Kun käyttöön aiottu rakennustuote herättää kysymyksiä, on myös suotavaa että niihin löytäisi vastauksen helposti. Keräsimme yhteen yleisimmin esitettyjä kysymyksiä ja pyysimme Gyprocin tekniseltä tuelta sekä myynniltä vastauksen mieltä askarruttaneisiin seikkoihin.
– Kipsilevyjen valmistukseen käytetään periaatteessa seitsemää raaka-ainetta: kipsikiveä (CaSo4 2H2o), kierätyskipsiä, vettä, tärkkelystä, kartonkia, lasikuitua sekä pieniä määriä lisäaineita. Kipsilevyt ei pidä sisällään terveydelle vaarallisia aineita. Sisäverhouslevyt on testattu emissioiden (TVOC Total Volatile Organic Compound) varalta parhaimpaan päästöluokkaan M1.
– Kipsilevyjä ei saa käyttää paikoissa jossa lämpötila on yli 50 astetta. Jos kipsilevy on jatkuvasti kuumassa, alkaa levyssä oleva kidevesi hiljalleen poistumaan, jolloin kipsiydin alkaa murenemaan. Palosuojaukseen tarkoitetut kipsilevyt ovat erikseen.
Mitä kipsilevy kestää?
Kurkista Myytinmurtajaisten ensimmäiseen osaan, jossa aiheena ripustuslujuus
Myytinmurtajaiset
– Ei voi. Tuulensuojalevyt on tarkoitettu ulkoseinien ulkopuolelle. Levyissä ei ole reunaohennusta, se on ohuempaa kuin tavalliset sisäverhouslevyt ja sitä ei ole luokiteltu päästöluokkaan M1 emissioiden varalta.