• Etusivu
  • Energia

Ilmainen virtuaalitapahtuma kestävän kehityksen teemoista

Miten älykodit tukevat ekologista asumista?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Päivitetty 16.11.2023
20225_78081.jpg

Digital Innovation Day-virtuaalitapahtumassa puhujana Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman.

Viime vuonna maailman kestävimmäksi valittu yritys, Schneider Electric, tarjoaa ilmaisen virtuaalitapahtuman, jossa käsitellään muun muassa älykotijärjestelmiä. Tapahtuman avaa Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman, joka tulee kertomaan uusista innovaatioista ja kestävästä kehityksestä. Webinaarin älykotiosio on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita älykotijärjestelmän mahdollisuuksista helpottaa arjen rutiineja ja säästää samalla energiaa. Virtuaalitapahtuman juontaa Mikko Kuustonen.

Älykotijärjestelmät ovat kehittyneet valtavasti ja jokainen voi tänä päivänä saada kotiinsa etähallinnan ja automaation tuomaa mukavuutta. Wiser-älykotijärjestelmä on kiinnostava niin sisustuksesta kiinnostuneille, oman kodin rakentajille ja remontoijille kuin sähköasentajille.

Valitse itsellesi sopivat puheenvuorot

Schneider Electricin Innovation Day -virtuaalitapahtuma pureutuu kestävän kehityksen teemoihin. Tapahtumassa pohditaan, millaisia fiksut ideat ja kestävät teot ovat niin älykotien, kiinteistöjen ja teollisuuden saralla. Pääagendan lisäksi 3 rinnakkaisesta streamista voi valita oman suosikkinsa. Älykotistreamissa esittelyssä on mm. Wiser-älykotijärjestelmä ja mielenkiintoinen Honkarakenteen asuntomessukohde, joka on pakko nähdä tänä kesänä Naantalissa.

Info

Info

Keynote-puhujana Jamie Hyneman, Innovation in Sustainability - It's all about Culture

9.15–9.45

Älykoti ei ole ilmiö, vaan kestävän asumisen uusi suunta

10.15–11.15

  • Wiser älykoti: Mistä se koostuu? – Juhani Hallamaa, Kaupallinen tuotepäällikkö
  • Vanhan talon älyremontti asentajan näkökulmasta – Henkka Lindeman, Yrittäjä, Tarinankertoja
  • Naantalin Asuntomessukohde Honka Haiku – Sanna Huovinen, Markkinointijohtaja, Honkarakenne
  • Kuinka sähköauton lataus kehittyy kodeissa? – Otto Karha, Päällikkö, sähköinen liikenne

Katso koko ohjelma tapahtuman sivuilla.

Wiser-älykoti helpottaa arkeasi

Katso videolta, miten päiväsi voi alkaa paljon helpommin Wiser-älykodin ansiosta.

Esittelyssä asennuskalusteita merien muovijätteestä

Tapahtumassa esitellään Schneider Electricin Green Premium -ympäristömerkki ja maailman ensimmäinen merten muoviroskasta valmistettu ELKO Plus Ocean Plastic -asennuskalustesarja. Tärkeintä jätevuorien kanssa painivalla maailmalla on se, että muovijätettä pitää syntyä vähemmän ja se pitää saada uusiokäyttöön.

ELKO Plus Ocean Plastic -sarjan asennuskalusteissa pistorasioiden, kytkinten ja kehysten näkyvät muoviosat tehty vähintään 65 prosenttisesti kierrätetystä merimuovista - tarkemmin meriin hylätyistä kalastusverkoista.

Vaikka kalusteissa on käytetty hylättyjä kalastusverkkoja, ei tyylistä, turvallisuudesta tai kestävyydestä ole tarvinnut tinkiä tippaakaan. Esimerkiksi paloturvallisuuden takaamiseksi tuotteisiin on lisätty myös lasikuitua ja muuta kierrätysmuovia, joka takaa tuotteiden laadun.

ELKO Ocean Plastic-asennuskalustesarja
ELKO Ocean Plastic-asennuskalustesarja
Schneider Electric Finland Oy
Energia
taloyhtiön hallinnointi
turvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
joku soittaa ovikellua
Tiedätkö kenelle avaat ovesi?
Taloyhtiön ovipuhelinjärjestelmä on keskeinen osa asumismukavuutta ja turvallisuutta. Monet asukkaat luottavat siihen päivittäin, avatessaan ovensa vierailijoille. Kuitenkin harva pysähtyy pohtimaan, miten hyvin ovipuhelinjärjestelmä oikeasti toimii.Turvaton olo asunnossamme hyvin usein johtuu siitä, ettemme tiedä ketä esimerkiksi kerrostalon alaovella soittelee ovikelloa. Eikä ongelma ole rajattu vain kerrostaloihin. Rivi- ja omakotitaloissa yhtä lailla saattaa tuntematon tulla oven taakse. Miten tällaisessa tilanteessa tulisi käyttäytyä ja mitä voit asialle tehdä?Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja vanhat ovipuhelinjärjestelmät voivat jäädä jälkeen nykypäivän vaatimuksista. Esimerkiksi videopuhelumahdollisuudet ja älykkäät ratkaisut ovat nykyaikaisia standardeja, jotka voivat parantaa merkittävästi taloyhtiön turvallisuutta. On tärkeää tarkastella, vastaavatko taloyhtiön järjestelmät nykyajan tarpeisiin.
20206_65187.jpg
Ovipuhelinjärjestelmän voi toteuttaa nyt osittain langattomasti
Ovipuhelintekniikka on mennyt aimo harppauksin eteenpäin, eikä saneerauskohteissa enää ole väliä, päästäänkö käyttämään vanhoja putkituksia vai ei. Nykyaikainen IP-tekniikka tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa ovipuhelinjärjestelmä myös osittain langattomasti. Tarvitaan vain toimivat internetyhteydet.
20218_71758.jpg
10 tärkeintä tarkastus­kohtaa hissin määrä­aikaistarkas­tuksessa
Hissionnettomuuksia sattuu onneksi harvoin, mutta seuraukset voivat olla vakavia – kuten Kaunialan sairaalassa kuolemaan johtaneessa hissitapaturmassa. Sairaalan hoitaja ja pyörätuolissa ollut kuntoutuja olivat poistumassa hissikorista. Kesken poistumisen hissikori lähti liikkeelle ylöspäin. Kuntoutuja jäi puristukseen korin lattian ja kerrostason kulkuaukon yläkarmiin ja menehtyi.Tapaturmassa syynä oli nostokoneisten jarrun vikaantuminen. Hissien osat vaativat huoltoa ja tarkastustoimenpiteitä. Onnettomuuksilta vältytäänkin parhaiten ennakoimalla hissin huoltotoimenpiteitä säännöllisien ja lain vaatimien hissitarkastuksen avulla. Mutta mitä itse hissitarkastuksessa oikein tarkastetaan ja miksi? Onko teidän taloyhtiössänne hissiturvallisuus kunnossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton