Äänieristävät ovet vaikuttava kodin asumismukavuuteen
- Äänellisesti ja visuaalisesti aistiesteettömät ovet

Aistiesteettömyydestä hyötyy ihan jokainen. Pääsevätkö sinun aistisi lepäämään kotiin saavuttuasi? Onko kotisi levollinen katsella? Onko se miellyttävä kuunnella ja haistaa? Tuntuuko kotisi turvalliselta ja miellyttävältä paikalta? Kaikkea tätä edustaa aistiesteettömyys. Lue ovien merkityksestä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen kannalta.

rauhoittava koti aistiesteettömällä sisustuksella ja äänieriste

Aistiesteettömyys rakentuu muun muassa sisustusratkaisujen pohjalle. Jokainen voi käydä läpi kotinsa akustiikan, ärsykkeet, tärinät, värinät ja hajut ja selvittää onko jotain sellaista, jota voisi parantaa. Liune-ovien avulla ratkaisut ovat toiminnallisesti selkeitä ja kodin kaikenlainen kuormitus on minimoitu.

Kaikki ovet eivät eristä ääntä

Ääni ja äänien eristävyys on jokaisessa kodissa tärkeä asia. Kaikissa huoneissa kun kuulostaa joltain. Ovet tuovat oman vaikeusasteensa äänieristävyydelle.

Monikerrosrakenteisissa ovissa on ilmavälejä ja vakiolaakaovessa sisäosa on jopa täysin tyhjä. Näistä syistä nämä ovet eivät eristä ääntä juuri verhoja enempää.

Tasamassiivisien Liune-ovien ääneneristävyys on testattu laboratoriossa Heinimäki Akustikot. Testaukset tehtiin ääniteknisessä laboratoriossa yksirunkoisella kipsileyllä.

Liunen liukuovet eristävät tehokkaasti ääntä ja äänieristys voi olla peräti 30 % parempi verrattuna perinteiseen kääntyvään oveen. Liunen ovimateriaalien valinta on myös tehty huolella.

Liune-ovien äänieristävyystaulukko. Klikkaa kuvasta suuremmaksi.Liune-ovien äänieristävyystaulukko. Klikkaa kuvasta suuremmaksi.

Asumisen viihtyvyys lisääntyy hyvällä äänieristyksellä

Akustiikka syntyy rakenteista, materiaaleista ja rakentamistavoista. Liune on tutkinut ja kehittänyt Liune-ovien äänitekniset ominaisuudet jo kohteisiin käyttövalmiiksi. Liune-ovilla väliseinä ja tila saadaan viimeisteltyä toimivaksi kokonaisuudeksi, sinun pitää vain valita ovi tilan käyttötarkoituksen mukaan.

Liune on kotimainen innovaatio, joka jatkaa tuotekehitystä vuodesta toiseen. 15 vuotisen tuotannon aikana Liunen ääniteknisestä hallinnasta on tullut markkinoiden paras. Liunen ovimallistosta löytyy ratkaisu kaikkiin tiloihin, saunasta makuuhuoneeseen. Aistiesteettömässä kodissa voi purkaa ja tankata energiaa ja levätä häiritsemättä muita tai häiriintymättä itse.

Lue lisää: Liukuovia myös kosteisiin tiloihin >>

Musta ovi puisella seinällä ohjaa kulkijaa aistiesteettömässä tilassa oikeaan suuntaan.Musta ovi puisella seinällä ohjaa kulkijaa aistiesteettömässä tilassa oikeaan suuntaan.

Turvallisessakaan kodissa ei tarvitse tinkiä tyylistä

Liunen laajassa valikoimassa on tarjolla sileiden ovien lisäksi muun muassa perinteisiä puisia peiliovia ja lasiovia. Aistiesteettömässä kodissa lasi- tai peilioven sijoitteluun pitää kiinnittää huomiota niin, etteivät ovet heijasta valoa tai harhauta peilautuvalla näkymällä näköaistia.

Huolella valittu ovi sulautuu huomaamattomasti muuhun sisustukseen. Siitä voi myös tehdä tyylikkään yksityiskohdan valitsemalla maanläheisiä värisävyjä tai omalla printtikuvalla koristeltu ovi, sillä tutkimusten mukaan jo pelkän maisemakuvan katseleminen laskee sykettä ja stressihormoneja.

Liunen ovi liukuu kevyesti ja äänettömästi seinärakenteen taskuun kokonaan ja erityisen ponnahdussalpa-mekanismin avulla ovi ponnahtaa kevyesti painamalla ulos seinärakenteen sisältä.

Ovet on mahdollista toteuttaa myös automaattiovina, joita ohjataan kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla. Liuneen ei myöskään tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta.

Lue lisää: Näin helppoa on liukuovipaketin asennus remontointi kohteessa >>  

Puinen Liune-liukuovi sopii erinomaisesti materiaalinsa puolesta aistiesteettömän tilan sisustukseen. Kuvan ovi oli esillä Lohjan asuntomessuilla 2021.Puinen Liune-liukuovi sopii erinomaisesti materiaalinsa puolesta aistiesteettömän tilan sisustukseen. Kuvan ovi oli esillä Lohjan asuntomessuilla 2021.

Äänieristetty työnurkkaus liukuovilla

Liune on tuonut ammattilaisten ratkaisut jokaiseen tilaan ja sisustukseen. Erityisen suosittu kulmaratkaisu loihtii yksiöstä kaksion tai desibeliovi Tyyni LD18 tuo äärimmäisen hiljaisuuden ja työrauhan. Myös suosittu Taika-ovi LD3 toimii tehokkaasti ääntä eristävänä ovena, vaikka sitä ei äänitekniseksi olekaan luokiteltu.

Kaikki mallistosta löytyvien ovien eri korkeudet 2.1–2.6 metrin välillä antavat sisustukselle ja aisteille upeita mahdollisuuksia.

Lue lisää: Liukuovinurkkaus on tilaihme ja ratkaisu hiljaiselle työpisteelle >>

Tilaa ilmaiset Liune-oviesitteet

Ihania sisustushetkiä ja viihtyvyyttä – Liunella!

Tilaa ilmainen oviesitepaketti


 
Päivitetty
8.3.2023