• Etusivu
  • Sisustus

Liimamassojen uutuus: Yksi rakennusmassa, joka sopii lähes kaikkeen sisällä ja ulkona

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 24.10.2023
20225_78212.jpg

WTF Y:tä löytyy monessa eri värissä.

Olisiko elämä helpompaa, jos jokaista liimausta ja massatarvetta varten ei tarvitsisi ostaa kaupasta uutta putkiloa? Yksi rakennusmassa, joka käy mihin vaan tarpeeseen kotona, niin sisällä kuin ulkona, ja levittyy yhtä helposti kuin silikoni? Älä haaveile enempää. WTF® on tuonut markkinoille monipuolisimman ja testatun laatutuotteen.

WTF® Yes! Flex, eli tuttavallisesti purkinkyljessä Y vaan.

Kestävä rakennusmassa ulkokäytössä

WTF Y on saanut positiivista palautetta ammattilaiskäyttäjiltä. WTF Y on mukavan siisti käyttää ja helppoa työstää. Lisäksi WTF Y:n UV:n kestävyys on erittäin korkeaa luokkaa, joka pidentää tuotteen elinkaarta erityisesti ulkokäytössä.

WTF Y on sertifioitu UV kestävyytensä ansiosta myös lasituskäyttöön ja voit käyttää sitä herkillekin materiaaleille, kuten luonnonkivelle, johon moni samankaltainen tuote ei sovellu. Tuote sopii jopa elementti- ja liikuntasaumauksiin ja kestää merivettä.

Kun kotiraksalla olet ensin liimannut styroksia toisiinsa ja sen jälkeen pitäisi liimata suihkulähteeseen tulevat luonnonkivet yhteen, voit aivan hyvin käyttää WTF Y:tä molempiin. Jos tuubiin vielä jotain jäi, voit liimata lasit kiinni karmeihin puutarhan pieneen kasvihuoneeseen tai paikata pesuhuoneen laatoituksessa olleen reiän.

Kattokäytössä tee kerralla kaikki oikein ja luotettavilla tuotteilla, niin säästyt jälkeenpäin tehtäviltä korjauksilta. Jos lähdetään hakemaan ja nimenomaan varmistamaan elastisuuden pitkäikäisyyttä, liiman tarttuvuutta ja parasta mahdollista UV:n kestävyyttä liima- ja tiivistysmassalle, paras vaihtoehto, muille kuin bitumikatoille, on WTF Y Yes! Flex.

Näin toimii WTF!

Info

Info

WTF® Yes! Flex ominaisuuksia

  • Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön: kylpyhuoneet, katot, lasitus, ilmastointikanavat, veneet jne.
  • Erittäin hyvä UV:n, kemikaalien ja meriveden kestävyys.
  • Liimaa muun muassa puuta, kipsiä, betonia, tiiltä, lasia, muoveja ja metalleja, kivivillaa, korkkia, kiveä, lastulevyä ja styroksia.
  • Voidaan levittää märille pinnoille.
  • Päälle maalattavissa.
  • Nahoittuminen kestää alle 30 minuuttia.

Kiinnittyy betonin ilman pohjusteita

Testeissä WTF Y erottui merkittävästi edukseen, kun vertailtiin eri materiaalien yhteensopivuutta. Varsinkin testattaessa kiinnittyvyyttä betoniin ilman pohjustetta, WTF Y pärjäsi huomattavasti paremmin verrattuna keskivertotuotteisiin. Materiaaliyhteensopivuudessa tulet huomaamaan eron muihin saman kaltaisiin tuotteisiin verrattaessa.

Tiivistyskäytössä elastisuutta löytyy keskimääräistä paremmin. Kun useimmilla liima- ja tiivistysmassoilla elastisuus jää luokkaan 12,5E, nousee WTF Y elastisuudessaan luokkaan 20HM. Karrikoiden tätä voisi verrata 12,5 prosentin elastisuutta 20 prosenttia vastaan.

WTF Y Yes! Flexille on myönnetty myös VDI 6022 sertifiointi. Mikäli siis on tarvetta saada varmuutta sisäilmanlaatuun ja siihen, ettei hometta ala kertyä tuotteeseen, on vastaavan sertifioinnin saanutta massaa vaikeaa, jollei peräti mahdotonta löytää.

Voisimme luetella WTF Yes Flexin hyviä ja vielä parempia ominaisuuksia vaikka kuinka kauan, mutta loppujen lopuksi testaamalla itse asia selviää varmasti.

Info

Info

Mistä WTF®-tuotteita saa ostaa?

Rakennuskemia Oy
Sisustus
huoneisto
kiinnitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77949.jpg
Osaatko tiivistää ikkunat ja ovet oikein?
Kun ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on hoidettu kunnolla ja oikein, se parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.Ikkunaongelmia?-Lasin sisäpinta kostuu huoneiston puolella: Huoneiston ilmanvaihto on riittämätön ja tila liian tiivis, joten korvausilman saanti on estynyt ja poistoilma ei toimi. Poista tiivistettä pätkä sisäpuitteen yläosasta ja ulkopuitteen alaosasta.- Sisä- ja välipuitteiden väli kostuu: Tiiviste vuotaa tai sitä ei ole asennettu ollenkaan tai ikkunalasi ei ole enää tiivis. Syynä ikkunalasin tiiveyteen on yleensä lasituskitin vanheneminen ja tämä voi ilmetä ns. ikkunalasin elämisenä (lasi irti). Tämä ongelma vaatii lasin uuden kittauksen / tiivistämisen esim. silikonilla.- Ulkolasi jäätyy tai kostuu: Liian tiivis ulkopuite. Poista ulkopuitteen tiivistettä kokeilemalla ensin 3 cm pätkä ylhäältä ja alhaalta, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Liian suuri tiivisterako aiheuttaa sisälasin jäätymisen, joten tämä selviää kokeilemalla.
kuvassa seinärakoon on vedetty uretaanivaahtoa tiivisteeksi ja vieressä kolme tytan uretaanivaahtopulloa
Tytan polyuretaanivaahdot kaikkeen rakentamiseen
Polyuretaanivaahto soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Tytan PU-vaahtoja suositellaan moneen käyttöön rakentamisessa: asentamiseen, tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen. Tytan PU-vaahdot ovat homesuojattuja, kestävät kosteutta eikä vaahto modernin kemiallisen koostumuksen ansiosta vaahto pääse valumaan suorilta pinnoilta. Lisäksi PU-vaahdot kestävät kylmää ja kuumaa (-60ºC - +100ºC). Kuivunutta vaahtoa voidaan leikata, hioa, päällystää tai maalata. Korkealuokkaiset Tytan PU -vaahdot on valmistettu ISO 9001: 2000 mukaan. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille:tiilibetonilaasitpuulasimetallipolystyreenikova PVCkova PU-vaahto
20207_65817.jpg
Valitse oikea uretaanivaahto käyttötarkoituksen mukaan
Tavallisen pilli- tai pistoolivaahdon lisäksi markkinoilla on liuta erilaisiin tarkoituksiin räätälöityjä PU-vaahtoja. Löytyy matalasti turpoavaa, palosuojaukseen suunniteltuja ja liimaamiseen tarkoitettuja vaahtoja. PU-vaahto täyttää raot, on helppo asentaa ja eristää erinomaisesti. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille: tiili, betoni, laasit, puu, lasi, metalli, polystyreeni, kova PVC ja kova PU-vaahto.Löydä ala olevasta listauksesta itsellesi sopiva PU-vaahto.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.
soraharkko
Näin asennat lujan kiinnityksen harkkoseinään
Kevytbetoni- ja kevytsoraharkoista rakennetut seinät ovat monista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta haastavia kiinnitysalustoja huokoisuutensa ja pienen puristuslujuutensa takia. Huokoisiin ja ontelomaisiin alustoihin kiinnitettäessä oikean kiinnikkeen valinta ja varovainen työtapa korostuvat.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Sisustus
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton