• Etusivu
  • Talo

Näin arvioit kattoremontin hinnan

Näillä asiatuntijan ohjeilla säästät selvää rahaa, kun edessä on yksi omakotiasujan suurimmista investoinneista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kattokeskus Suomi Oy
Julkaistu 20.06.2022Päivitetty 26.04.2023
20226_78752.jpg

Omakotitalon tai lomamökin kattoremontin tekee yleensä vain kerran elämässään. Se on iso korjaushanke, ja se voi hirvittää etukäteen. Miten sen hinnan voi arvioida? Miten ja milloin sen suunnittelu kannattaa aloittaa? Myyntijohtaja Janne Lehtola Kattokeskuksesta antaa kullanarvoisia vinkkejä.

– Kattoremontin suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa. On aina parempi ennakoida, sillä mitä huonommaksi katto pääsee menemään, sitä kalliimpaa remontointi on, Janne Lehtola sanoo.

Talvella kattoremontti voi olla halvempi

Jos katto jo vuotaa, joudutaan usein korjaamaan muutakin, kuten kosteutta imeneitä rakenteita. Se maksaa luonnollisesti enemmän kuin pelkkä kattopinnoitteen uusiminen.

Myös sillä voi säästää rahaa, että katon remontin ajoittaa fiksusti: esimerkiksi talvella remontointi on halvempaa kuin keskellä kesää.

Katon kunto on vain yksi kattoremontin hintaan vaikuttavista tekijöistä. Katon pinta-ala ja muoto, valittavat materiaalit ja talon sijainti vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Myös lisävarusteet, joita katolle haluaa, vaikuttavat hintaan – eli uusitaanko esimerkiksi sadevesikourut ja palotikkaat.

Tuuletusta uusitaan usein

Rakenteelliset ratkaisut vaikuttavat kattoremontin hintaan myös. Esimerkiksi tuuletuksen parantaminen on nykyään hyvin tavallista kattoremontin yhteydessä.

– Jopa 90 prosenttia asiakkaistamme haluaa kattoremontin yhteydessä parantaa talon ilmanvaihtoa. Vaatimukset ovat muuttuneet, ja ilmanvaihto osataan nykyään tehdä toisin kuin vaikkapa 50 vuotta sitten, Lehtola sanoo.

Janne Lehtola
Janne Lehtola

Pyydä asiantuntija-arvio

Jos olet pohtimassa pelti- tai tiilikaton uusimista, voit arvioida remontin hintaa Kattokeskuksen laskurilla.

Kun tietää katon pinta-alan, sijainnin ja materiaalitoiveet, pääsee jo alkuun. Kattoremontissa materiaalit maksavat vähemmän kuin työ, joten täydellisen hinta-arvion tekeminen ei aina suju ihan mekaanisesti.

Varminta onkin kutsua paikalle asiantuntija ja pyytää maksuton arvio kattoremontin hinnasta ja aikataulusta.

Kattokeskuksen ilmaisen kuntokartoituksen voit tilata paikalle täältä.

– Kun asiantuntijamme pääsee näkemään katon kunnon omilla silmillään ja tutkimaan rakenteet, ei tule yllätyksiä. Arviomme on aina kiinteä hinta, ja se sisältää remontin avaimet käteen -periaatteella. On hyvin harvinaista, että itse remontissa enää tulisi tämän jälkeen yllätyksiä. Jos esimerkiksi rakenteista paljastuu jotain yllättävää, sen korjaaminen tehdään tuntilaskutuksella, Janne Lehtola Kattokeskuksesta sanoo.

Keskimääräinen hinta pientalon kattoremontille on 22 000 euroa. Usein se rahoittamiseksi otetaan laina, jonka kustannukset voivat olla kuukaudessa minimissään noin 240 euroa.

– Remontin jälkeen katto kestää taas seuraavat 50 tai jopa sata vuotta, kun sitä huolletaan oikein, Janne Lehtola muistuttaa.

Kattokeskus-konserni on 1997 perustettu pirkkalalainen perheyritys. Tänä päivänä palveluksessamme työskentelee yli 200 rakennusalan rautaista ammattilaista 6 eri toimipisteessä. Teemme kattoremontteja,kattohuoltoja ja asennamme aurinkopaneeleja Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueilla.

Kattokeskus Suomi Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77764.jpg
Kevät on paras aika tarkistaa tiili- tai peltikaton kunto, ota tsekkilista talteen
Kevät on paras aika tarkistaa katon kunto. Kun tiili- tai peltikaton huoltaa säännöllisesti, välttyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Katon kunnon voi tarkistaa myös itse. Lue ammattilaisten vinkit, jotta talosi säilyisi terveenä tulevatkin vuosikymmenet ja osaat ajoittaa omakotitalon tai mökin kattoremontin oikein.
Mies kuvaa kattoa puhelimella
Juuri nyt on omakotiasujan ja mökkiläisen aika tarkistaa katon kunto
Lumen ja jään katoille aiheuttamat vauriot saattavat paljastua sattumalta. Asiantuntija kehottaakin tarkistamaan katon kunnon säännöllisesti. Ammattilaisen tekemä kuntokartoitus sisältää korjauskehotukset, mutta ei vielä sido mihinkään.
20226_78623.jpg
Junnisen pariskunta kertoo kokemuksensa 1980-luvun talon kattoremontista: "Rakas talo pysyy nyt terveenä"
Kuopion Kaarnatiellä on käynyt vilskettä viime vuosina. Kattokeskus on urakoinut tien kahdestakymmenestä omakotitalosta yhteentoista uudet katot, joten tyytyväisiä asiakkaita löytyy alueelta helposti.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton