Koulun aloitus helpommaksi – kotiin vaivattomasti älylukon avulla

Koulujen alkaessa lauseet ”Missä avain on?” ja ”Unohdin avaimet, enkä pääse kotiin” voivat kuulostaa tutuilta. Mieltä voi vaivata myös ajatus siitä, että mahtoikohan ovet jäädä auki lapsen poistuessa kodista. Kodin turvallisuutta parantavia ja arkea helpottavia älylaitteita löytyy avuksemme.

Abloy 1 x

Koti on perheen turvapaikka, ja kodin turvallisuuteen kiinnitetäänkin paljon huomiota. Kodin turvallisuuteen kuuluu vahvasti myös lukitusturvallisuus, mikä tarkoittaa paitsi sitä, että ulko-oven lukko on ajantasainen, myös sitä, että ovi muistetaan sulkea ja avaimista pidetään huolta.

Helppo ja vaivaton kulkeminen kodista pois ja takaisin nostaa merkitystään erityisesti koulujen alkaessa. Pienet koululaiset voivat saada ensimmäisen avaimensa ja voivat viimeistään tässä vaiheessa opetella käyttämään kodin lukkoa itsenäisesti. Avaimen tallessa pitäminen voi olla myös haasteellista, kun keskittyminen kaikkeen uuteen ja innostavaan vie enemmän huomioita kuin kotiavaimesta huolehtiminen.

Älylukko – avain huolettomuuteen

Älylukko ratkaisee monta arjen haastetta. Abloyn valikoimiin kuuluvia Yale-älylukkoja voi käyttää koodilla ja älypuhelimella. Reppuun sujautettavan avaimenperän sijaan lapsen ensimmäinen avain voikin olla digitaalinen.

Lapsille koodien ja puhelimen käyttö on luontaista, koska koululaisten sukupolvi on tottunut käyttämään tekniikkaa. Vaihtoehtoisesti Yale Linus -älylukon kanssa perheen pienimmät voivat edelleen käyttää mekaanista avainta, aikuisten avatessa lukon puhelimella.

Abloy Yale Linus -älylukkoa voi käyttää perinteisen mekaanisen lukituksen rinnalla.Abloy Yale Linus -älylukkoa voi käyttää perinteisen mekaanisen lukituksen rinnalla.

Monet vanhemmat kokevat huojentavana, että älylukko ilmoittaa, milloin lapsi on saapunut kotiin. Samalla voi unohtaa huolet siitä ajatuksesta, että mahtoikohan ovi jäädä vahingossa lukitsematta – älylukko lukitsee automaattisesti oven. Jos edelleen kuitenkin mietityttää, muistiko jälkikasvu ylipäätään työntää oven kiinni, voi oven tilanteen tarkistaa mobiililaitteella. Yale Access -sovelluksesta näkee, onko ovi suljettu vai raollaan, ja onko lukko lukittuna.

Arkeen tuo helppoutta on myös älylaitteiden etäkäyttö. Älylukon etäkäyttö on erityisen kätevää, sillä kotiin ei tarvitse lähteä ajamaan, jotta lukkojen takana odottava koululainen pääsisi sisään. Ei siis haittaa vaikka avaimet olisi unohtuneet, kun oven voi avata etäältä. Tämä on käytännöllistä myös postikuljetusten kannalta. Kotona ei tarvitse olla päivystämässä lähetystä.

Helposti hallinnoitavat virtuaaliavaimet tuovat oman panoksensa arjen kiireen ja turvallisuuden hallintaan. Koiran ulkoiluttajalle, siivoojalle tai remontoijalle voi antaa virtuaaliavaimen käyttöön tarvittavaksi ajaksi, ja poistaa sen sitten käytöstä yhtä helposti. Näin omat avaimet pysyvät aina hallinnassa. Lisäksi käyttölokista voi tarkistaa kuka ovesta on milloinkin kulkenut.

Yale_200506_2759 x

Mikä älylukko sopii perheellemme?

Helppo ratkaisu siirtyessä kohti sujuvampaa arkea on Yale Linus -älylukko. Yale Linus on älypuhelimella toimiva lukko, joka asennetaan oven sisäpuolelle joko nykyisen lukituksen yhteyteen tai yhdessä uuden mekaanisen lukkopesän kanssa. Yale Linus on siis lisälaite mekaaniseen lukitukseen. Näin lukkoa voi käyttää puhelimen lisäksi edelleen mekaanisella avaimella. Lisäksi lukkoon on saatavissa lisävarusteena Yale Smart Keypad -näppäimistö, joka mahdollistaa kulkemisen koodilla.

Yale Doorman on puolestaan aidosti avaimeton älylukitusratkaisu, joka korvaa täysin ovessa olevan nykyisen lukon ja painikkeet. Yale Doorman toimii koodilla tai kulkutunnisteella. Yale Doorman -älylukkoon saa mobiilikäytön hankkimalla lukon lisäksi Yale Access -lukkomoduulin.

Molempien lukkojen etäkäyttö mahdollistuu Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisälaitteen avulla.
 

Yale Smart Keypad -näppäimistö mahdollistaa kulkemisen koodilla.Yale Smart Keypad -näppäimistö mahdollistaa kulkemisen koodilla.

Älypuhelimeen yhdistetyt Yale-älylukot voi asettaa Bluetooth-yhteyden avulla avautumaan puhelimeen koskematta, kun ovea lähestytään. Lukko tunnistaa omistajan puhelimen lähestyvän ja avaa lukituksen automaattisesti. Tämä automaattinen avaustoiminto on mukava lisä arjessa, jossa kädet ovat usein täynnä kantamuksia ja avaimet aina jossain laukun pohjalla.
 

Lapsen avustaminen etänä onnistuu kameran avulla

Aikuisen ei aina ole mahdollista olla paikalla, kun lapsi lähtee kouluun. Lähtiessä pitäisi toisinaan muistaa monta asiaa: liikuntavälineet, reppu tai pyöräilykypärä. Lapsen avustaminen etänä onnistuu Yale Smart Home WiFi -sisäkameran avulla. Kamerassa on kaksisuuntainen ääni, jolloin lasta voi neuvoa etänä vaikkapa työpaikalta käsin.

Kameran avulla voit tarkistaa, että lapsesi on muistanut ottaa sen eteisen tuolille jätetyn jumppakassin sekä sadetakin, koska iltapäiväksi onkin luvattu sadetta.
 

Yale Indoor Wi-Fi Camera, sisäkameraYale Indoor Wi-Fi Camera, sisäkamera
 
Päivitetty
23.6.2022