• Etusivu
  • Rakentaminen

Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse – "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö SSAB
Päivitetty 16.11.2023
20225_78268.jpg

Rick Eijsboutsin suunnittelema Longhouse on moderni versio perinteisestä pitkätalosta.

SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.

Hollantilaisessa Amersfoortin kylässä sijaitseva Longhouse on kerännyt runsaasti huomiota aina TV:tä myöten. Talon erikoisuuteena on sen tyyli, jossa on käytetty nykyaikaista tulkintaa historiallisesta talotyypistä, pitkätalosta.

Sen helposti tunnistettava ulkoasu pitkine julkisivuineen on ollut käytössä eri puolilla maailmaa vuosisatojen ajan. Alankomaissa pitkätaloja on ollut enimmäkseen maaseudulla, mutta Longhousen arkkitehtisuunnittelusta vastannut Rick Eijsbouts kehitti ikonisesta talotyypistä urbaanin version, joka yhdistää taidokkaasti uutta ja vanhaa tyyliä sekä ekologisia ratkaisuja.

Omistajan toiveena oli rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema. Tämän vuoksi ulkomateriaaleiksi valittiin teräs ja puu, joiden avulla talolle luotiin yksinkertainen, vaatimaton ja selkeä ulkoasu. Sisätilojen suunnittelussa on puolestaan tavoiteltu äärimmäistä monimutkaisuutta, jotta tilakokemus olisi mahdollisimman vaikuttava.

Talo sijaitsee kapealla tontilla kylän taajaman ja maaseudun rajalla. Ikkunoista avautuu upea maisema joelle.
Talo sijaitsee kapealla tontilla kylän taajaman ja maaseudun rajalla. Ikkunoista avautuu upea maisema joelle.

Maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs tuli talon kattomateriaaliksi useista syistä. Valittu mattamusta väri Nordic Night Black haluttiin vahvistamaan talon muotoa ja se todettiin myös ihanteelliseksi pariksi ajan myötä harmaantuvalle puujulkisivulle. Lisäksi valinnassa painoivat GreenCoat® Pural BT -teräksen huippukestävyys ankarissakin sääolosuhteissa ja maalin biopohjainen pinnoite, jossa perinteinen fossiilinen öljy on korvattu pohjoismaisella rypsiöljyllä.

– Halusimme terävälinjaisen ja ilmeikkään talon, jonka kykenimme tekemään teräksen avulla. Lisäksi ympäristötietoisten ratkaisujen käyttäminen oli omistajien keskeinen vaatimus. He päättivät muun muassa asentaa katolle aurinkopaneeleja, ja GreenCoat®-teräs sopii tähän teemaan erinomaisesti, Rick Eijsbouts kertoo.

Voit lukea lisää Longhousesta täällä. Tutustu myös muihin inspiroiviin esimerkkeihin, kuinka GreenCoatia® on käytetty menestyksekkäästi rakennusprojekteissa eri puolilla maailmaa.

Longhousen arvokkaan näköinen mattamusta katto on täydellinen pari ikääntyessään harmaantuvan puujulkisivun kanssa.
Longhousen arvokkaan näköinen mattamusta katto on täydellinen pari ikääntyessään harmaantuvan puujulkisivun kanssa.
Info

Info

Suomessa GreenCoat®-tuotteita voi hankkia luotettavasti SSAB:n nimeämiltä virallisilta GreenCoat®-kumppaneilta, joita ovat JanLa, Ruukki ja Weckman. Täysin kotimainen ja korkea tuotantokapasiteetti sekä nopeat ja täsmälliset toimitukset takaavat GreenCoat®-tuotteiden erinomaisen saatavuuden.

SSAB
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

ssab greencoat
Painuneet perustukset
Tulevaisuudessa pientalorakentaminen tulee sijoittumaan yhä enemmän sellaisille alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Paaluja on pientalorakentamisessa perinteisesti totuttu käyttämään ainoastaan sellaisissa pohjasuhteissa, joissa maaperä on siinä määrin kokoonpuristuvaa, että maan varaan perustaminen ei tule kysymykseen. Ennustetusta ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuuden lisääntyminen kesällä voi aiheuttaa pohjaveden alentumista ja odottamattomia painumia maanvaraisesti perustetuissa rakennuksissa.Lisääntyvät syys- ja talvisateet aiheuttavat puolestaan suurempia kosteusrasituksia alapohjarakenteisiin, joiden hallinta edellyttää ryömintätilan hyvää tuulettumista. RR-teräsperustus on kantavuudeltaan luotettava ja kosteusteknisesti moitteetta toimiva pientalon perustusratkaisu kaikkiin maaperäolosuhteisiin, myös kalliolle perustettaessa.Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluistaJätä yhteydenottopyyntö energiapaaluistaTilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
20193_56639.jpg
Teräs tuo tyyliä taloon kuin taloon
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka materiaalit soveltuvat niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
20193_56640.jpg
Valitse huippukestävä kotimainen rakennus­materiaali: säästä luontoa ja rahaa
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka ympäristöystävällisesti tuotetut materiaalit soveltuvat erinomaisesti niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton