• Etusivu
  • Talo

Finnfoamin uusin FF-FLOOR-lattiaratkaisu säästää kustannuksia ja ympäristöä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Julkaistu 04.05.2022Päivitetty 11.04.2023
20225_78055.jpg

Finnfoam toimittaa eristelevyjen mukana valmiiksi järjestelmään sovitetut raudoiteverkot, jotka asennetaan lämmöneristeiden uriin. Tällöin raudoitteiden päällä ei tarvitse työmaalla kävellä ja työturvallisuus ja töiden sujuvuus paranevat.

Rakentaminen ja erityisesti kiinteistöjen käyttö tuottaa yli 30 prosenttia kasvihuonekaasuista. Hyvä lämmöneristys on paras suurimman eli käytönaikaisten päästöjen laskija, mutta myös rakentamisvaiheessa on tehtävissä paljon. FF-FLOOR-lattiaratkaisun 30 prosenttia pienempi hiilijalanjälki on tärkeä edistysaskel myös rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Sisäilmasaneerauksiin erikoistunut Venax Oy peruskorjaa Helsingin Länsi-Pakilassa neljän huoneiston paritaloyhtiötä käyttäen alapohjassa Finnfoamin kehittämää FF-FLOOR-lattiaratkaisua. Yrittäjä Mikko Luukkonen Venax Oy:stä pitää tärkeänä sitä, että rakentamiseen kehitetään uusia ja entistä parempia sekä työtä helpottavia ratkaisuja, koska vain siten ala menee eteenpäin.

Vastuullinen ja kestävä valinta alapohjaan

FF-FLOOR on tuotteena yksinkertainen asentaa ja helppo työstää. Lukkopontatuilla eristelevyillä saadaan erittäin hyvin lämpöä eristävä, tiivis ja kosteusteknisesti turvallinen alapohja kustannustehokkaasti. Rakenteen nerokkuus ja materiaalitehokkuus perustuu 3D-ajatteluun, jossa eristelevyt toimivat samalla valumuotteina betoniselle "ripalaatalle". Urien kohdalle muodostuvien ripojen ansiosta pintalaatta voi olla ohut, ja silti betonirakenne on 20 prosenttia tavanomaista betonilaattaa lujempi.

Pontatut eristelevyt asettuvat helposti tiiviisti kiinni toisiinsa ja asennus on nopeaa, kun pohjat ovat hyvät. Esimerkiksi viemäreiden kohdat voi leikata kätevästi kuumalankaleikkurilla.levyjä asentanut Niklas Rönkä vahvistaa asennustyön sujuvuuden.

Finnfoam toimittaa eristelevyjen mukana valmiiksi järjestelmään sovitetut raudoiteverkot, jotka asennetaan lämmöneristeiden uriin. Tällöin raudoitteiden päällä ei tarvitse työmaalla kävellä ja työturvallisuus ja töiden sujuvuus paranevat.

FF-FLOOR-lattiaratkaisun 30 prosenttia pienempi hiilijalanjälki on tärkeä edistysaskel myös rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämisessä.
FF-FLOOR-lattiaratkaisun 30 prosenttia pienempi hiilijalanjälki on tärkeä edistysaskel myös rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Resurssitehokas on myös taloudellinen

Finnfoam Oy:n toimitusjohtaja Henri Nieminen kertoo, että resurssitehokkuus on ollut FF-FLOOR-lattiaratkaisun kehittämisessä ensisijainen tavoite.

Tärkein tavoite on ollut vähentää betonin tai sen tilalla käytettävän muun lattiamassan määrää, jotta lattian neliöhintaa ja rakentamisen materiaalien käyttöä saadaan pienennettyä. Henri Nieminen, toimitusjohtaja, Finnfoam Oy

FF-FLOORissa osa betonista on korvattu FF-EPS eristeellä ja saatu näin huomattavasti kevyempi, halvempi ja hiilijalanjäljeltään merkittävästi pienempi rakenne kuin perinteisellä lattiaratkaisulla. Lämmöneristeenä käytettävän FF-EPS-eristeen kuutiohinta on vain puolet betonista, joka maksaa noin sata euroa kuutiolta. Pienemmän betonimenekin tuoma painonsäästö on huomattava, sillä FF-EPS-eriste painaa ainoastaan 20 kg/m3 kun betonin paino on 2200 kg/m3.

Betonin korvaaminen eristeellä parantaa luonnollisesti myös lattiarakenteen lämmöneristävyyttä ja pienentää siten hiilijalanjälkeä ja asumisen kustannuksia rakennuksen koko elinkaaren ajan verrattuna tavanomaiseen lattiaratkaisuun.

FF-FLOOR-lattiaratkaisua on jo käytetty Suomen lisäksi Finnfoamin ulkomaisissa tytäryhtiöissä sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Käyttökohteet ovat olleet ensisijaisesti asuinrakentamisen kohteita.

– Jatkamme kehitystyötä rakenteiden hiilijalanjäljen pienentämiseksi, Henri Nieminen sanoo.

20225_78059.jpg
20223_77596.jpg
Finnfoam Oy
Talo
lattiat
eristys
alapohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201810_55138.jpg
Yksinkertainen tapa toteuttaa rossipohja
Finnfoamin valmistama rossipohjaeriste, FI-K600/210mm (u-arvo 0,17), 250mm (u-arvo 0,15) tai 370mm (u-arvo 0,09) on suunniteltu juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Eristevahvuus valitaan halutun u-arvon mukaan. Levy tarjoaa korkeaa puristuslujuutta, homehtumattomuutta sekä tiiviyttä. Tämän lisäksi levyn jäykkyys tekee mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi - kuulostaako hyvälle?
20224_77599.jpg
Säästä talosi energiakuluissa - huolehdi eristämisestä
Energian hinta on noussut yllättävästi ja nousuaa on odotettavissa tulevaisuudessakin. Esimerkiksi sähkön osalta Euroopassa ennakoidaan ennätyskallista vuotta. Hintojen nousuun kannattaakin varautua energiatehokkuudella. Eristäminen säästää selvää rahaa, auttaa varautumaan muutoksiin ja vähentämään ilmastohaittoja.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20219_72278.jpg
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä on viihtynyt mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi onnistuu pienin kustannuksin.
timpuri mikko merelä asentaa valesokkelin korjausta
Timpuri Mikko Merelä testasi Termotuote-valesokkelin korjausjärjestelmän
Valesokkeli-ratkaisujen takia home- ja lahovaurioituneiden seinärakenteiden korjaaminen on ollut perinteisesti aikaa vievää ja kallista. Ongelmaan on kehitetty kotimainen ja patentoitu ratkaisu Termo-tuotteella.Timpurille Talo -rakennusbloggarinakin tunnettu ja Timpurilta Talo -rakennusyrityksen perustaja Mikko Merelä testasi, miten Termotuote toimii ja miten helppo se on asentaa.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton