Kun kodin ei tarvitse olla suuren suuri ollakseen juuri sopiva

Kodissa ei tarvitse olla hurjia määriä asuinneliöitä, jotta se tuntuisi kodilta. Suurempi merkitys lopputuloksen kannalta on pohjaratkaisulla. Oikeanlaisilla tilaratkaisuilla saadaan myös helposti noin sata neliöinen omakotitalo riittämään kokonaisen perheen tarpeisiin mistään tinkimättä ja ahtauden tunnetta tuntematta. Oikein toteutettu tilasuunnittelu on avain kaikkeen.

Jukkatalo Taimi 129Jukkatalo Taimi 129

Ulkoasussa sekä modernia että perinteistä tyyliä

Jukkatalon ihanista Taimi-malliston kodeista, Taimi 124, Taimi 129 sekä Taimi 127, on saatavilla sekä perinteisempi harjakattoinen malli kuin myös pulpettikatolla varustettu. Kummassakin tyylissä on haluttu säilyttää pelkistetty, ehkä jopa hieman New England -tyyppinen tyylisuunta, jossa julkisivussa korostuvat klassisuus ja aukotuksien rytmikkyys, vaakalaudoitus sekä luonnonvalon pääsy sisätiloihin.

L-mallinen Taimi 129 on varustettu sekä sisääntuloterassilla että talon taakse sijoittuvalla katetulla terassilla. Tuulensuojaisa terassi sijoittuu oleskelutilojen sekä päämakuuhuoneen luomaan suojaisaan nurkkaukseen.

Suorakaiteen malliseen Taimi 127 on suunniteltu kuistin lisäksi kaksi muuta terassialuetta, toinen katettu ja toinen avomallia. Avoterassi on sijoitettu oleskelutilojen jatkeeksi, kun taas katettu terassi on täydellinen ratkaisu vilvoitteluun saunomisen yhteydessä.

Taimi-malliston kodeista pienin, Taimi 124, on näppärä pieni koti. Kaksi erillistä sisäänkäyntiä mahdollistavat sen, että koti säilyy siistinä myös kuraisemmalla säällä – toinen sisäänkäynti johtaa nimittäin suoraan kodinhoitohuoneeseen.

Taimi 124 on näppärän kokoinen koti pienelle ja suurelle perheelle.Taimi 124 on näppärän kokoinen koti pienelle ja suurelle perheelle.
Jukkatalo Taimi 127 on varustettu pulpettikatolla.Jukkatalo Taimi 127 on varustettu pulpettikatolla.

Kätevästi yhdessä kerroksessa

Jukkatalon Taimi-malliston kodit ovat yhdessä tasossa olevia ratkaisuja, joissa näkyy selvästi Jukkatalon vuosikymmenten kokemus suomalaisesta asumisesta. Arki ja sen soljuvuus on havaittavissa pohjaratkaisuissa suurten ikkunapintojen saatellessa valon aina perimmäisiin nurkkiin asti. Tällaisessa kodissa on hyvä olla ja elää välillä sitä vauhdikkaampaakin arkea.

Taimi malliston kodit on suunniteltu suoraan nelihenkiselle perheelle sopivaksi – erillisiä makuuhuoneita on kummassakin talomallissa kolme. Taimi 129 -mallissa päämakuuhuone on sopivasti hieman erillään muista asuintiloista kylpyhuonetilojen takana. Lisäksi näin etätöiden tultua osaksi ihmisten elämään, löytyy tästä kodista myös oma erillinen työhuoneensa etätöitä tekevälle sekä vaihtoehtoisesti erillistä harrastamista varten.

Taimi 127 -mallissa on päämakuuhuone sijoitettu olohuoneen jatkoksi toiseen päätyyn ja se on varustettu suurella, lähes neljän neliön suuruisella erillisellä vaatehuoneella. Kodin muut makuuhuoneet ovat suuruudeltaan sellaiset, että ne on helposti muokattavissa mieleisiksi asukkaan kasvaessa lapsosesta teiniksi.

Taimi 124 takaa sekä yhdessäolon mahdollisuudet että jokaiselle myös omaa rauhaa. Yhteiset tilat on suunniteltu sijoittuvaksi kodin keskelle makuuhuoneiden ollessa talon toisella seinustalla. Tässä kodissa on myös autokatos kodin toisessa päädyssä.

Taimi 129 pohjaratkaisu toimii lapsiperheenkin arjessa.Taimi 129 pohjaratkaisu toimii lapsiperheenkin arjessa.

Arkea helpottavia ratkaisuja

Erityisesti lapsiperhettä ja heidän tarpeitaan ajatellen, löytyy molemmista malliston kodeista niin kutsuttu arkieteinen, joka helpottaa kuratossujen sekä kuratassujen käsittelyä niin kevään ja syksyn kurakeleissä kuin myös talvivaatteiden säilytyksessä. Taimi 129 -mallissa arkieteinen on suorassa yhteydessä kodinhoitohuoneeseen, jolloin tuhriintuneiden vaatteiden käsittely on helppo hoitaa ilman että hiekkaa kulkeutuu muualle kotiin. Taimi 127 sekä Taimi 124 -malleissa kodinhoitohuoneeseen pääsee helposti suoraan ulkoa erillisen sisäänkäynnin kautta.

Yhteistä kaikille malliston kodeille on avoin pohjaratkaisu. Kotien keittiöt sekä olohuoneet ovat yhtä suurta tilaa sallien yhdessäolon jatkua myös silloin kun on aika valmistaa ruokaa perheelle tai kestiä vieraita.

Taimi 124 mallissa on autokatos kiinteänä osana asuinrakennusta.Taimi 124 mallissa on autokatos kiinteänä osana asuinrakennusta.
Taimi 127 malli on varustettu kahdella terassilla.Taimi 127 malli on varustettu kahdella terassilla.

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
11.7.2022