1980-luvun omakotitalon kattoremontti paransi jopa Junnisen pariskunnan unta – Ei tarvitse kovallakaan sateella miettiä, mistä vesi tulee sisään

Kuopion Kaarnatiellä on käynyt vilskettä viime vuosina. Kattokeskus on urakoinut tien kahdestakymmenestä omakotitalosta yhteentoista uudet katot, joten tyytyväisiä asiakkaita löytyy alueelta helposti.

Junniset-3-1366x768

Eläkkeelle ehtinyt pariskunta Pertti ja Anneli Junninen ovat tuoreimmat Kaarnatien asukkaat, jotka ovat kääntyneet Kattokeskuksen puoleen kattoremontin tultua ajankohtaiseksi.

– Joulukuussa 1982 on tämän kurkihirren alle asetuttu ja täällä sitä on siitä asti oltu, Anneli avaa Junnisen perheen historiaa Kaarnatiellä.

Viisihenkisen perheen taival Kuopion Kaarnatiellä alkoi samaan aikaan kuin edellinen katto rakennettiin: yli 36 vuotta sitten.

– Nyt on oltu kahdestaan täällä viimeiset parikymmentä vuotta, kertoo Anneli Junninen.

Junnisten ja Kattokeskuksen tiet kohtasivat sattumalta, kun pari kesää takaperin Kaarnatien varrella alkoi näkyä Kattokeskuksen reipasta työväkeä autoineen ja varusteineen. Uteliaisuus, samoin kuin orastava huoli oman katon kunnosta, heräsi.

– Kun ensimmäiset Kattokeskuksen autot tulivat tähän kadulle, alkoivat kattoasiat kiinnostaa meitäkin.

Ensimmäisenä kiinnostuimme Kattokeskuksen laadukkaasta kalustosta. Pian huomasimme, että työporukat olivat rivakoita työssään ja heillä synkkasi keskenään todella hyvin.

Anneli ja Pertti Junninen teettivät kattoremontin, jotta oma rakas 1980-luvun omakotitalo pysyisi terveenä jatkossakin.Anneli ja Pertti Junninen teettivät kattoremontin, jotta oma rakas 1980-luvun omakotitalo pysyisi terveenä jatkossakin.

Kattoremontti tehtiin, että talo säilyisi terveenä

Kattokeskus urakoi Kaarnatiellä tuolloin useammassa osoitteessa ja pihatöissä viihtyvät Junniset tulivat heti juttuun reippaiden työmiesten kanssa. Eräs juttutuokio jätti pariskunnalle miettimisen aihetta.

– Eräänä iltana puuhastelimme pihalla kun Kattokeskuksen auto ajoi pihaan. Autosta hyppäsi mukavan oloinen nuori mies ja esitteli itsensä Joeliksi. Joelin kanssa ruvettiin puhumaan kattoasioista, ja vaikka emme aktiivisesti olleet kattoremonttia miettineet, lähti ajatus katon remontoinnista muhimaan.

Menneenä kesänä Junniset ottivat ajatuksen kattoremontista pois muhimasta ja päättivät teettää remontin. Katto oli vielä päällisin puolin ehjä, mutta Junniset eivät halunneet riskeerata rakkaan talonsa terveyttä. Kattovuodosta aiheutuvien kustannusten korkea hinta hirvitti ja ne haluttiin välttää uusimalla katto hyvissä ajoin.

Urakka kilpailutettiin ja tarjouksia otettiin useilta yrityksiltä, mutta lopulta valinta oli helppo: Junniset halusivat Kattokeskuksen hoitamaan remontin alusta loppuun. Kattomateriaaliksi valittiin Ruukin tummanruskea Tiilikainen.

Saman kadun varrella Kuopion Kaarnatiellä on 11 omakotitaloa, johon Kattokeskus on tehnyt perusteellisen kattoremontin.Saman kadun varrella Kuopion Kaarnatiellä on 11 omakotitaloa, johon Kattokeskus on tehnyt perusteellisen kattoremontin.

Työntekijöiden toiminta herätti luottamusta

– Valitsimme Kattokeskuksen yksinkertaisesti siksi, että yrityksen toiminta ja työn jälki kotikadullamme oli ollut niin ammattimaisen näköistä ja nopeaa. Luotto Kattokeskukseen heräsi alunperin naapureiden remontteja seuratessa, mutta ‘sataselle’ luottamus meni viimeistään, kun oma remontti alkoi ja Kattokeskuksen työntekijät pääsivät katolle.

Entisenä tiiminvetäjänä Anneliin teki vaikutuksen työporukan yhteishenki, jossa jokainen työntekijä tiesi mitä tekee.

– Tärkein syy siihen, miksi halusimme juuri Kattokeskuksen, oli henkilöstö. Myyntityö oli rehellistä, itse työ katolla eteni nopeasti ja jälki oli hyvää. Jätteet korjattiin pihalta sutjakkaasti ja lopuksi työntekijät puhalsivat vielä lehtipuhaltimilla roskat ja pölyt pois. Erittäin positiivinen kokemus, josta kerromme mielellämme eteenpäin.

Katon kunnostus toi arkeen turvallisuudentunteen

Ennakoimalla kattoremontin kanssa Pertti ja Anneli saivat roppakaupalla turvaa ja levollisuutta arkeensa, kun jännittämisen katon kestämisestä saattoi huoletta lopettaa. Pertti tiivistää sen, mikä kattoremontissa on lopulta tärkeintä:

– Remontin jälkeen voimme nukkua yöt hyvin, kun ei kovallakaan vesisateella tarvitse miettiä, mistä vesi tulee sisään.

Tunnetko sinä oman talosi katon riskit ja kunnon? Näillä vinkeillä voit itse tarkistaa katon tilanteen.

Ammattilainen asialle? Tilaa maksuton katon kuntokartoitus täältä. 

 
Päivitetty
8.6.2022