Fiksumpi valinta ympäristölle ja rakentajalle
Tutustu Leca® Smart -eristeharkkoon

Useat valitsevat oman kotinsa rakennusmateriaaliksi huoltovapaan kiven. Kestävänä sekä turvallisena tunnettu harkkorakentaminen onkin nopea tapa rakentaa. Kevyiden harkkojen käsittely sekä muuraaminen onnistuu helposti omatoimirakentajalta eikä monimutkaisia erikoistyökalujakaan tarvita. Nyt aikaisempien erinomaisten ominaisuuksiensa lisäksi Leca Smart -eristeharkko on jotain aivan uutta.

Leca-eristeharkon avulla saat kotiisi markkinoiden vähähiilisimmän kivirakenteen.Leca-eristeharkon avulla saat kotiisi markkinoiden vähähiilisimmän kivirakenteen.

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu

Leca uudisti eristeharkon kerralla uuteen uskoon. Mutta mikä muuttui?

Leca-harkkojen pääraaka-aineena on savesta polttamalla saatu Leca-sora, joka jo itsessään on pitkäikäinen rakennusmateriaali. Perinteisten perustusharkkojen rinnalle on nyt kuitenkin tuotu jotain uutta, joka helpottaa rakennusprojektia entisestään.
 

Leca Smart -eristeharkossa on keskitytty ottamaan huomioon itse eriste ja sen ominaisuudet. Uuden eristemateliaalin sekä Leca-harkon pääraaka-aineen, eli Leca-soran, CO2-päästövähennyksen myötä harkon hiilijalanjälki on laskenut. Uudistuksen ansiosta harkkojen hiilijalanjälki on noin 50 prosenttia aiempaa alhaisempi. Tämän lisäksi uuden harkon eristemateriaalissa on fossiilinen öljy vaihdettu bioöljyyn. Bioöljyn valmistuksessa ei ole käytetty palmuöljyä ja aikaansaatu eriste voidaan kierrättää 100 prosenttisesti.

Leca® Smart LSH-380 -eristeharkkoLeca® Smart LSH-380 -eristeharkko

Leca-eristeharkon avulla saat kotiisi markkinoiden vähähiilisimmän kivirakenteen. Verrattuna esimerkiksi valueristeharkkoseinään, on Leca-eristeharkkoseinän hiilijalanjälki on jo nyt jopa 30-40 % pienempi.
Löydät lisää tietoa täältä.

Miksi hiilijalanjäljen pienentäminen kannattaa?
Hiilijalanjälki kertoo, paljonko tuotteen käytöstä sen koko elinkaaren aikana syntyy ympäristöön kasvihuonekaasuja, ja siksi tuotteen sisältämien materiaalien huomioiminen onkin tärkeää. Hyvässä rakentamisessa huomioidaan paitsi käytettävien tuotteiden valmistusprosessi, mutta myös tuotteiden pitkä käyttöikä. Mitä pidempään tuote, kuten eristeharkko, säilyttää toimintakykynsä, sitä vähemmän se kuluttaa ympäristöä. Lisäksi kun huomioidaan vielä elinkaaren lopussa tapahtuva kierrätettävyys, on käsissä erittäin ympäristöystävällinen tuote.
Rakentamisessa kannattaa siis huomioida valitsemiensa tuotteiden energiatehokkuus, uusiutuvien materiaalien käyttö sekä tuotteen pitkäikäisyys ja kierrätettävyys.

Nopeaa rakentamista – myös talvella

Lecan eristeharkon etuna on, että saat niiden avulla muurattua nopeasti sekä vaivattomasti niin kantavan sisäkuoren, lämmöneristeen kuin myös ulkokuoren yhdellä kertaa. Mittatarkkuutensa sekä keveytensä ansiosta harkot on helppo asetella paikoilleen.

Eristeharkot on suunniteltu toimimaan Suomen haastavissakin olosuhteissa. Talven napakat pakkasetkaan eivät siis estä rakennusprojektin sujuvuutta, vaan muuraus onnistuu ilman erillisiä lämmittimiä tai lämmityskaapelointeja jopa -15 °C asti. Laastina talvikauden rakentamisessa kannattaa käyttää Leca® P Pakkaslaastia.

Leca-eristeharkot

Turvallinen sekä terveellinen koti

Energiatehokkuuden sekä ympäristön huomioivan ratkaisun lisäksi Leca Smart -eristeharkoista rakennetussa kodissa vallitsee terveellinen ja laadultaan hyvä sisäilma. Rakennustietosäätiön parhaaseen M1-luokkaan kuuluva Leca-harkko ei haihduta sisäilmaan haitallisia yhdisteitä.

Leca-harkko ei myöskään kerää itseensä ylimääräistä kosteutta ja kastuessaankin se kuivuu nopeasti pitäen näin rakenteet kuivana. Asumisen mukavuutta lisää myös harkkojen ominaisuus varata itseensä lämpöä, joka hiljalleen säteilee takaisin huoneilmaan. Näin kesäisinkin kodin lämpötila pysyy miellyttävänä.

1. Kellariperustus Leca®-harkoista, 2. Weber maanvarainen pientalolattia, 3. Kantava väliseinä Leca® Lex -harkoista, 4. Weber pientalon välipohja, 5. Ulkoseinä Leca® Smart -harkoista, 6. Weber kaksikerrosrappaus, 7. Kevyt väliseinä Leca® EasyLex -harkoista, 8. ISOVER pientalon yläpohjaratkaisu1. Kellariperustus Leca®-harkoista, 2. Weber maanvarainen pientalolattia, 3. Kantava väliseinä Leca® Lex -harkoista, 4. Weber pientalon välipohja, 5. Ulkoseinä Leca® Smart -harkoista, 6. Weber kaksikerrosrappaus, 7. Kevyt väliseinä Leca® EasyLex -harkoista, 8. ISOVER pientalon yläpohjaratkaisu

Viimeistele pinnoitteella

Leca Smart -eristeharkkoseinä tulee viimeistellä pinnoituksella sekä sisä- että ulkopuolelta. Laadukkaan pinnoituksen avulla suojataan kotia ja pidennetään sen käyttöikää entisestään. Julkisivussa harkkorakenteiden rappaus suositellaan toteutettavaksi kaksikerrosrappauksena. Esimerkiksi Weberin Kaksikerrosrappaus on toteutettu käyttäen sementtilaasteja sekä silikonihartsipinnoitteita, jotka yhdessä suojaavat alustaa kastumiselta.

Sisäpuolelta harkkoseinä oikaistaan siihen tarkoitukseen soveltuvaa laastia tai tasoitetta käyttäen. Tämän jälkeen seinien pintaan levitetään pintatasoitus. Pintatasoituksen kohdalla tulee huomioida, onko kyseessä kuiva, kostea vai vedeneristettävä tila – tämä vaikuttaa käytettävien tuotteiden valintaan.

Tarkemmat tiedot rappaus- sekä tasoitetyöhön parhaiten soveltuvista tuotteista löydät osoitteesta www.fi.weber.

Leca® Smart -eristeharkko

  • Nopeaa, helppoa sekä kustannustehokasta rakentamista
  • Ekologinen sekä energiatehokas ratkaisu
  • 50 % aiempaa pienempi hiilijalanjälki. Eriste 100 % kierrätettävä
  • Leca-harkot kuuluvat Rakennustietosäätiön parhaaseen M1-luokkaan
  • Kotimainen ratkaisu

Sinun kotiasi rakentamassa

Miltä kuulostaisi saada oma turvallinen koti valmiina, tai haluamassasi valmiusasteessa? Oletko haaveillut nimenomaan kivitalosta? Oman kodin hankkimisen kuuluu olla kokemus, jota muistelee mielellään myös vuosien kuluttua. Se, mitä tämän päivän rakentamisessa erityisesti kaivataan on laatua, turvallisuutta sekä kestävyyttä. Näitä kaikkia tarjoaa Leca-harkoista rakennetut kivitalot.

Leca tekee yhteistyötä Uudellamaalla vaikuttavan Kivitalokeskuksen kanssa. Yhdessä he haluavat tarjota yksilöllisen kodin, jossa on turvallista olla ja elää. Kivitalokeskuksen neljän erilaisen palvelumallin joukosta löydät omaan budjettiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun. Kivitalokeskus auttaa sinua toteuttamaan toiveesi juuri sillä tasolla kuin toivot – sovitut toimenpiteet dokumentoidaan tarkasti ja näin mitään yllättävää ei pääse syntymään. Kotisi on sellainen mitä toivoit eikä yhtään vähempää.

Tervetuloa tekemään sekä suuria että pieniä päätöksiä omasta kivitalostasi yhdessä kivitalokeskuksen kanssa.

Ota yhteyttä kivitalokeskukseen

 
Päivitetty
9.2.2023