Millä säällä voin öljytä terassin tai terassikalusteet?

Terassin ja terassikalusteiden öljyämiskausi alkaa olla käsillä, mutta millaisella säällä ja missä olosuhteissa saat parhaimman lopputuloksen? Sää vaikuttaa varmasti ja hyvä lopputulos on ilmoista kiinni.

millä säällä terassi kannattaa öljytä-750x422

Vaikuttaako sää terassin pesemiseen?

Kevätauringon paisteessa on mukava pestä terassi, mutta liiallinen lämpö terassinpesussa ei ole hyväksi. Suorassa auringonpaisteessa terassin pinta lämpenee nopeasti ja imee pinnalle levittämäsi pesuaineet. Tähän ongelmaan saattaa löytyä apua kostuttamalla ensin terassi ja levittämällä terassinpesuaine vasta sen jälkeen.

Parempi konsti terassinpesuun on kuitenkin tehdä se pilvisellä säällä, eikä viileäkään keli haittaa. Pesun jälkeen terassin on annettava kuivua kunnolla. Puun kosteusprosentin tulisi olla alle 20 % ennen terassin pintakäsittelyä. Jos käytit terassinpesuun painepesuria, voi kuivumiseen mennä jopa viikko.

Älä aloita pintakäsittelyä heti sateen tai lumien sulamisen jälkeen.

Missä lämpötilassa terassin voi öljytä?

Auringonpaiste houkuttelee ulos ja hakemaan pensselit esille. Älä hötkyile! Paras lämpötila terassin käsittelylle on, kun lämpötila on +5 C° vuorokauden ympäri. Paras lämpötila öljyämiseen on 15–20 C°. Lämmin pilvipoutainen sää on paras terassin käsittelyyn. Liian kylmällä tai kuumalla ilmalla suoritettu pintakäsittely puuöljyllä ei tartu puun pintaan kunnolla ja pinta jää laikukkaaksi.

Vältä myös pahimpia siitepölykausia tai terassin pintasi saa kauniin ja pysyvän siitepölyhunnun.

Milloin terassi kannattaa öljytä?

Jos terassi on aivan uusi, sen kannattaa antaa kuivua hyvin ennen ensimmäistä käsittelykertaa. Painekyllästetyn terassin käsittelyn voit jättää hyvin seuraavaan kevääseen. Vanhan terassin huoltokäsittely tehdään 1–2 vuoden välein. Käsittelyväli riippuu paljon siitä, minkälaisissa olosuhteissa terassi ympärivuoden on.

  • Jos terassin paikka on varjoinen, jokavuotista käsittelyä ei välttämättä tarvita.
  • Jos paikka on hyvin aurinkoinen, terassi kannattaa öljytä vuosittain.
  • Tummat sävyt haalistuvat luonnollisesti nopeammin kuin vaaleat.
  • Jos värjätty pinta on väriltään tasainen, voit käsitellä pinnan myös värittömällä puuöljyllä.


Lue lisää
Osaatko käyttää home-, terassi- ja huoltopesuja oikein? >>

Garden Furniture & Deck Oil

Garden Furniture & Deck Oil on erikoishoito-/käsittelyöljy ulkokäyttöön, puutarhakalusteille, kuisteille tai muille öljykäsitellyille puurakenteille. Se soveltuu kaikenlaisille puille kuten tiikille, mahongille, männylle, pyökille ja tammelle.

Garden Furniture & Deck Oililla voit pidentää käsittelyväliä jopa kolmeen vuoteen.

Öljy tunkeutuu syvälle puuhun ja antaa kestävän suojan kuivumista, kosteutta, likaa, sieniä ja lahoa vastaan. Garden Furniture & Deck Oil vahvistaa puun väriä ja rakennetta.

Garden Furniture & Deck Oilia on saatavilla harmaana ja ruskeana sekä värittömänä. Tuotteen sisältämät pigmentit peittävät puupintaa erinomaisesti.

woodcare guide terassi ja terassikaluste öljy-422x422

Käyttöohje: Levitä öljy siveltimellä tai liinalla 1–2 kertaa pinnan imukyvystä riippuen. Pyyhi imeytymätön öljy pois tunnin kuluttua levityksestä. Öljy on tärpättiohenteinen, joten puhdista sivellin ensin tärpätillä ja sitten saippuavedellä. Riittoisuus: 8–10 m2/litra. Kuivumisaika: noin 24 tuntia (23°C, 50 RH). Lopullinen kuivuminen saavutetaan 16–24 tunnin kuluttua.

Puuöljyt ulkokäyttöön


 
Julkaistu
28.4.2022