Näin arvioit kattoremontin hinnan
Näillä asiatuntijan ohjeilla säästät selvää rahaa, kun edessä on yksi omakotiasujan suurimmista investoinneista

Omakotitalon tai lomamökin kattoremontin tekee yleensä vain kerran elämässään. Se on iso korjaushanke, ja se voi hirvittää etukäteen. Miten sen hinnan voi arvioida? Miten ja milloin sen suunnittelu kannattaa aloittaa? Myyntijohtaja Janne Lehtola Kattokeskuksesta antaa kullanarvoisia vinkkejä.
 

Kattoremontin_hinta

– Kattoremontin suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa. On aina parempi ennakoida, sillä mitä huonommaksi katto pääsee menemään, sitä kalliimpaa remontointi on, Janne Lehtola sanoo.

Talvella kattoremontti voi olla halvempi

Jos katto jo vuotaa, joudutaan usein korjaamaan muutakin, kuten kosteutta imeneitä rakenteita. Se maksaa luonnollisesti enemmän kuin pelkkä kattopinnoitteen uusiminen.

Myös sillä voi säästää rahaa, että katon remontin ajoittaa fiksusti: esimerkiksi talvella remontointi on halvempaa kuin keskellä kesää.

Katon kunto on vain yksi kattoremontin hintaan vaikuttavista tekijöistä. Katon pinta-ala ja muoto, valittavat materiaalit ja talon sijainti vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Myös lisävarusteet, joita katolle haluaa, vaikuttavat hintaan – eli uusitaanko esimerkiksi sadevesikourut ja palotikkaat.
 

Tuuletusta uusitaan usein

Rakenteelliset ratkaisut vaikuttavat kattoremontin hintaan myös. Esimerkiksi tuuletuksen parantaminen on nykyään hyvin tavallista kattoremontin yhteydessä.

– Jopa 90 prosenttia asiakkaistamme haluaa kattoremontin yhteydessä parantaa talon ilmanvaihtoa. Vaatimukset ovat muuttuneet, ja ilmanvaihto osataan nykyään tehdä toisin kuin vaikkapa 50 vuotta sitten, Lehtola sanoo.

Janne LehtolaJanne Lehtola

Pyydä asiantuntija-arvio

Jos olet pohtimassa pelti- tai tiilikaton uusimista, voit arvioida remontin hintaa Kattokeskuksen laskurilla.

Kun tietää katon pinta-alan, sijainnin ja materiaalitoiveet, pääsee jo alkuun. Kattoremontissa materiaalit maksavat vähemmän kuin työ, joten täydellisen hinta-arvion tekeminen ei aina suju ihan mekaanisesti.

Varminta onkin kutsua paikalle asiantuntija ja pyytää maksuton arvio kattoremontin hinnasta ja aikataulusta.

Kattokeskuksen ilmaisen kuntokartoituksen voit tilata paikalle täältä.

– Kun asiantuntijamme pääsee näkemään katon kunnon omilla silmillään ja tutkimaan rakenteet, ei tule yllätyksiä. Arviomme on aina kiinteä hinta, ja se sisältää remontin avaimet käteen -periaatteella. On hyvin harvinaista, että itse remontissa enää tulisi tämän jälkeen yllätyksiä. Jos esimerkiksi rakenteista paljastuu jotain yllättävää, sen korjaaminen tehdään tuntilaskutuksella, Janne Lehtola Kattokeskuksesta sanoo.

Keskimääräinen hinta pientalon kattoremontille on 22 000 euroa. Usein se rahoittamiseksi otetaan laina, jonka kustannukset voivat olla kuukaudessa minimissään noin 240 euroa.

– Remontin jälkeen katto kestää taas seuraavat 50 tai jopa sata vuotta, kun sitä huolletaan oikein, Janne Lehtola muistuttaa.

Laske kattoremontin hinta

 
Päivitetty
22.6.2022