Unelmasta totta – näistä syistä kannattaa valita Kastelli kumppaniksi elämäsi tärkeimmälle kotimatkalle

Oletko sinäkin jo siinä pisteessä talohaaveidesi kanssa, että kuva unelmakodista loistaa jo kirkkaana mielessä ja on aika käydä läpi erilaisia talopakettivaihtoehtoja? Talotehtaita ja mieluisia talomalleja löytyy lukematon määrä. Nyt olisi aika löytää omia tarpeita ja unelmia vastaava talo, jota voi täydestä sydämestä kutsua kodiksi. Kastelli on ollut ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa, pitäen kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa, jo vuodesta 1994. Kastelli-kotien arvostus kertoo rakentajien pitkäaikaisesta luottamuksesta sekä kestävästä tyytyväisyydestä Kastellin tuotteisiin ja palveluun.

Kastelli on valmistanut monenlaisia koteja muuttuviin tarpeisiin jo vuosikymmenten ajan.Kastelli on valmistanut monenlaisia koteja muuttuviin tarpeisiin jo vuosikymmenten ajan.

Kastelli on Rakennustieto RTS Oy:n tutkimuksen (Omakotirakentajatutkimus 2020/21 RV) mukaan ollut 27 vuotta peräkkäin Suomen ostetuin pientalo. Menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä ja laaja talomallisto. Haluaisitko sinäkin liittyä tuhansien tyytyväisten Kastelli-talon omistajien joukkoon?

Oman kodin toivelistasta haaveiden kotiin

Rauman Pirttialhoon rakentuu kolmihenkisen perheen Kastelli-talo. Tontti on Pirttialhon kaupunginosassa, alueella jossa on eri ikäistä rakennuskantaa. Ensi kertaa rakentavat luokanopettaja Janina Hannukainen ja rahoitusalalla työskentelevä Juho Rönkkö halusivat kaksikerroksisen omakotitalon metsään rajoittuvalle tontille muuttovalmiina. Uusi koti nousee Janinan synnyinkaupunkiin Raumalle, jonne he muuttivat ollakseen lähempänä rakennustyömaata. Rakentaminen on aloitettu syksyllä 2021 ja muuttoa suunnitellaan heinäkuuksi 2022.

– Halusimme kaksikerroksisen talon, Janina aloittaa. Halusimme talotoimittajalta myös korkeaa tilaa ja isoja ikkunoita. Ja pohjaratkaisu haluttiin pitkälti valmiina. Ettei tarvitsisi lähteä isoihin muutoksiin, hän jatkaa.

– Se aiheutti jo selvää karsiutumista talopaketeista, sillä kaksikerroksisia vaihtoehtoja ei lopulta kovin monia ole, Juho täydentää. Tontti Raumalta oli lopulta löytynyt juuri niin kuin Juho oli haaveillut, metsäisen alueen reunalta.

Rauman Pirttialhoon rakentuu muuttovalmis Kastelli City 162/194.Rauman Pirttialhoon rakentuu muuttovalmis Kastelli City 162/194.

Kastelli valikoitui lopulliseksi vaihtoehdoksi siksikin, että Kastellilla on toimipiste Raumalla.

– Kyllä se lisää luottamusta varsinkin, kun ei ole sitä kokemusta itsellä vielä näistä asioista. Lisäksi se, että talopaketti on paikallisille rakentajille tuttu, se on hyvä asia. Pienellä paikkakunnalla sekin on tietynlainen laadun tae, pariskunta pohtii. Ollaan kuultu paljon Kastellista hyvää.

Lue koko artikkeli Janina Hannukaisen ja Juho Rönkön rakennusprojektista täältä

Nämä seikat erottavat Kastellin muista talopaketteja myyvistä yrityksistä

 • Suomen suosituin, arvostetuin ja ostetuin talomerkki.
 • Markkinoiden laajin talomallisto.
 • Helposti muokattavat talomallit.
 • Vastuullinen rakentamispalvelu.
 • Hengittävä ja ekologinen Kastelli GREEN™-puurakenne.
 • Digitaalinen OmaKastelli-palvelu käytössä 24/7.
 • Kastelli-rakentajan oma tukkupalvelu.
 • Oma talotekniikkasuunnittelu ja toteutus.
 • Toimituksen nopeus.
 • Taustalla vakavarainen 100-vuotias perheyhtiö.
 • Hirsirakentajille oma muuttovalmis talomallisto Hirsi-Kastelli.

Pienennä hiilijalanjälkeäsi hankkimalla Kastelli Green™ -puutalo

Kastellin talomalleihin saa halutessaan luonnollisen puukuitueristeen, jonka myötä kotisi on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta. Kastelli Green™ -talojen hyvä sisäilma muodostuu hengittävän rakenteen ansiosta. Kastelli Green™ -taloissa ilmansulku on höyryä läpäisevä Intello-höyrynsulkukangas.

Luonnollisessa puutalossa ilmankosteus pysyy tasaisena, joka on asumisviihtyvyyden kannalta merkittävää. Puutalon kosteutta tasaava rakenne pitää huoneilman kosteuden miellyttävällä tasolla ympäri vuoden. Kastelli Green™ -talot ovat aitoja puutaloja, joissa lämmöneristeet ja tuulensuojalevyt ovat puukuitua.

Kastelli Green™ -puutalon ulkoseinät ovat kokonaisuudessaan puuta, eristeitä myöten. Ilmansulku on sijoitettu eristekerrosten väliin, jolloin se pysyy ehyenä esimerkiksi sähkörasioita asennettaessa ja ohjaa kosteutta.

Luonnollinen puukuitu on äärimmäisen hyvä eristevaihtoehto myös allergiaperheelle.

Tutustu lisää Kastelli Green™-rakenteeseen: Luonnollinen puutalo hengittävällä puukuidulla?

Ekovilla-eristeellä saat hengittävän kodin

 • Ekovillan avulla kodistasi tulee lämmin ja hyvinvoiva.
 • Ekovillan avulla, kotisi saa hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteudenvaihtelua luonnollisesti.
 • Ekovilla on ekoteko eli se valmistetaan kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Puukuitueristeen valmistus ja käyttö hillitsevät ilmastonmuutosta, koska puutalo sitoo varastoimansa hiilen koko elinkaarensa ajan.


Tutustu lisää Kastelli GREEN™-rakenteeseen


Millaisessa kodissa sinä haluaisit asua?
​​​​​​​Kastellilta löytyy talomallistoja jokaiseen makuun:

Mitä voit muuttaa ja valita talomalleista?

Arkkitehdit ovat luoneet talomallistot ja niihin erikokoiset talomallit asiakkaiden toiveiden mukaan ja ajanmukaisia trendejä mukaillen. Moni talomalli onkin suosittu jo sellaisenaan, mutta talomalleja voi myös räätälöidä toiveiden mukaan. Voit muun muassa

 • muuttaa pohjaratkaisua itsellesi sopivammaksi siirrellen väliseiniä, yhdistellen huoneita, kasvattaen ikkunoiden kokoa, jatkaen talon pituutta jne.
 • valita ulkonäön toisesta mallistosta.
 • valita tyylikkäät sisustusvalinnat muuttovalmiiseen kotiin.
 • valita Kastelli Green™ rakenteen, jolloin kotiin saa muun muassa tasaisemman ilmankosteuden hirsitalojen tapaan.
 • halutessasi valita autotallin tai autokatoksen, joka voidaan myös rakentaa osaksi taloa.
 • valita toimitusvaihtoehdon oman työpanoksesi mukaan: haluatko kodin peruspakettina, viittä vaille valmiina vai avaimet käteen-periaatteella muuttovalmiina kokonaisuutena.
Suunnitellessasi unelmiesi kotia, avuksesi rientävät asiantuntevat Kastelli-kauppiaat ja arkkitehdit, kun vain rohkenet pyytää apua. Alussa hyvin suunniteltu talo on jo puoliksi tehty.

Koti sinulle sopivassa paketissa

Kaikki Kastellin talomallit on saatavissa peruspakettina, mutta etenkin viittä vaille valmis -vaihtoehto sopii heille, jotka haluavat kotinsa muuten valmiina, mutta haluavat sisustaa itse.

Peruspaketti
Peruspaketilla saat selviä kustannussäästöjä omalla työpanoksella. Peruspaketin valitsevat yleensä he, jotka haluavat rakentaa kotinsa omatoimisesti, hyödyntäen talkooapua tai tuttua kirvesmiesporukkaa. Peruspaketin mukana saat selkeät ohjeet, laadukkaat materiaalit ja säästät lopullisissa kuluissa tekemällä itse. Kaikki Kastellin talomallit ovat saatavilla peruspakettina, jolloin rakennat talosi joko Pre-cut menetelmällä tai elementtitoimituksena. Talopaketti toimitetaan selkeillä ohjeilla, joustavasti haluamaasi vaiheeseen asennettuna. Toimitus voidaan valita materiaalipaketista aina lämmitysvalmiuteen saakka.

Viittä vaille valmis
Useat haluavat talopaketin melko valmiina, mutta kuitenkin oman kädenjälkensä näkyviin, joten viittä vaille valmis -talopaketti on tällöin oikea valinta. Kastelli hoitaa kotisi vaativimmat vaiheet puolestasi (sisältäen talotekniikan) ja sinulle jää vapaat kädet toteuttaa kotisi sisäpinnat, kiintokalusteet sekä kodinkoneet. Viittä vaille valmis koti on siis nimensä mukaisesti ulkopuolelta lähes muuttovalmis, se on toimitettu suurelementteinä tontillesi, mutta saat sisustaa itse.

Muuttovalmis
Muuttovalmis koti on hyvä vaihtoehto perheellesi, varsinkin jos elämäntilanne vaatii helpompaa kokonaisratkaisua. Kastellin tarjoama muuttovalmis koti on tarkkaan suunniteltu kokonaisratkaisu, jolloin Kastelli on toteuttanut kaiken suunnitellun perustuksista viimeiseen listaan asti laatusertifioidun prosessin puitteissa. Muuttovalmis koti toimitetaan suurelementteinä ja Kastellin muuttovalmis koti on Suomen laajin muuttovalmis kokonaisratkaisu. Jos haluat kotisi täysin muuttovalmiina, valitse tämä avaimet käteen -talopaketti. Tällöin rakennutat unelmakotisi joko valmiin talomallin pohjalta tai tarpeidesi mukaan muunnellen.

Vertaile eri toimitusvaihtoehtoja toiveidesi mukaan
Testaa millainen toimitusvaihtoehto olisi sinulle paras
Kastelli on vastuullinen ja turvallinen kumppani elämäsi kotimatkalle

Tule talonäytöksiin ja löydä oma unelmakotisi

Tulevat taloesittelyt

Voit myös tutustua lisää Kastelliin Talovertailu.fi-sivustolla

750x199x77046.pagespeed.ic.J6SJHNLKyO

Hullaannu sinäkin talomalleista ja valitse oma unelmasi uudesta Kastellin talokirjasta!

 
Julkaistu
8.8.2022