Sauna kuntoon – Parafiiniöljy on parasta saunalle

Lenkillä, puutarhahommissa tai kuntosalilla käytyäsi varmasti haluat peseytyä? Saman verran tai jopa enemmänkin hikoilet, kun käyt saunassa. Silti saunan pesu ja käsittely helposti vain unohtuu, vaikka juuri se pitää saunasi hyvässä kunnossa. Kerran vuodessa ei vain riitä.

WOODCARE.GUIDE Parafiiniöljy sopii kaikille saunoille.WOODCARE.GUIDE Parafiiniöljy sopii kaikille saunoille.

Saunan vuosihuolloista tinkiminen ei ole järkevää. Jos saunaa käytetään kerran tai pari viikossa, on vuosihuoltoja hyvä tehdä jopa 4 kertaa vuodessa. Pelkkä juhannus- ja joulusiivo ei siis riitä pitämään saunaa kunnossa.

Paras käsittely kaikille saunan puuosille on parafiiniöljy

Saat lauteesi ja muutkin saunan puuosat säilymään hyväkuntoisina, kun käsittelet puuosat parafiiniöljyllä. Parafiiniöljy pitää lauteet puhtaina ja hygieenisinä tekemättä pintaa kalvoa. Parafiini käsittely ei tee lauteista tai puupinnoista kuuman tuntuisia.

Parafiiniöljy on myös myrkytön ja hajuton mineraalipohjainen öljy. Siinä ei ole orgaanisia aineita, jotka voisivat olla hyvä kasvualusta homeelle tai mikrobeille.

Parafiiniöljy sopii lähes kaikille puulajeille. Saunoissa yleisimmät käytetyt puulajit, kuten kuusi, tervaleppä, haapa ja lämpökäsitellyt puulajit voi suojata parafiiniöljyllä. Parafiiniöljy on myös täysin myrkytön.

Parafiiniöljy sopii sekä tummille puulajeille...Parafiiniöljy sopii sekä tummille puulajeille...
...että vaaleille puulajeille....että vaaleille puulajeille.

Aloita saunan käsittely saunan pesulla

Siis lauteiden ja seinien pesulla. Pesuun voi käyttää mietoja puhdistusaineita, kuten mäntysuopaa, mutta veden sisältäessä runsaasti kalkkia, saattaa lauteissa olla myös kalkkisaostumia. Kalkkisaostumat vaativat happamampaa pesuainetta. Toisaalta homma hoituu myös sitruunalla tai etikalla. Muista, että pinta on aina neutralisoitava happaman käsittelyn jälkeen huuhtelemalla.
 

VINKKI! Tymäkät kalkkitahrat pitää poistaa mekaanisesti eli hankaamalla. Tähän sopii niin hieno hiomapaperi tai puhdistuskivi.
 

Muistitko pestä myös lauteiden alapinnat? Sinne lika kertyy helposti ja jää muhimaan. Lauteiden alapinnat on siis myös hyvä muistaa käsitellä parafiiniöljyllä, lian tarttumisen ehkäisemiseksi.

Saunan pesun jälkeen, anna saunan kuivua hyvin. Lauteiden ja seinien on oltava täysin kuivia ennen parafiinikäsittelyä.

Näin käsittelet saunan parafiiniöljyllä

Parafiiniöljyä voi levittää sienellä, rätillä tai vaikka vanhalla sukalla, jos et muuta löydä. Pääasia on, ettei rätistä irtoa nukkaa. Käsittele kaikki pinnat huolellisesti, myös lauteiden alta.

Jos parafiiniöljy imeytyy välittömästi puuhun, voit käsitellä pinnat uudelleen. Anna puuosien kuivua jonkin aikaa ja pyyhi imeytymätön öljy pois pinnoista.

Anna öljyn kuivua noin 24 tuntia ja lämmitä sauna tämän jälkeen + 50 asteiseksi pinnan viimeistelemiseksi. Nyt voit ottaa saunan käyttöön.
 

VINKKI! Parafiiniöljy ei ole ainoastaan lauteille tarkoitettu öljy. Älä unohda seiniä, jakkaroita, selkänojia, puista ovenkahvaa, kiulua tai puukauhaa.

Laadukas ja kehuttu WOODCARE.GUIDE Parafiiniöljy

WOODCARE.GUIDE Parafiiniöljy on elintarvikelaatuinen, väritön ja täysin hajuton suoja-aine. Öljy ei liukene veteen tai muodosta kalvoa. Tuote ei ole syttyvää tai terveydelle vaarallista. Soveltuu käsittelemättömien puupintojen, kuten lämpökäsitellyn puutavaran ja paneelien, leikkuulautojen ja muun keittiöpuun sekä saunan lauteiden suojaamiseen lialta ja epäpuhtauksilta.

Öljy on väritöntä, mutta se syventää puupintojen luonnollista sävyä. Öljykäsittely kuivuu lopulliseen sävyynsä muutaman päivän kuluessa. Puhdista työvälineet saippualla ja vedellä.

WOODCARE.GUIDE Parafiiniöljy on laadukas tuote kaikkii saunoihin.WOODCARE.GUIDE Parafiiniöljy on laadukas tuote kaikkii saunoihin.

WOODCARE.GUIDE Parafiiniöljyn ominaisuudet

  • Riittoisuus: 8-15 m²/l
  • Kuivumisaika: Kuivuu lopulliseen sävyynsä muutaman päivän kuluessa
  • Työvälineet: Sivellin, sieni tai puhdas kangas
  • Puhdistus: Saippua ja lämmin vesi
  • Säilyvyys: Vähintään vuosi
  • Varastointi: Suljettu pakkaus ja suojassa pakkaselta
  • Elintarviketurvallisuus testattu asetuksen 1935/2004/EC mukaisesti.

Ja nyt nauttimaan puhtaasta ja öljytystä saunasta

joulusaunaan parafiiniöljykäsittely-1600x900
 
Julkaistu
8.6.2022