• Etusivu
  • Talo

Älykodin hana- ja suihkuratkaisut

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 07.11.2023
20225_78077.jpg

Kosketusvapaa hana tunnistaa kädet sensorin avulla. Kuvassa musta Oras Electra

Äly on löytänyt tiensä moneen paikkaan jo kotioloissakin. Hanat ja suihkut eivät tee tästä poikkeusta. Oras SMART on Bluetooth-teknologialla toimiva vesikalustesarja, joka nostaa hygieenisyyden, käyttömukavuuden ja turvallisuuden uudelle tasolle – ja vähentää samalla veden ja energian kulutusta käyttömukavuudesta tinkimättä.

Kosketusvapaat hanat

Nelihenkisessä perheessä käytetään vesihanaa keskimäärin 200 kertaa päivässä. Vaikka puhdistamme hanoja parhaamme mukaan, ne voivat siitä huolimatta tarjota otollisen itämisalustan mikrobeille ja viruksille, koska niitä käsitellään usein likaisilla käsillä. Kosketusvapaan hanan vesi virtaa sensorin tunnistaessa kädet hanan edessä, jolloin hanaan ei tarvitse koskea sen avaamiseksi ja sulkemiseksi.

Koska hana sulkeutuu kun vettä ei tarvita, vähenee myös hukkaan juoksutetun veden määrä radikaalisti. Ja kun veden määrä vähenee, tarvitaan myös entistä vähemmän energiaa veden lämmittämiseen, loogista eikö totta? Olemmekin tutkineet, että kosketusvapaan hanan avulla veden ja energian kulutusta voidaan vähentää jopa 50 %.

Lue lisää

Älykkäät suihkuratkaisut

Suihkussa älyä pystytään hyödyntämään monella tavalla. Olipa toiveenasi saada kotiin kehonhuoltotoiminnolla varustettu hyvinvointisuihku, tai käsisuihku, joka antaa käytönaikaista palautetta vedenkulutuksestasi, Bluetooth-teknologia mahdollistaa myös tämän.

Oras Esteta Wellfit -sadesuihku on varustettu kuuma-kylmä-vesiterapiaan perustuvalla kehonhuoltotoiminnolla, jossa voit valita kolmesta esiasetetusta ohjelmasta kulloiseenkin mielentilaasi sopivan toiminnon: Recover, relax tai reload.

Oras Hydractiva Digital -käsisuihku puolestaan herättelee suihkussakävijää tiedostamaan omaa veden- ja energian kulutustaan suihkun aikana. Käsisuihkun sensorit mittaavat vedenkulutusta ja symbolein sekä led-valoin toteutettu seuranta motivoivat aktiivisuusrannekkeen tapaan seuraamaan ja muuttamaan yksilöllisiä suihkutelutapoja entistä ekologisempaan suuntaan.

Oras Esteta Wellfit -sadesuihkussa on kuuma-kylmä-vesiterapiaan perustuva kehonhuoltotoiminto.
Oras Esteta Wellfit -sadesuihkussa on kuuma-kylmä-vesiterapiaan perustuva kehonhuoltotoiminto.
Oras Hydractiva Digital -käsisuihku auttaa sinua seuraamaan omaa veden- ja energiankulutustasi.
Oras Hydractiva Digital -käsisuihku auttaa sinua seuraamaan omaa veden- ja energiankulutustasi.

Keittiöhana – kodin käytetyin laite

Keittiössä vettä tarvitaan jatkuvasti erilaisiin tarkoituksiin: Raikasta, kylmää vettä juotavaksi, mahdollisimman lämmintä vettä tiskaamiseen - käsienpesu puolestaan on mukavinta kädenlämpöisessä vedessä. Tämän vuoksi kosketusvapaa ei välttämättä ole paras ratkaisu keittiön ainoana hanana. Mutta välillä tuo ominaisuus olisi todella näppärä, kun kädet ovat taikinassa tai isosta astiasta kiinnipitämiseen tarvitaan molemmat kädet.

Näitä kaikkia tilanteita silmälläpitäen hybridihana on laite, joka lisää keittiön käyttömukavuutta huimasti. Hybridihana tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että siitä löytyy kosketusvapaa toiminto, joka annostelee esisäädetyn lämpöistä vettä tarvittaessa hanaan käsin koskematta, sekä myös viputoiminto, jonka avulla hanasta saadaan kylmää tai kuumaa vettä tarpeen mukaan.

Lue lisää

Hybridihana on laite, joka lisää keittiön käyttömukavuutta huimasti.
Hybridihana on laite, joka lisää keittiön käyttömukavuutta huimasti.
Oras Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20203_63659.jpg
Edistä käsihygieniaa kosketusvapaiden hanojen avulla
Ihminen altistuu päivittäin useille erilaisille viruksille, bakteereille sekä muille taudinaiheuttajille jo perus arjessaan. Mikäli taudinaiheuttajat pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, voivat ne johtaa ikäviin tartuntoihin ja pahimmillaan jonkinlaiseen tautikierteeseen.
totta vai tarua
Tällaisia kosketusvapaat hanat ovat oikeasti - totuudet myyttien takana
Kosketusvapaat hanat ovat yleistyneet runsaasti. Niitä näkee niin julkisten rakennusten wc-tiloissa kuin myös yhä yleistyvässä määrin kodeissa. Vaikka kosketusvapaat hanat ovatkin tulleet tutummiksi, pyörii niiden ympärillä vielä muutamia myyttejä.Tässä viisi myyttiä ja niihin vastaukset:
20226_78500.jpg
Mattamusta väri on tullut jäädäkseen
Mustat hanat ovat tulleet sisustukseen jäädäkseen. Mattamusta on ajaton värivalinta, jonka voit helposti yhdistää minkä tahansa värin tai materiaalin kanssa – se toimii täydellisenä kontrastivärinä korostaen kauniisti muita värejä ja sopii näin täydellisesti nykyaikaisiin kylpyhuoneisiin ja keittiöihin.Oraksen pinnoitusprosessi tekee hanan pinnasta vahvan ja kestävän. Pinnoite sietää hyvin myös pesuaineita, eikä naarmutu helposti. Tästä huolimatta hanan pinta on silkinpehmeä ja musta pinnoite alleviivaa hanan muotoja, koska mattapintaisen viimeistelyn ansiosta pinta ei heijasta häiritsevästi.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
20204_63923.jpg
Vinkkejä pääsiäisen siivoukseen
Alkava pääsiäinen vietetään monessa kodissa hyvin erilaisissa merkeissä kuin monet aiemmat pääsiäiset. Ulkoilua harrastetaan lähialueilla ja kotona ollaan paljon. Kun aikaa kotona vietetään paljon, epäjärjestys häiritsee ehkä tavanomaista enemmän. Vaikka ajat ovat haastavat ota kaikki irti kotona olosta ja myös tulevasta pääsiäisestä. Puhdas koti saa paremmalle mielelle ja nyt myös on hyvä hetki katsoa paikat järjestykseen ja ylimääräiset tavarat kierrätystä varten, työ palkitsee hyvin nopeasti tekijäänsä, sillä lopputulos on nähtävissä välittömästi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton