• Etusivu
  • Rakentaminen

Unelmasta totta – näistä syistä kannattaa valita Kastelli

Kumppaniksi elämäsi tärkeimmälle kotimatkalle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 16.11.2023
20226_78663.jpg

Kastelli on valmistanut monenlaisia koteja muuttuviin tarpeisiin jo vuosikymmenten ajan.

Oletko sinäkin jo siinä pisteessä talohaaveidesi kanssa, että kuva unelmakodista loistaa jo kirkkaana mielessä ja on aika käydä läpi erilaisia talopakettivaihtoehtoja? Talotehtaita ja mieluisia talomalleja löytyy lukematon määrä. Nyt olisi aika löytää omia tarpeita ja unelmia vastaava talo, jota voi täydestä sydämestä kutsua kodiksi. Kastelli on ollut ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa, pitäen kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa, jo vuodesta 1994. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun.

Kastelli on Rakennustieto RTS Oy:n tutkimuksen (Omakotirakentajatutkimus 2020/21 RV) mukaan ollut 27 vuotta peräkkäin Suomen ostetuin pientalo. Menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä ja laaja talomallisto. Haluaisitko sinäkin liittyä tuhansien tyytyväisten Kastelli-talon omistajien joukkoon?

Oman kodin toivelistasta haaveiden kotiin

Rauman Pirttialhoon rakentuu kolmihenkisen perheen Kastelli-talo. Tontti on Pirttialhon kaupunginosassa, alueella jossa on eri ikäistä rakennuskantaa. Ensi kertaa rakentavat luokanopettaja Janina Hannukainen ja rahoitusalalla työskentelevä Juho Rönkkö halusivat kaksikerroksisen omakotitalon metsään rajoittuvalle tontille muuttovalmiina. Uusi koti nousee Janinan synnyinkaupunkiin Raumalle, jonne he muuttivat ollakseen lähempänä rakennustyömaata. Rakentaminen on aloitettu syksyllä 2021 ja muuttoa suunnitellaan heinäkuuksi 2022.

– Halusimme kaksikerroksisen talon, Janina aloittaa. Halusimme talotoimittajalta myös korkeaa tilaa ja isoja ikkunoita. Ja pohjaratkaisu haluttiin pitkälti valmiina. Ettei tarvitsisi lähteä isoihin muutoksiin, hän jatkaa.

– Se aiheutti jo selvää karsiutumista talopaketeista, sillä kaksikerroksisia vaihtoehtoja ei lopulta kovin monia ole, Juho täydentää. Tontti Raumalta oli lopulta löytynyt juuri niin kuin Juho oli haaveillut, metsäisen alueen reunalta.

Rauman Pirttialhoon rakentuu muuttovalmis Kastelli City 162/194.
Rauman Pirttialhoon rakentuu muuttovalmis Kastelli City 162/194.

Kastelli valikoitui lopulliseksi vaihtoehdoksi siksikin, että Kastellilla on toimipiste Raumalla.

– Kyllä se lisää luottamusta varsinkin, kun ei ole sitä kokemusta itsellä vielä näistä asioista. Lisäksi se, että talopaketti on paikallisille rakentajille tuttu, se on hyvä asia. Pienellä paikkakunnalla sekin on tietynlainen laadun tae, pariskunta pohtii. Ollaan kuultu paljon Kastellista hyvää.

Lue koko artikkeli Janina Hannukaisen ja Juho Rönkön rakennusprojektista täältä.

Info

Info

Nämä seikat erottavat Kastellin muista talopaketteja myyvistä yrityksistä

Rakentamisen

pitkä kokemus

, mikä helpottaa myöskin kustannustehokkaiden ja taloudellisten ratkaisujen löytämisessä.

Pienennä hiilijalanjälkeäsi hankkimalla Kastelli Green™ -puutalo

Kastellin talomalleihin saa halutessaan luonnollisen puukuitueristeen, jonka myötä kotisi on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta. Kastelli Green™ -talojen hyvä sisäilma muodostuu hengittävän rakenteen ansiosta. Kastelli Green™ -taloissa ilmansulku on höyryä läpäisevä Intello-höyrynsulkukangas.

Luonnollisessa puutalossa ilmankosteus pysyy tasaisena, joka on asumisviihtyvyyden kannalta merkittävää. Puutalon kosteutta tasaava rakenne pitää huoneilman kosteuden miellyttävällä tasolla ympäri vuoden. Kastelli Green™ -talot ovat aitoja puutaloja, joissa lämmöneristeet ja tuulensuojalevyt ovat puukuitua.

Kastelli Green™ -puutalon ulkoseinät ovat kokonaisuudessaan puuta, eristeitä myöten. Ilmansulku on sijoitettu eristekerrosten väliin, jolloin se pysyy ehyenä esimerkiksi sähkörasioita asennettaessa ja ohjaa kosteutta.

Luonnollinen puukuitu on äärimmäisen hyvä eristevaihtoehto myös allergiaperheelle.

Tutustu lisää Kastelli Green™-rakenteeseen:Luonnollinen puutalo hengittävällä puukuidulla?

Info

Info

Ekovilla-eristeellä saat hengittävän kodin

  • Ekovillan avulla kodistasi tulee lämmin ja hyvinvoiva.
  • Ekovillan avulla, kotisi saa hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteudenvaihtelua luonnollisesti.
  • Ekovilla on ekoteko eli se valmistetaan kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Puukuitueristeen valmistus ja käyttö hillitsevät ilmastonmuutosta, koska puutalo sitoo varastoimansa hiilen koko elinkaarensa ajan.

Tutustu lisää Kastelli GREEN™-rakenteeseen

Millaisessa kodissa sinä haluaisit asua? Kastellilta löytyy talomallistoja jokaiseen makuun:

3572_729801148_202237114951.jpg
Kultaranta 123/142

Mitä voit muuttaa ja valita talomalleista?

Arkkitehdit ovat luoneet talomallistot ja niihin erikokoiset talomallit asiakkaiden toiveiden mukaan ja ajanmukaisia trendejä mukaillen. Moni talomalli onkin suosittu jo sellaisenaan, mutta talomalleja voi myös räätälöidä toiveiden mukaan. Voit muun muassa

  • muuttaa pohjaratkaisua itsellesi sopivammaksi siirrellen väliseiniä, yhdistellen huoneita, kasvattaen ikkunoiden kokoa, jatkaen talon pituutta jne.
  • valita ulkonäön toisesta mallistosta.
  • valita tyylikkäät sisustusvalinnat muuttovalmiiseen kotiin.
  • valita Kastelli Green™ rakenteen, jolloin kotiin saa muun muassa tasaisemman ilmankosteuden hirsitalojen tapaan.
  • halutessasi valita autotallin tai autokatoksen, joka voidaan myös rakentaa osaksi taloa.
  • valita toimitusvaihtoehdon oman työpanoksesi mukaan: haluatko kodin peruspakettina, viittä vaille valmiina vai avaimet käteen-periaatteella muuttovalmiina kokonaisuutena.

Suunnitellessasi unelmiesi kotia, avuksesi rientävät asiantuntevat Kastelli-kauppiaat ja arkkitehdit, kun vain rohkenet pyytää apua. Alussa hyvin suunniteltu talo on jo puoliksi tehty.

Huomio

Huomio

KEITTIÖARVONTA

Anna Kastellin auttaa ja suunnitella kanssasi unelmiesi talo – samalla voit voittaa 10 000 eurolla Puustellin korkealaatuisia kotimaisia keittiökalusteita uuteen kotiisi!

Kastelli arpoo keittiökalustepalkinnon kaikkien 7.7.–31.10.2023 Kastelli- tai Hirsi-Kastelli-talokaupat solmineiden asiakkaiden kesken. Katso arvonnan ehdot ja säännöt täältä.

Koti sinulle sopivassa paketissa

Kaikki Kastellin talomallit on saatavissa peruspakettina, mutta etenkin viittä vaille valmis -vaihtoehto sopii heille, jotka haluavat kotinsa muuten valmiina, mutta haluavat sisustaa itse.

Peruspaketti
Peruspaketilla saat selviä kustannussäästöjä omalla työpanoksella. Peruspaketin valitsevat yleensä he, jotka haluavat rakentaa kotinsa omatoimisesti, hyödyntäen talkooapua tai tuttua kirvesmiesporukkaa. Peruspaketin mukana saat selkeät ohjeet, laadukkaat materiaalit ja säästät lopullisissa kuluissa tekemällä itse.

Kaikki Kastellin talomallit ovat saatavilla peruspakettina, jolloin rakennat talosi joko Pre-cut menetelmällä tai elementtitoimituksena. Talopaketti toimitetaan selkeillä ohjeilla, joustavasti haluamaasi vaiheeseen asennettuna. Toimitus voidaan valita materiaalipaketista aina lämmitysvalmiuteen saakka.

Viittä vaille valmis
Useat haluavat talopaketin melko valmiina, mutta kuitenkin oman kädenjälkensä näkyviin, joten viittä vaille valmis -talopaketti on tällöin oikea valinta. Kastelli hoitaa kotisi vaativimmat vaiheet puolestasi (sisältäen talotekniikan) ja sinulle jää vapaat kädet toteuttaa kotisi sisäpinnat, kiintokalusteet sekä kodinkoneet. Viittä vaille valmis koti on siis nimensä mukaisesti ulkopuolelta lähes muuttovalmis, se on toimitettu suurelementteinä tontillesi, mutta saat sisustaa itse.

Muuttovalmis
Muuttovalmis koti on hyvä vaihtoehto perheellesi, varsinkin jos elämäntilanne vaatii helpompaa kokonaisratkaisua. Kastellin tarjoama muuttovalmis koti on tarkkaan suunniteltu kokonaisratkaisu, jolloin Kastelli on toteuttanut kaiken suunnitellun perustuksista viimeiseen listaan asti laatusertifioidun prosessin puitteissa.

Muuttovalmis koti toimitetaan suurelementteinä ja Kastellin muuttovalmis koti on Suomen laajin muuttovalmis kokonaisratkaisu. Jos haluat kotisi täysin muuttovalmiina, valitse tämä avaimet käteen -talopaketti. Tällöin rakennutat unelmakotisi joko valmiin talomallin pohjalta tai tarpeidesi mukaan muunnellen.

Vertaile eri toimitusvaihtoehtoja toiveidesi mukaan
Testaa millainen toimitusvaihtoehto olisi sinulle paras

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
runko
rakennukset
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68826.jpg
Uudet ja näyttävät rinnetalot hurmaavat
Kun perheen koko kasvaa tai muuttuu oleellisesti syystä tai toisesta, on kodin muunnuttava tarpeiden mukaan ilman muuttamistarvetta. Kastelli on tuonut markkinoille upeat uudet rinnetalomallit, jotka muuntuvat asukkaiden tarpeen mukaan myös paritaloiksi. On myös monia perheitä, joiden kodin yläkerrassa asuu lapsiperhe ja alakerrassa isovanhemmat.
20196_58338.jpg
Mikä talopaketti vastaa tarpeisiisi?
Jokaisella on oma talounelmansa, jonka toivoo täyttävänsä jossakin vaiheessa elämää ja Kastelli tarjoaakin 20 erilaista talomallistoa täyttääkseen nämä tarpeet. Kastellin laajasta talomallistosta löytyy varmasti jokaiselle se tärkein ja kaunein - unelmakoti. Mietitäänpä siis, millaisen kokonaisratkaisun sinä haluaisit?
20195_57831.jpg
Kastellin uusi talokirja on ilmestynyt
Kastelli juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan ja on julkaissut nyt uuden talokirjan suosituista mallistoistaan. Kastelli on ollut 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki.
20224_77749.jpg
Kastellin uusi talokirja on ilmestynyt - tilaa omasi!
Kastelli on ollut Suomen ostetuin talomerkki jo vuodesta 1994 lähtien. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun. Kastellilla on satavuotiaan perheyrityksen historia ja aito intohimo tekemiseen. Talokirjassa esitellään kokojärjestyksessä suosituimmat talomallit 18:sta erilaisesta mallistosta.Talokirja antaa lukijalleen hyvät eväät suunniteltaessa unelmien kotia.
20076_5564.jpg
Suomen ostetuin talomerkki
Kastelli-talo on kehittänyt ns. PRE-CUT -menetelmästä toimivan rakentamistavan tavallisille rakentajille. Esivalmistetuilla, määrämittaisilla ja lovetuilla, puuosilla ja tarkasti lasketuilla materiaaleilla pystytys käy joustavasti ja laadukkaasti eikä tarpeetonta hukkaa synny.Rakentajat ovat vuodesta toiseen arvioineet Kastellin kokonaislaadultaan Suomen parhaaksi talomerkiksi. Rakentajien suosio on näkynyt myös toimitusmäärissä; Kastelli on ollut jo vuodesta 1994 maan ostetuin talomerkki.
20235_81985.jpg
Puolueeton tieto Ilmasto­infolta laittoi vauhtia aurinko­paneelien hankintaan
Oli lämmin toukokuinen päivä ja aurinko paistoi, kun Riitta Taarastin kotiin asennettiin aurinkopaneelit 2019. Tässä talossa oltiin aikaisten aloittajien joukossa, sillä vielä tuolloin aurinkopaneelien asentaminen ei ollut määrältään nykyisellä tasolla.– Meille aurinkopaneelien hankintapäätös tehtiin puhtaasti siksi, että se tuntui olevan hyvä juttu monessa suhteessa. Ajatus siitä, että voisimme vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään omalla panoksellamme, oli kiehtova. Tällä pienellä asuntoalueella olimme ensimmäiset, mutta nyt tuntuu, että paneeleita alkaa ilmestyä monelle katolle, muistelee Taarasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton