Älylukko tuo kotiin turvaa

Olemme tottuneet perinteiseen mekaaniseen avaimeen ja sen tuomaan turvallisuuden tunteeseen. Avaimesta luopuminen mietityttääkin monia. Luotettavan valmistajan toimittama älylukko on myös turvallinen, käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu kaikille. Perehdymme tässä artikkelissa siihen, miten älylukko tuo turvaa kotiin.

Yale_200506_2759 x

Yale-älylukot ovat taattua ABLOY-laatua. Niillä on Secured by ABLOY -leima, mikä tarkoittaa sitä, että lukitusratkaisu on testattu samalla tavalla kuin muutkin Abloyn lukitusratkaisut turvallisuuden, laadun ja käyttökokemuksen kannalta.
 

Riskit minimissä automaattisen lukinnan ja avaimettomuuden ansiosta

Inhimillisiä erehdyksiä sattuu, kun esimerkiksi kiireessä matkaan lähtiessä jää kodin ovi lukitsematta. Ovi ei kuitenkaan jää vahingossa lukitsematta, silloin kun älylukko lukitsee lukon automaattisesti oven sulkeutuessa. Näin voi olla jatkuvasti ilman huolta siitä, että ovi on varmasti lukossa. Mikäli lukitusta haluaa pitää auki, voi lukkoon valita päivätilan. Päivätila huolehtii siitä, että lukko on oletusarvoisesti auki ja sitä voidaan lukita manuaalisesti.

Avainten suhteen riskit ovat myös minimissä, kun ovesta kuljetaan virtuaaliavaimilla tai kulkukoodilla. Kadonneet avaimet ovat myös oma riskinsä, jonka avaimeton kulkeminen poistaa. Näin ei ole myöskään vaaraa avaimen kopioinnista.

Vara-avaimen piilottamista ei voi missään olosuhteissa suositella, mutta moni tekee sitä kuitenkin. Piilottamiselle ei ole houkutusta, kun älylukko toimii joko koodilla tai matkapuhelimella. Kulkuoikeuden voi itse aktivoida ja poistaa käytöstä milloin tahansa, jolloin pääsy on aina oikeilla ihmisillä.

Yale Smart Keypad_tyttö neliö

Mikäli mekaanista avainta jää kuitenkin kaipaamaan, on Yale Linus -älylukko loistava vaihtoehto. Yale Linus asennetaan oven sisäpuolelle ja mekaaninen avainpesä jää käyttöön rinnalle. Näin käyttäjä voi nauttia molempien lukitustapojen parhaista puolista.

Usein pelkkä hälytys riittää karkottamaan varkaan. Yale Doorman -älylukossa sisäänrakennettu hälytin laukaisee hälytyksen murtoyrityksen sattuessa. Lukko hälyttää kahdella eri tavalla; oman äänilähteen kautta sekä sireenihälytyksellä, mikäli älylukko on yhdistetty hälytinjärjestelmään. Näiden lisäksi hälytyksen voi saada omistajan mobiililaitteeseen.

Seuraa mobiilisti lukituksen tilaa – tilanteessa kuin tilanteessa

Abloyn Yale -älylukkoja voidaan ohjata mobiilisovelluksella. Sovelluksen avulla voi lukituksen tilaa ja lukon käyttöä seurata helposti. Jos vieläkin jäi mietityttämään, menikö se ovi tosiaan lukkoon, voi matkankin päästä vielä tarkistaa lukituksen tilan. Älylukon käyttöä voidaan myös seurata lokista, jolloin talon omistaja näkee, kuka ovesta on milloinkin kulkenut.

Eikö älylukko vaadi sähkö toimiakseen? Mitä tapahtuu sähkökatkon aikana? Yale-älylukot toimivat paristoilla. Lukko ei ole siis riippuvainen sähkövirrasta, jolloin lukon toiminta on turvattu myös sähkökatkosten aikana.

Yale_access_applikaatio_1 neliö

Lukko ilmoittaa käyttäjälle hyvissä ajoin paristojen alhaisesta varauksesta, jolloin käyttäjä osaa vaihtaa paristot ajoissa. Mobiiliohjaukseen liitetyn älylukon paristot on vaihdettava noin puolen vuoden välein. Mikäli paristot kuitenkin pääsevät loppumaan, voi Yale Doorman -älylukkoon syöttää varavirtaa lukon ulkopuolelta 9V-paristolla. Yale Linus toimii edelleen normaalisti mekaanisella avaimella myös paristojen loputtua.

Tutustu lisää Yale Doorman

Tutustu lisää Yale Linus

 
Päivitetty
29.4.2022