• Etusivu
  • Talo

Pehmeät sirot linjat hurmaavat hanoissa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.08.2022
20226_78740.jpg

Naantalin asuntomessuilla nähdään paljon vaikutteita ulkomailta. Yksi näistä kohteista on Betoniviidakko, jonka asukkaat ovat halunneet tuoda kotiinsa tunnelmaa Balilta. Sisustuksessa on käytetty paljon kiveä, ja keittiön kruunaakin betoniset keittiönovet. Lämpöä sisustukseen tuovat kiven ja metallin eri sävyt.

130 neliöinen koti on suunniteltu yhteen tasoon. Keittiö on toteutettu kokonaan keramiikasta, kylpyhuoneissa materiaalit mukailevat luonnonkiveä ja kodin lattia on betonia. Ympäröivää luontoa voi ihastella suurista yhtenäisistä ikkunoista.

Kodin keittiöön on valittu tehokas mutta muotoilultaan siro GROHE Essence -keittiöhana. Keittiönallas K700 on altapäin kiinnitettävä ja lisämukavuutta keittiöaltaaseen tuo yhdistetty kaukosäädettävä roskasihti. Syvä allas pehmeillä reunoilla ja moderni keittiöhana täydentävät keittiön arkkitehtonisen ilmeen.

Essence-keittiöhana ja K700-keittiöallas
Essence-keittiöhana ja K700-keittiöallas

Kylpyhuonetrendeissä korostuvat vahvasti värit ja ympäristöystävällisyys

Kuluttajat hakevat kylpyhuoneisiin kokonaisvaltaista designia, jossa muodot ja värit toimivat harmoniassa toistensa kanssa korostaen yhtenäistä värimaailmaa. Vihreät arvot ja veden- ja energiansäästö ovat toinen tärkeä kriteeri, joka korostuu kylpyhuoneiden uudistusten kohdalla. Myös Betoniviidakossa on haluttu kiinnittää näihin huomiota.

GROHE-vesikalusteiden valmistuksessa ja tuotekehityksessä on jo useamman vuoden ajan kehitetty uusia ratkaisuja veden ja lämmitysenergian säästämiseksi. Suomessa keskimääräinen vedenkulutus henkilöä kohden on noin 120 litraa vuorokaudessa ja noin ¼ lämmitysenergiasta kuluu veden lämmitykseen.

Modernit GROHE EcoJoy -tekniikalla varustetut suihkut kuluttavat noin 9,5 litraa minuutissa, kun vanhoissa kylpyhuoneissa suihkun kulutus voi olla jopa 17 litraa minuutissa. Vaihto uuteen suihkuun tai vain suihkukahvaan voi tuoda vedensäästöä jopa 30 %. Mitä enemmän pystytään säästämään lämmintä vettä, sen enemmän säästetään myös veden lämmitykseen käytettävää energiaa.

Essence-pesuallashana
Essence-pesuallashana

GROHE-suihkut ja -pesuallashanat voidaan toteuttaa myös seinän sisäisinä versioina, millä saadaan luotua kylpyhuoneisiin ilmavuutta ja uudenlaista, modernia tuntua. Seinään asennettu hana on käytännöllinen ja helpottaa siivousta. Betoniviidakon wc:hen onkin valittu GROHE Essencen pesuallashana, joka on asennettu peilin läpi. Asennustapa korostaa hanan modernia ilmettä.

Kylpyhuoneeseen asukkaat valitsivat kauniin Rainshower-kattosuihkun. Suihkussa on GROHE DreamSpray -teknologia, joka tarjoaa ylellisen suihkukokemuksen samalla kun SpeadClean -suihkusuuttimet estävät kalkin muodostumisen.

Tutustu GROHE Essence -sarjaan >>>

Rainshower-kattosuihku
Rainshower-kattosuihku

Vesikalusteiden värillä yhtenäinen ilme

GROHE-vesikalusteissa löytyy laaja valikoima tuotteita, joko kiiltävänä tai mattapintaisena. Samat kahdeksan värisävyä toistuvat hanoissa, suihkuissa, wc-huuhtelupainikkeissa sekä pyyhekoukuissa ja muissa tarvikkeissa. Näin tuotteilla saadaan aikaan joko modernin kulmikasta muotoa tai linjakasta ja ovaalia muotokieltä tai pyöreämpää klassista, jopa barokkimaista tuntua tilaan.

Tuotteissa on tarjolla tummia, mustaan ja harmaaseen sekä lämpimään kultaan ja kupariin taittuvia sävyjä. Kaikkien GROHE-vesikalusteiden värit on toteutettu niin sanotulla PVD-tekniikalla, mikä tekee niistä jopa 10 kertaa tavallista kromattua kestävämpiä.

Betoniviidakon vesikalusteiden väri, brushed nickel, on yhtenäinen läpi talon. Wc:n ja kylpyhuoneen ilmeet viimeistelevät yhteensopivat kylpyhuonetarvikkeet, kuten saippuateline, pyyhetangot sekä WC-paperiteline ja -harja.

Seinä-wc Rapid SLX -asennuskehyksellä
Seinä-wc Rapid SLX -asennuskehyksellä

GROHE seinä-wc on asennettu Rapid SLX -asennuskehyksen kanssa. Rapid SLX on varustettu integroidulla pistorasialla. Tämä ominaisuus mahdollistaa helpon käyttöönoton sähköisille wc-ominaisuuksille. Uusi asennuslaatikko on varustettuna kätevällä tarkistuskuilulla. Jos tulevaisuudessa on tarvetta muutoksille, asennustelineen uusi U-muotoinen kehys antaa enemmän tilaa työnteolle. Seinä-wc:n huuhtelupainike on sävyltään sama kuin kodin muut hanat.

Info

Info

Betoniviidakkoon ja GROHE-tuotteisiin pääset tutustumaan Naantalin asuntomessuilla Luonnonmaan saarella 15.7.–14.8.2022. Tapahtuma on avoinna päivittäin klo 10–18. Lisäksi messualueella järjestetään joka torstai artisti-ilta, jolloin suurin osa messukodeista ja muista näyttelypisteistä on avoinna normaalia pidempään.

Lue lisää GROHEn tuotteista >>>

Talo
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20225_78077.jpg
Älykodin hana- ja suihkuratkaisut
Äly on löytänyt tiensä moneen paikkaan jo kotioloissakin. Hanat ja suihkut eivät tee tästä poikkeusta. Oras SMART on Bluetooth-teknologialla toimiva vesikalustesarja, joka nostaa hygieenisyyden, käyttömukavuuden ja turvallisuuden uudelle tasolle – ja vähentää samalla veden ja energian kulutusta käyttömukavuudesta tinkimättä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20203_63067.jpg
Jokainen osaa pestä kätensä, mutta osaatko pestä ne oikein?
Jokainen meistä osaa pestä kätensä - ainakin teoriassa, mutta miten kädet tulisi pestä jos niistä haluaa oikeasti puhtaat?Tiesitkö, että käsienpesu kestää keskimäärin vain alle kaksi sekuntia? Siinä ajassa täysin puhdasta ei kyllä tule. Tämä kannattaa pitää mielessä kun seuraavan kerran kättelet jotakuta. Jos ja kun haluat säästää perhettäsi ja itseäsi turhilta sairastumisilta, kannattaa käsien pesemiseen kiinnittää oikeasti huomiota.
20203_63659.jpg
Edistä käsihygieniaa kosketusvapaiden hanojen avulla
Ihminen altistuu päivittäin useille erilaisille viruksille, bakteereille sekä muille taudinaiheuttajille jo perus arjessaan. Mikäli taudinaiheuttajat pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, voivat ne johtaa ikäviin tartuntoihin ja pahimmillaan jonkinlaiseen tautikierteeseen.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton