Mitä keittiöremontti maksaa?

IMG-20220324-WA0021_inkku_p

Haaveiletko keittiöremontista, mutta et ole varma millaisen summan se vaatii? Onneksi keittiöremontteja on saatavilla jokaiselle budjetille. Keittiömaailman keittiösuunnittelija vinkkaa, että eniten kustannuksiin vaikuttavat materiaalivalinnat ja mekanismit sekä kodinkoneiden ominaisuudet ja ammattilaisen tekemien asennuspalvelujen käyttäminen.

Ennen budjetin muodostumista on tärkeää päättää suurimmat linjaukset remontille. Näihin vaikuttavat esimerkiksi aiotaanko vanhan keittiön muoto säilyttää ennallaan, joudutaanko sähkö- tai viemäritöitä suorittamaan ja pystyykö asennustyön tekemään itse.

Luonto-värikokoelman sävyssä Tähkä yhdistyvät beigen ja harmaan vivahteet. Helppo väri sisustajalle, sillä se sopii lähes kaikkien värien kanssa.Luonto-värikokoelman sävyssä Tähkä yhdistyvät beigen ja harmaan vivahteet. Helppo väri sisustajalle, sillä se sopii lähes kaikkien värien kanssa.

Keittiöremontin hintaan vaikuttavat oleellisesti myös valitut materiaalit ja kodinkoneet. Esimerkiksi työtasoa valittaessa kvartsi- ja graniittitasot voivat olla hinnaltaan jopa viisinkertaisia laminaattitasoon nähden. Kodinkoneissa omat tarpeet ja toiveet kannattaa suunnitella sekä sen hetken, että tulevien vuosien mukaisesti. Ominaisuuksia voi miettiä hyödyn kannalta, kuten astianpesukoneen ergonomisesti nousevat alakorit, jotka vähentävät kumartelua ja nopeuttavat keittiöpuuhia. Kodinkonepakettien hintahaitari on laaja ja eroa voi olla useita tuhansia euroja.

Keittiöalan ammattilaiset luovat remonttia varten kokonaisvaltaisen suunnitelman, jonka tuloksena keittiö kestää vuosia. Keittiösuunnittelija auttaa valitsemaan ja vertailemaan materiaaleja ja tuotteita, jotta valinnat osuvat oikein ja haluttuun budjettiin päästään.

Millaisia mahdollisuuksia suuntaa antava remonttibudjetti antaa? Katso esimerkit alta:
 

20220315_132220

KEITTIÖKALUSTEIDEN, TYÖTASON, ALTAAN JA HANAN PÄIVITYS

Hinta-arvio 3 000–8 000 €


Keittiön remontoinnissa säästää tekemällä itse tai säilyttämällä jo olemassa olevat kodinkoneet uudessa keittiössä. Kannattaa arvioida keittiöremontin aikataulua: onko remontin valmistumisella kiire tai joustaako oma ajankäyttö tarkkuutta vaativaan asennustyöhön? Vaikka rungot toimitettaisiin valmiiksi kasattuina, asennuspalvelu tuo työhön helpotusta sisältäen kahden vuoden takuun ja lopputarkastuspöytäkirjan, jotta kaikki on varmasti kunnossa.

 

Työtason valintaan kannattaa panostaa, sillä se on yksi keittiön keskeisimmistä ja käytetyimmistä osista. Kuvan laminaattitaso, vaalea Terrazzo.Työtason valintaan kannattaa panostaa, sillä se on yksi keittiön keskeisimmistä ja käytetyimmistä osista. Kuvan laminaattitaso, vaalea Terrazzo.

KEITTIÖREMONTTI SISÄLTÄEN UUDET KODINKONEET JA ASENNUSPALVELUN

Keskiarvio 15 000–18 000 €


Kattava keittiöremontti saadaan uusimalla kalusteiden, hanan, altaan ja työtason lisäksi kodinkoneet ja välitila. Vaikka keskimääräisen remonttibudjetin summa on noin 15 000 euroa, vaikuttaa tilan koko ja materiaalivalinnat huomattavasti. Budjettiin sisältyvät myös ammattilaisen tekemät asennustyöt, jotta remontointi olisi mahdollisimman huoletonta.

KEITTIÖREMONTTI LAADUKKAAMMILLA MATERIAALEILLA SISÄLTÄEN ASENNUSPALVELUN

Alkaen 15 000 €


Unelmien keittiön luksusta saa esimerkiksi työtasolla, laadukkailla kodinkoneilla sekä arkea parantavilla keittiöinnovaatioilla. Budjettiin saattaa kuulua myös välitilan tai lattian materiaali- ja asennuskustannukset. Erikoismekanismeilla saa personoitua keittiötä omannäköiseksi ja vietyä keittiökokemuksen seuraavalle tasolle. Pieneen tilaan toteutettava remontti vaatii pienemmän budjetin, mutta hinta luonnollisesti kertaantuu, mitä suurempi keittiö on.
 

Yläkaapit on mahdollista asentaa ylöspäin nouseviksi, jolloin kumarrellessa ei tarvitse varoa päätään.Yläkaapit on mahdollista asentaa ylöspäin nouseviksi, jolloin kumarrellessa ei tarvitse varoa päätään.

Budjettia miettiessä on hyvä listata itselleen, mihin on valmis panostamaan. Parhaan käsityksen oman keittiön hinnasta saa varaamalla suunnitteluajan ammattitaitoiselle keittiösuunnittelijalle, joka osaa valita ratkaisut juuri sinun tarpeisiisi, toiveisiisi ja budjettiisi nähden.

IMG-20220324-WA0051_1440p

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Julkaistu
27.4.2022