Voisiko omistusasuntosi kattaa remonttikulujasi?
– Osallistu kyselyyn ja voita leffaliput

Suomeen on suunnitteilla uusi lainatuote, jossa omistusasuntoon sitoutunutta varallisuutta voi vapauttaa käyttöön ilman pakollisia kuukausimaksuja. Laina sopii erityisen hyvin ihmisille, jotka suunnittelevat asuvansa talossaan tai asunnossaan seuraavat 5–10 vuotta ja haluavat vapauttaa asuntonsa arvoa käyttöönsä jo nyt.

Laina on tarkoitettu esimerkiksi kasvavalle perheelle, joka tarvitsee rahaa juuri tällä hetkellä ja suunnittelee isomman asunnon ostoa jatkossa. Tai senioreille, jotka haluavat ylläpitää omakotitalon arvoa ennen siirtymistä pienempään asuntoon.

Lainamuodossa rahoittaja jakaa asunnon hinnan kehitykseen liittyvän riskin kanssasi. Jos asunnon arvo nousee, kasvaa myös sinun varallisuutesi ja maksat hieman enemmän lainasta. Jos taas asunnon arvo laskee tai pysyy samana, maksat lainasta vähemmän. Ja lainan voit käyttää mihin tahansa – asunnon kunnostukseen, kesämökkiin, auton ostoon tai kalliimpien lainojen poismaksuun.

Hyötyisitkö sinä tästä mahdollisuudesta? Osallistu kyselyyn ja voit voittaa 2 kappaletta leffalippuja. Arvonta suoritetaan 27.5.2022.

Uuden lainatuotteen esittely

  • Lainan vakuutena on osa asunnosta tai talosta.
  • Lainan korko määräytyy yleisen asuntojen hintakehityksen mukaan, keskimäärin 2,7 % vuodessa.
  • Jos asunnon arvo laskee tai pysyy muuttumattomana, asettuu vuosikorko minimitasoon, joka on tällä hetkellä 2 %.
  • Voit maksaa takaisin vaikka kerralla 5–10 vuoden kuluttua.
  • Lainata voit 10 000–60 000 euroa.
  • Käytännössä laina tulee olemaan kustannuksiltaan kalliimpi kuin varsinainen asuntolaina, mutta halvempi kuin kulutusluotto.

 
Julkaistu
28.4.2022