen löytyi etelän ja lännen suuntaan sijaitsevan olohuoneen ulkoseinästä, läheltä katonrajaa.

– Sisäyksikölle kannattaa valita mahdollisimman avara tila, jossa ilma pääsee liikkumaan. Puhallus kannattaa suunnata vaakasuoraan, koska viileä ilma laskeutuu alaspäin ja lämmin ilma nousee kohti kattoa. Näin viileys saadaan leviämään mahdollisimman laajalle asunnossa, vinkkaa laitteen asennuksesta vastannut Sami Arponen Kuusaan LVI Oy:stä.

– Viilennysmallin ulkoyksikön sijoittamisessa kannattaa välttää eteläseinää, mikäli mahdollista. Ja vaikka mieli tekisi, niin ulkoyksikköä ei kannata peittää ritiläkehikolla tai katoksella tai millään muullakaan, mikä heikentää tai estää laitteen ilmavirtaa, Arponen jatkaa.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitettiin seinän viereen betonilaattojen ja maatelineen päälle, jotta se pysyy tukevasti ja tärisemättä paikallaan.Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitettiin seinän viereen betonilaattojen ja maatelineen päälle, jotta se pysyy tukevasti ja tärisemättä paikallaan.

Hän neuvoo pitämään jäähdyttävän lämpöpumpun päällä koko kesän ajan. Näin talon rakenteet eivät pääse kuumenemaan välillä.

– Jäähdyttävää lämpöpumppua ei kannata laittaa päälle vasta sitten kun sisällä on jo kuuma, eikä sitä pidä sammuttaa, kun tuntuu sopivalta. Oikea tapa on asettaa kaukosäätimestä tavoitelämpötila ja pitää laite päällä koko kesän.
 

Jäähdyttävää lämpöpumppua ei kannata laittaa päälle vasta sitten kun sisällä on jo kuuma, eikä sitä pidä sammuttaa, kun tuntuu sopivalta.

Kaukosäätimestä asetetaan tavoitelämpötila ja pidetään laite päällä koko kesän ajan.Kaukosäätimestä asetetaan tavoitelämpötila ja pidetään laite päällä koko kesän ajan.

Ilmalämpöpumppu auttaa kesät talvet

Kun hyödynnät ulkoilman energiaa ilmalämpöpumpun avulla, voit lämmittää tai viilentää kotisi kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti sekä saada täydellisen sisälämpötilan vuodenajasta riippumatta.

GENERAL NORDIC -malliston ilmalämpöpumppumallit KH ja KM tuottavat lämpöä jopa -30 asteen pakkasessa. Ne on tehty tuomaan säästöä suorasähkölämmitystaloon. Lisäksi valikoimasta löytyy viilennysmalli KMCC, joka sopii muun muassa kerros-, rivi- tai pientaloasuntoon helteiden helpottajaksi, kun lämmityksestä huolehtii esimerkiksi poistoilmalämpöpumppu tai kaukolämpö. Laitteilla on 5 vuoden takuu.

Kysy lisätietoa tai pyydä tarjous >>>


 
Julkaistu
4.7.2022