Uudenlainen rakennuslevy kipsilevyn rinnalle kuiviin ja märkätiloihin

Houkuttaako sinuakin esimerkiksi helppo kylpyhuoneremontti? Miltä kuulostaisi märkätilalevyjen naputtelu paikoilleen ‒ jopa päivässä, ilman ylimääräistä odottelua? Tycroc TWP märkätilalevyjen avulla se on mahdollista. Märkätilalevyn pääasialliset käyttökohteet ovat väliseinien rakentaminen ja vesieristys, erimuotoisten suihkukaappien tai höyrysaunojen istuintasojen tekeminen sekä työtasojen ja hyllyjen rakentaminen. Tycroc TWP sopii myös kylpyhuoneen lattian ja katon vesieristykseen ja asennettavaksi suoraan lattialämmityselementtien alle estääkseen lämmön siirtymistä alaspäin.

Märkätilojen lisäksi Tycroc TWP voidaan asentaa myös useisiin erilaisiin rakennuksessa käytettäviin rakenteisiin ja alustoihin.Märkätilojen lisäksi Tycroc TWP voidaan asentaa myös useisiin erilaisiin rakennuksessa käytettäviin rakenteisiin ja alustoihin.

Kosteus rakenteissa saattaa toimia kasvualustana homesienille

Kaikki tietävät, että vesi on yksi pahimmista rakenteiden ja rakennusmateriaalien vihollisista väärään paikkaan päätyessään. Kastuvat materiaalit, jotka eivät pääse luonnostaan kuivumaan ovat alttiina tulla kasvualustaksi homesienille, jotka taas voivat pahimmillaan levittää myrkkyjä huoneilmaan. Asia on herättänyt keskustelua eri tutkijoiden toimesta jo vuosikymmenten ajan.

Rakennusmateriaalit on valittava huolella ja ottaen huomioon tilan käyttötarkoitus. Kosteudelle arat materiaalit eivät sovellu märkätilojen rakenteiksi suoraan. Tuotekehitysten myötä ovat useat valmistajat kehittäneet perinteisten materiaalien valikoimaa. Joukkoon on lisätty myös tuotteita, jotka soveltuvat tiloihin, joissa niitä ei aiemmin ole voitu käyttää. Tutustu tuotteisiin sekä niiden soveltuvuuksiin huolella ennen asennusta.
 

‒ Tycroc TWP rakennuslevy sopii käytettäväksi niin märkiin kuin kuiviinkin tiloihin. Tycroc TWP märkätilalevy on ideaali rakennuslevy märkätiloihin kuten kylpyhuoneisiin, kylpylöihin, höyrysaunoihin, sekä uima-altaisiin. Märkätilalevyjen käyttö on yleistynyt omakotitaloissa ja isoissa kerrostalokohteissa, kertoo Tycroc Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jaris Riives.
Tycroc TWP märkätilalevy on vedenpitävä ja vettähylkivä materiaali.Tycroc TWP märkätilalevy on vedenpitävä ja vettähylkivä materiaali.

Tycroc TWP märkätilalevyn ydin on puristettua vesitiivistä polystyreenivaahtoa (XPS foam). Jäykkyyden ja kestävyyden takaamiseksi vesitiivis vaahtoydin on peitetty polymeerisementtikerroksella, jonka päällä on lasikuitukangas ja polymeerisementin toinen kerros. Tycroc TWP märkätilalevyn pinta on valmis laatoitettavaksi sellaisenaan.

Lue lisää
Sertifikaatit

Tycroc TWP märkätilalevyt ovat suoraan kaakeloitavissa.Tycroc TWP märkätilalevyt ovat suoraan kaakeloitavissa.

Tycroc TWP märkätilalevyn edut:

 • Tycroc TWP märkätilalevy on hydrofobinen eli vettä hylkivä, eikä sen kanssa tarvitse käyttää muuta vedeneristystä.
 • Tycroc TWP märkätilalevyjen käyttö tuokin huomattavia säästöjä ajassa sekä rahassa, koska ei tarvitse levittää muuta vedeneristystä, eikä tarvitse odottaa vedeneristyksen kuivumista.
 • Tycroc TWP märkätilalevyt ovat kevyitä ja helppoja asentaa. Asennuksessa pärjää rakennusmies yksinkin.
 • Tycroc TWP märkätilalevy on helppo kuljettaa ja kevyt nostaa esimerkiksi kerroksesta tai tilasta toiseen. Levyt ovat niin kevyitä, että ne voi kuljettaa vaikka veneellä saaristoon mökille.
 • Tycroc TWP märkätilalevy on kestävä sekä rakennuksen aikana että valmiina kohteessa.
 • Tycroc TWP märkätilalevy on pölytön myös asennuksen jälkeen (lisäarvo astmaatikoille).
 • Tycroc TWP märkätilalevy ei syty helposti eikä palaessa eritä myrkyllisiä kaasuja (paloluokka E).
 • Tycroc TWP märkätilalevyn vesi- ja kosteustiiviys on taattu (normaalissa kosteustiivistyksessä suojataan yleensä vain toinen puoli materiaalista).
 • Laadusta ei tarvitse aina maksaa, Tycrocin rakennuslevy on halvempi ratkaisu kuin moni muu.
 • Lisäksi märkätilalevyillä on erittäin laajat käyttömahdollisuudet (voidaan valmistaa erilaisia muotoja, kaarevia seiniä, kattoja, kuperia istuimia ja niin edelleen).
 • Mikä parasta, siivouksen tarve vähenee asennuksen aikana, koska Tycroc TWP märkätilalevy ei pölyä eikä tahri.
 • Lataa kuvasto (pdf)

Katso video märkätilalevyn asennuksesta:

Jäikö jokin askarruttamaan? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?

 
Julkaistu
17.6.2022