• Etusivu
  • Talo

Älylukko tuo kotiin turvaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 29.04.2022
202112_74129.jpg

Olemme tottuneet perinteiseen mekaaniseen avaimeen ja sen tuomaan turvallisuuden tunteeseen. Avaimesta luopuminen mietityttääkin monia. Luotettavan valmistajan toimittama älylukko on myös turvallinen, käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu kaikille. Perehdymme tässä artikkelissa siihen, miten älylukko tuo turvaa kotiin.

Yale-älylukot ovat taattua ABLOY-laatua. Niillä on Secured by ABLOY -leima, mikä tarkoittaa sitä, että lukitusratkaisu on testattu samalla tavalla kuin muutkin Abloyn lukitusratkaisut turvallisuuden, laadun ja käyttökokemuksen kannalta.

Riskit minimissä automaattisen lukinnan ja avaimettomuuden ansiosta

Inhimillisiä erehdyksiä sattuu, kun esimerkiksi kiireessä matkaan lähtiessä jää kodin ovi lukitsematta. Ovi ei kuitenkaan jää vahingossa lukitsematta, silloin kun älylukko lukitsee lukon automaattisesti oven sulkeutuessa. Näin voi olla jatkuvasti ilman huolta siitä, että ovi on varmasti lukossa. Mikäli lukitusta haluaa pitää auki, voi lukkoon valita päivätilan. Päivätila huolehtii siitä, että lukko on oletusarvoisesti auki ja sitä voidaan lukita manuaalisesti.

Avainten suhteen riskit ovat myös minimissä, kun ovesta kuljetaan virtuaaliavaimilla tai kulkukoodilla. Kadonneet avaimet ovat myös oma riskinsä, jonka avaimeton kulkeminen poistaa. Näin ei ole myöskään vaaraa avaimen kopioinnista.

Vara-avaimen piilottamista ei voi missään olosuhteissa suositella, mutta moni tekee sitä kuitenkin. Piilottamiselle ei ole houkutusta, kun älylukko toimii joko koodilla tai matkapuhelimella. Kulkuoikeuden voi itse aktivoida ja poistaa käytöstä milloin tahansa, jolloin pääsy on aina oikeilla ihmisillä.

20224_78002.jpg

Mikäli mekaanista avainta jää kuitenkin kaipaamaan, on Yale Linus -älylukko loistava vaihtoehto. Yale Linus asennetaan oven sisäpuolelle ja mekaaninen avainpesä jää käyttöön rinnalle. Näin käyttäjä voi nauttia molempien lukitustapojen parhaista puolista.

Usein pelkkä hälytys riittää karkottamaan varkaan. Yale Doorman -älylukossa sisäänrakennettu hälytin laukaisee hälytyksen murtoyrityksen sattuessa. Lukko hälyttää kahdella eri tavalla; oman äänilähteen kautta sekä sireenihälytyksellä, mikäli älylukko on yhdistetty hälytinjärjestelmään. Näiden lisäksi hälytyksen voi saada omistajan mobiililaitteeseen.

Seuraa mobiilisti lukituksen tilaa – tilanteessa kuin tilanteessa

Abloyn Yale -älylukkoja voidaan ohjata mobiilisovelluksella. Sovelluksen avulla voi lukituksen tilaa ja lukon käyttöä seurata helposti. Jos vieläkin jäi mietityttämään, menikö se ovi tosiaan lukkoon, voi matkankin päästä vielä tarkistaa lukituksen tilan. Älylukon käyttöä voidaan myös seurata lokista, jolloin talon omistaja näkee, kuka ovesta on milloinkin kulkenut.

Eikö älylukko vaadi sähkö toimiakseen? Mitä tapahtuu sähkökatkon aikana? Yale-älylukot toimivat paristoilla. Lukko ei ole siis riippuvainen sähkövirrasta, jolloin lukon toiminta on turvattu myös sähkökatkosten aikana.

20224_78003.jpg

Lukko ilmoittaa käyttäjälle hyvissä ajoin paristojen alhaisesta varauksesta, jolloin käyttäjä osaa vaihtaa paristot ajoissa. Mobiiliohjaukseen liitetyn älylukon paristot on vaihdettava noin puolen vuoden välein. Mikäli paristot kuitenkin pääsevät loppumaan, voi Yale Doorman -älylukkoon syöttää varavirtaa lukon ulkopuolelta 9V-paristolla. Yale Linus toimii edelleen normaalisti mekaanisella avaimella myös paristojen loputtua.

Abloy Oy
Talo
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton