• Etusivu
  • Talo

1980-luvun omakotitalon kattoremontti paransi jopa Junnisen pariskunnan unta – Ei tarvitse kovallakaan sateella miettiä, mistä vesi tulee sisään

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kattokeskus Suomi Oy
Päivitetty 16.11.2023
20226_78623.jpg

Kuopion Kaarnatiellä on käynyt vilskettä viime vuosina. Kattokeskus on urakoinut tien kahdestakymmenestä omakotitalosta yhteentoista uudet katot, joten tyytyväisiä asiakkaita löytyy alueelta helposti.

Eläkkeelle ehtinyt pariskunta Pertti ja Anneli Junninen ovat tuoreimmat Kaarnatien asukkaat, jotka ovat kääntyneet Kattokeskuksen puoleen kattoremontin tultua ajankohtaiseksi.

– Joulukuussa 1982 on tämän kurkihirren alle asetuttu ja täällä sitä on siitä asti oltu, Anneli avaa Junnisen perheen historiaa Kaarnatiellä.

Viisihenkisen perheen taival Kuopion Kaarnatiellä alkoi samaan aikaan kuin edellinen katto rakennettiin: yli 36 vuotta sitten.

– Nyt on oltu kahdestaan täällä viimeiset parikymmentä vuotta, kertoo Anneli Junninen.

Junnisten ja Kattokeskuksen tiet kohtasivat sattumalta, kun pari kesää takaperin Kaarnatien varrella alkoi näkyä Kattokeskuksen reipasta työväkeä autoineen ja varusteineen. Uteliaisuus, samoin kuin orastava huoli oman katon kunnosta, heräsi.

– Kun ensimmäiset Kattokeskuksen autot tulivat tähän kadulle, alkoivat kattoasiat kiinnostaa meitäkin.

Ensimmäisenä kiinnostuimme Kattokeskuksen laadukkaasta kalustosta. Pian huomasimme, että työporukat olivat rivakoita työssään ja heillä synkkasi keskenään todella hyvin.

Anneli ja Pertti Junninen teettivät kattoremontin, jotta oma rakas 1980-luvun omakotitalo pysyisi terveenä jatkossakin.
Anneli ja Pertti Junninen teettivät kattoremontin, jotta oma rakas 1980-luvun omakotitalo pysyisi terveenä jatkossakin.

Kattoremontti tehtiin, että talo säilyisi terveenä

Kattokeskus urakoi Kaarnatiellä tuolloin useammassa osoitteessa ja pihatöissä viihtyvät Junniset tulivat heti juttuun reippaiden työmiesten kanssa. Eräs juttutuokio jätti pariskunnalle miettimisen aihetta.

– Eräänä iltana puuhastelimme pihalla kun Kattokeskuksen auto ajoi pihaan. Autosta hyppäsi mukavan oloinen nuori mies ja esitteli itsensä Joeliksi. Joelin kanssa ruvettiin puhumaan kattoasioista, ja vaikka emme aktiivisesti olleet kattoremonttia miettineet, lähti ajatus katon remontoinnista muhimaan.

Menneenä kesänä Junniset ottivat ajatuksen kattoremontista pois muhimasta ja päättivät teettää remontin. Katto oli vielä päällisin puolin ehjä, mutta Junniset eivät halunneet riskeerata rakkaan talonsa terveyttä. Kattovuodosta aiheutuvien kustannusten korkea hinta hirvitti ja ne haluttiin välttää uusimalla katto hyvissä ajoin.

Urakka kilpailutettiin ja tarjouksia otettiin useilta yrityksiltä, mutta lopulta valinta oli helppo: Junniset halusivat Kattokeskuksen hoitamaan remontin alusta loppuun. Kattomateriaaliksi valittiin Ruukin tummanruskea Tiilikainen.

Saman kadun varrella Kuopion Kaarnatiellä on 11 omakotitaloa, johon Kattokeskus on tehnyt perusteellisen kattoremontin.
Saman kadun varrella Kuopion Kaarnatiellä on 11 omakotitaloa, johon Kattokeskus on tehnyt perusteellisen kattoremontin.

Työntekijöiden toiminta herätti luottamusta

– Valitsimme Kattokeskuksen yksinkertaisesti siksi, että yrityksen toiminta ja työn jälki kotikadullamme oli ollut niin ammattimaisen näköistä ja nopeaa. Luotto Kattokeskukseen heräsi alunperin naapureiden remontteja seuratessa, mutta ‘sataselle’ luottamus meni viimeistään, kun oma remontti alkoi ja Kattokeskuksen työntekijät pääsivät katolle.

Entisenä tiiminvetäjänä Anneliin teki vaikutuksen työporukan yhteishenki, jossa jokainen työntekijä tiesi mitä tekee.

– Tärkein syy siihen, miksi halusimme juuri Kattokeskuksen, oli henkilöstö. Myyntityö oli rehellistä, itse työ katolla eteni nopeasti ja jälki oli hyvää. Jätteet korjattiin pihalta sutjakkaasti ja lopuksi työntekijät puhalsivat vielä lehtipuhaltimilla roskat ja pölyt pois. Erittäin positiivinen kokemus, josta kerromme mielellämme eteenpäin.

Katon kunnostus toi arkeen turvallisuudentunteen

Ennakoimalla kattoremontin kanssa Pertti ja Anneli saivat roppakaupalla turvaa ja levollisuutta arkeensa, kun jännittämisen katon kestämisestä saattoi huoletta lopettaa. Pertti tiivistää sen, mikä kattoremontissa on lopulta tärkeintä:

– Remontin jälkeen voimme nukkua yöt hyvin, kun ei kovallakaan vesisateella tarvitse miettiä, mistä vesi tulee sisään.

Tunnetko sinä oman talosi katon riskit ja kunnon? Näillä vinkeillä voit itse tarkistaa katon tilanteen.

Ammattilainen asialle? Tilaa maksuton katon kuntokartoitus täältä.

Kattokeskus Suomi Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77764.jpg
Kevät on paras aika tarkistaa tiili- tai peltikaton kunto, ota tsekkilista talteen
Kevät on paras aika tarkistaa katon kunto. Kun tiili- tai peltikaton huoltaa säännöllisesti, välttyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Katon kunnon voi tarkistaa myös itse. Lue ammattilaisten vinkit, jotta talosi säilyisi terveenä tulevatkin vuosikymmenet ja osaat ajoittaa omakotitalon tai mökin kattoremontin oikein.
Mies kuvaa kattoa puhelimella
Juuri nyt on omakotiasujan ja mökkiläisen aika tarkistaa katon kunto
Lumen ja jään katoille aiheuttamat vauriot saattavat paljastua sattumalta. Asiantuntija kehottaakin tarkistamaan katon kunnon säännöllisesti. Ammattilaisen tekemä kuntokartoitus sisältää korjauskehotukset, mutta ei vielä sido mihinkään.
20226_78749.jpg
Nämä asiat omakotitalon katon korjauksesta pitäisi tietää
Katto kaipaa remonttia, jos siinä on selkeästi huomattavia vaurioita. Yli 25-vuotias tiili- tai peltikatto kaipaa usein kunnostusta tai uusimista. Avaamme tässä artikkelissa kattoremontin anatomiaa – listasimme yleisimmät kattoremonttia koskevat kysymykset ja haimme niihin vastaukset Kattokeskuksen asiantuntijoilta.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton