Luonnon inspiraatiot ja arjen vaivattomuus – keittiöremontin halutuimmat toiveet

Nykyään keittiö on yhä keskeisempi ja näkyvämpi osa kotia, jonka suunnittelulta odotetaan paljon. Millaisia toiveita keittiösuunnittelijat kohtaavat tällä hetkellä?

Petra-malliston Eerika-keittiön maalatuista peiliovista löytyy luonnonläheinen, trendikäs havunvihreä.Petra-malliston Eerika-keittiön maalatuista peiliovista löytyy luonnonläheinen, trendikäs havunvihreä.

Aamiaiskaappien vankkumaton suosio

Aamiaiskaapit ovat jo useamman vuoden ajan tuoneet keittiöön arkea helpottavaa toiminnallisuutta. Aamiaiskaappien materiaalit valitaan muiden materiaalien kanssa yhteneväiseksi ja nykyään kaappiin suunnitellaan myös suuret kodinkoneet. Keittiöltä toivotaan käytännöllisyyttä ja toimivuutta, mutta toimintojen toivotaan olevan piilossa poissa näkökentästä, jolloin yleisilme pysyy pelkistetympänä ja seesteisempänä.

Aamiaiskaappi tarjoaa keittiöön monta erilaista käyttötarkoitusta

KMkeittiö2-5_1300p

Kestävämpi ympäristö keittiössä

Myös kotitalouksissa vastuullisuus ja ekologisuus määrittelevät asiakkaiden kalustetoiveita. Yhtenä arjen helpottajana kierrätysjärjestelmän toimivuus korostuu, jotta järjestyksen ylläpitäminen onnistuu vaivatta. Tarve kierrätykseen otetaan huomioon muun muassa kierrätysastioiden määrää ja sijaintia suunnitellessa. Keittiöltä toivotaan myös pitkää ikää kestävien materiaalien valitsemisella: valitsemalla erittäin kestävä materiaali keittiö kestää kulutusta lapsiperheessäkin ja ei vaadi uusimista lyhyellä aikavälillä. Lisäksi kiinnostus hävikin vähentämiseen sekä veden- ja energiankulutuksen pienentämiseen lisääntyy yhä enemmän.

Viisi vinkkiä ekologisempaan keittiöön

IMG_3466.JPG

Luonto näkyy kotona

Maanläheiset värit jatkavat valkoisen värin haastamista keittiössä. Keittiöltä ja kodin muilta sävyiltä toivotaan rauhaa ja harmoniaa, jotka kestävät aikaa. Esimerkiksi trendikäs tummanvihreä yhdistyy puun kanssa lämpimäksi kokonaisuudeksi ja mustan kanssa muuntuu tyylikkääksi ja trendikkääksi. Tällä hetkellä yksityiskohdissa musta väri korostuu ylitse muiden ja se onkin helppo yhdistää moneen eri sävyyn. Kysytyimmissä värivalinnoissa korostuvat nyt beigen, harmaan ja vihreän eri sävyt. Myös musta pitää edelleen pintansa kestosuosikkina.

Värikokoelma Luonto tarjoaa 11 väriä, jotka saavat inspiraationsa pohjoisen luonnosta

A la Carte Rigato on skandinaavinen klassikko modernilla otteella.A la Carte Rigato on skandinaavinen klassikko modernilla otteella.

Helppohoitoisuutta laadusta tinkimättä

Materiaaleissa yksi toive nousee yli muiden: helppohoitoisuus. Ovissa ja työtasoissa valinnanvaraa riittää ja esimerkiksi kivitason parhaita puolia on helppo puhdistus ja supermattalaminaatin sormenjälkien näkymättömyys. Lisäksi eri materiaalien yhdistäminen tuovat keittiöön näyttävyyttä. Puolestaan toivottua avaruutta tilankäytössä halutaan lisätä jättämällä yläkaapit kokonaan pois tai vaihtoehtoisesti tuomalla avohyllyillä persoonallisuutta keittiöön. Myös kodinkoneiden sopivuus keittiön visuaaliseen ilmeeseen on asiakkaiden ajatuksissa jo suunnitteluun tultaessa. Kodinkonevalinnoissa toivotaan uusimpia malleja: induktiotuuletin nousee monen hankintalistalle hiljaisen äänentason ja modernin ilmeensä vuoksi.

Erittäin kestävää ja laadukasta materiaalia keittiöön? Supermattalaminaatti on monen mieleen

Supermatta - Musta on rohkea, mutta tyylikäs valinta.Supermatta - Musta on rohkea, mutta tyylikäs valinta.

Millaisen keittiön sinä valitsisit kotiisi? Keittiömaailman ammattitaitoiset suunnittelijat toteuttavat vuosien ammattitaidollaan isoja ja pieniä keittiöunelmia.

Varaa suunnitteluaikasi

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Keittiömaailmalle


 
Julkaistu
20.6.2022