Ota ammattilainen mukaan keittiösuunnitteluun – varaa suunnittelukäynti ja inspiroidu!

Keittiö vaatii päivitystä, roskiksia on liian vähän, kaappeja ehkä liikaakin. Nykymuodin mukainen keittiö, jossa yläkaappeja ei ole, on ilmava, mutta mihin sitten kaikki kipot ja kupit mahtuvat. Entäpä väritys? Musta on tyylikäs, valkoinen ehkä omaan makuun liian…no, valkoinen. Uskaltaisinko valita värilliset keittiön kaapin ovet? Ja sitten on se arvokysymyskin, mistä tiedän, että valmistaja on vastuullinen.

Kuva1_inkku

Paljon kysymyksiä, joihin yksi kerrallaan saa myös vastauksen, kun valitsee keneltä kysyy. Keittiömaailma toimii ympäri Suomen ja heidän myymänsä Á la Cartet ja Petra -keittiöt tehdään Suomessa, Novartin Lahden tehtaalla.
 

Porin Keittiömaailmassa tapaamme Piia Pihlajamäen, jonka käsissä on syntynyt lukuisten keittiöiden suunnitelmat.

- Pinterestistä inspiroidutaan paljon. Kyllä senkin huomaa, kun asuntomessuilla on käyty tai katsottu Suomen Kauneinta kotia, Piia sanoo hymyillen.

- Lähtökohtana tulee kuitenkin olla asiakkaan omat mieltymykset ja ennen kaikkea se, mihin omaa keittiötä käytetään. Oikean väriset tasot, ovet ja vetimet tulevat sitten vasta sen jälkeen, hän muistuttaa.


Siksi suunnittelukäynnille varataan hyvin aikaa, jotta ehditään puhua asukkaiden toimintatavoista, nykykeittiön ongelmakohdista ja mikä tärkeintä, ratkaista niitä.

Kuva2_inkku

1. askel: Ota yhteyttä Keittiömaailman ammattilaisiin

Porin Keittiömaailmassa on sekä sisustussuunnittelun, että rakennuspuolen osaamista. Koska taitoa löytyy, on erilaisten rakenteellistenkin muutosratkaisuiden tekeminen mahdollista.

– Paljon yhteydenottoja tulee tietysti netin kautta. Osa soittaa ja toiset tulevat paikanpäälle katsomaan, Piia kertoo.

– Kun saan viestiä tai puhelun asiakkaalta, sovimme suunnittelukäynnin meidän toimipisteeseemme. Tällöin pyydän asiakasta ottamaan mukaan talon pohjapiirroksen, mikäli se on saatavilla.

– Kun näen kokonaisuuden, auttaa se hahmottamaan millaisesta keittiöstä on kyse ja esimerkiksi onko kulku sinne kätevää ja miten toiminnallisuudet on sijoitettu.

– Saattaa olla esimerkiksi, että tekemällä oviaukon suoraan keittiöön, helpotetaan oleellisesti arkea. Aina sellaista ei tule omassa kodissa hoksanneeksikaan, Piian muistuttaa.
 

Kuva3_inkku

2. askel: Suunnittelukäynti Keittiömaailmassa

Suunnittelukäynnille tullessa ollaan voitu jo puhelimitse keskustella materiaaleista ja aikataulusta sekä muusta yleisestä.

– Täällä myymälässä on kaikki mallit konkreettisesti nähtävissä, joten suunnittelukäynnin sopiminen nimenomaan meille myymälään on oikein hyvä.

– Jos vanhoja pohjapiirroksia ei ole saatavilla, riittää, kun itse mittaa keittiön ja ottaa vaikka valokuvia nykytilasta. Ilman mittoja on mahdotonta päästä liikkeelle, kun ei ole mitään tietoa keittiön koosta, Piian muistuttaa.
Pohjakuva antaa hyvin vinkkiä siitä, miten keittiö sijoittuu kokonaisuuteen. Myymälässä pureudutaan nykykeittiön ongelmiin ja tarpeisiin.

– Niistä puhutaan tässä kohtaa paljon. Joskus voi asiakkaasta tuntua oudolta kertoa mitä keittiössä tehdään, mutta se on hirvittävän tärkeää. Pääsen paljon paremmin kiinni, kun kuulen että keittiössä vaikkapa leivotaan todella paljon tai ei tehdä koskaan ruokaa, vaan syödään lähinnä aamu- ja iltapalat. Tai se, että minkä kokoinen perhe keittiötä käyttää, onko taloudessa vähän vai paljon astioita… huomioon otettavia asioita on paljon ja ne on kaikki tässä kohtaa erinomaisia työkaluja jatkoon. Käytännössä siis puhutaan siitä, millaista keittiöelämää taloudessa eletään, Piia osuvasti kuvailee.

Kuva4_1920

3. askel: Suunnittelukäynnillä tehtäviä valintoja ja Tech lab -kokeiluja

Kun toiminnallisuudesta, toiveista ja tarpeista on puhuttu, siirrytään mallikeittiöiden pariin. Tässä vaiheessa myyjälle on selkiytynyt kuva asiakkaan tyylistä, jolloin ehdotuksia on helpompaa tehdä.

– Meillä ei ole tarvetta käydä enää kaikkia mallikeittiöitä läpi, vaan voimme poimia keskustelun hedelmiä.

Keittiömaailman myymälässä on useita mallikeittiöitä ja sen lisäksi mallit kaikista ovista ja niiden sävyistä, sekä tasoista, vetimistä, kodinkoneista ja hanoista. Uusittuun myymäläkonseptiin liittyy myös ainutlaatuinen Tech lab -konsepti, jossa asiakasta varten on koottu malliryhmä mittoineen ja kaikkine lisätoiminnallisuuksineen testaamista varten.

– Tässä tilassa kaikkeen saa ja pitää koskea, Piia nauraa.
– Tämä on keittiöiden karkkikauppa, kun on kaikenlaista ”maisteltavaa”.

Kuva5_inkku

Tech lab on keittiömarkkinoiden erikoisuus, johon on koottu kaikki mekanismit ja muut, tarvittavat asiat yhteen. Tilassa havahdutaan myös Keittiömaailman keittiöiden vastuullisuuteen ja ajatteluun.

Kuva6_1920

– Meillä on avainlippu sekä tuotteissa, että palvelussa. Vähäpäästöisyydestä kertova M1-merkki kattaa koko tasovalikoimamme ja 70 % ovivalikoimastamme ja tehtaamme panostaa vastuullisuuteen, se esimerkiksi lämpiää biokaasulla. Haluamme jalkauttaa vastuullisuutta myös koteihin esimerkiksi siten, että keittiössä otetaan entistä enemmän huomioon oman arjen vastuullisuutta.

Tämän päätteeksi Piia esittelee vihannes- ja leipälaatikon, jossa elintarvikkeet pysyvät pidempään kunnossa, eikä siten synny turhaa hävikkiä.

Kuva7_1920p

– Suunnittelukäynti kestää tyypillisesti parisen tuntia. Siinä ehditään käydä läpi monta asiaa kalusteista väreihin, kodinkoneisiin, valoihin ja altaisiin. Olen kiinnostunut kuulemaan myös katto- ja lattiaratkaisuista kohteessa. Keittiö on kuitenkin myös kokonaisuus.

Keittiömaailman uusin konsepti on Nordic Nature, jossa luonto tuodaan keittiöön yksityiskohdissa. Niistä yksi on pyöristetyt kaapin kulmat.Keittiömaailman uusin konsepti on Nordic Nature, jossa luonto tuodaan keittiöön yksityiskohdissa. Niistä yksi on pyöristetyt kaapin kulmat.

4. askel: Sovitaan jatkosta

Kun suunnittelukäynti on saatu valmiiksi, myyjä alkaa tehdä itse suunnitelmaa. Siksi seuraava tapaaminen sovitaan käynnin päätteeksi. Voi olla, että jommallekummalle osapuolelle jää tarkennettavia asioita, joten mahdolliset lisäselvitykset tehdään seuraavaksi puhelimitse tai sähköpostilla.

5. askel: Suunnitelma esitellään asiakkaalle

– Kutsun usein miten asiakkaan tänne myymälään, jolloin päästää vielä tarkistamaan mallikeittiöistä mahdollisia ratkaisuja. Muutoin käydään suunnitelmaa läpi konkreettisesti ison ruudun avulla 3D-kuvin.

Kun tämä vaihe on tehty, on aika tehdä vahvistus kaupoista.

Kuva9_1920
– Asiakas saa halutessaan varmasti tarvittavan ajan kauppojen pohdintaan. Selvää tietysti on, että pyrimme tekemään paperit kuntoon niin, että aikaa kalusteiden valmistukselle riittää varsinkin jos kohteessa on jo sovittu asennusajasta.

– Asennuksen saa toki tilattua myös Keittiömaailman kautta. Moni haluaa ja pystyykin asentamaan keittiön itse, Piia muistuttaa.

Kun kaupat on tehty, huolehditaan, että kohteesta on tarkat mitat ennen kuin tuotanto käynnistyy. Sanonta siitä, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pitää paikkansa erityisesti keittiösuunnittelussa. Kaikissa keittiön suunnitteluasioissa auttaa paikallinen Keittiömaailmasi

Varaa suunnitteluaika

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Päivitetty
4.7.2022