Tätä et ehkä tiennyt yritysluottokorteista – Uusi tulokas houkuttelee maksutapaedulla

Moni yritysluottokortti on suunnattu ennen kaikkea isommille yrityksille. Pienille yrityksille tarjontaa on ollut vähemmän. Qred aikoo paikata tämän puutteen.

Qred_luottokortti2

Äskettäin Suomen markkinoille saapuneen Qred VISAn kehittämisessä on kuunneltu etenkin pienten yritysten tarpeita ja oppia on otettu myös kuluttajamarkkinoilta. Qredin perustajajäsen Thomas Jansson muistuttaa, että pienyrittäjä on samanaikaisesti myös tavallinen kuluttaja, joka arvostaa nopeutta ja helppoutta.

– Kuluttajille tarjottavien maksupalveluiden käyttö on usein yksinkertaista ja nopeaa. Yrityksille tarjottavat palvelut ovat tästä jäljessä, eikä niitä ole räätälöity pienyritysten todellisiin tarpeisiin. Tähän haasteeseen me olemme tarttuneet ja pyrkineet muuttamaan asian.

Vaivaton käyttö

Ensimmäinen askel yrittäjän arjen helpottamiseen on Qred VISA -luottokortin vaivaton käyttöönotto. Kortin tilaaminen on sujuvaa ja Qredin mobiilisovelluksella myös rinnakkaiskortin tilaaminen onnistuu nopeasti. Tärkeässä asemassa Qred Visan kehityksessä on ollut lisäksi helppokäyttöinen ja luotettava maksujen varmennus.

– Yrityskorteissa tässä ollaan vielä jäljessä kuluttajille suunnattuihin maksupalveluihin verrattuna. Me Qredillä olemme halunneet varmistaa, että myös yrittäjät saavat palvelun helposti käyttöön ja maksut toimivat. On tärkeää, että yrittäjä näkee kaikki tehdyt tapahtumat reaaliajassa ja saa tarvittavat ilmoitukset maksuista. Meillä tämä onnistuu ilman, että yrittäjän tarvitsee soittaa tai varata aikaa minnekään, Jansson kertoo.

Janssonin mukaan Qred Visan tarkoituksena ei ole korvata perinteisten pankkien maksukortteja, vaan tarjota yrittäjille niitä tukeva, ketterä yritysluottokortti.

Sujuvampaa arkea ilman lisäkustannuksia

Luottopalveluiden kysyntä pienyritysten keskuudessa on kasvanut nopeasti. Kasvavan kysynnän taustalla on muun muassa arjen yllättävien hankintojen sujuvoittaminen. Qred Visan käyttäjissä on myös monia sellaisia yrittäjiä, jotka hyödyntävät kortin mukanaan tuomaa puskuria yrityksensä kasvattamiseksi.

– Yrityksillä tilanteet muuttuvat, jolloin ei ole aina mahdollisuutta odotella, vaan tilaisuuksiin on tartuttava nopeasti, Jansson sanoo.

Yksi Qred Visan eduista yrittäjille perinteisten pankkien luottokortteihin verrattuna on ulkomaisissa valuutoissa tehdyistä ostoista veloitettava valuuttalisä.

– Valuuttalisästä voi kertyä verrattain iso rahamäärä. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun yritys ostaa säännöllisesti Google-mainontaa ja maksaa kunkin laskun yhteydessä 2–3 prosenttia ylimääräistä valuuttalisänä pankille. Meidän kortissamme valuuttalisä on nolla prosenttia, Jansson jatkaa.

Uusia ominaisuuksia tulossa pian

Qred Visan haltijalle tarjotaan 1 000–200 000 euron luottorajaa. Kortin luottorajalle voi hakea korotusta helposti Qredin sovelluksen kautta. Samassa paikassa yrittäjä voi asettaa myös ostorajoja rinnakkaiskorteille sekä lisätä uusia käyttäjiä ilman maksua. Monissa muissa korteissa kyseiset palvelut ovat lisämaksullisia.

Qred aikoo kehittää palvelua entisestään ja lisää Qred VISA -luottokortille uusia ominaisuuksia tasaiseen tahtiin. Kortin etuihin kuuluu muun muassa maksutapaetu, joka on monelle tutumpi kuluttajamarkkinoilta.

– Olemme tällä hetkellä ainoa toimija, joka tarjoaa prosentin hyvityksen kaikista kortilla tehdyistä ostoksista, Jansson kertoo.

Myös muita uusia ominaisuuksia on luvassa lähitulevaisuudessa. Yksi niistä on Qredin äskettäin Ruotsin markkinoilla lanseeraama mahdollisuus ostolaskujen maksamiseen yksinkertaisesti Qredin sovelluksessa.

– Pienyritykset eivät usein voi neuvotella maksuajoista suurempien yritysten kanssa. Mahdollisuus ostolaskujen osiin pilkkomiseen helpottaa yrittäjän elämää kuitenkin merkittävästi. Tähän pienyrittäjillä ei ole aikaisemmin ollut tarjolla ratkaisuja. Kyseinen ominaisuus on tulossa Suomen markkinoille kesän aikana, Jansson lupaa.

 
Päivitetty
22.5.2022