Lisää turvallisuutta katolla liikkumiseen

Kiinteistön omistajan vastuulla on varmistaa, että kulku katolle ja katolla oleville huollettaville kohteille on järjestetty turvallisesti. Samat määräykset koskevat niin omakotitaloja kuin vapaa-ajanasuntojakin. Uuden SafeLine vaijerijärjestelmän avulla rakennusten katoilla liikkuminen on turvallisempaa kuin koskaan aiemmin.

Vaijerijärjestelmällä estät putoamisen

Laadukkaista kattoturvatuotteistaan tunnettu Piristeel kehitti uudenlaisen Pisko SafeLine vaijerijärjestelmän, joka varmistaa henkilöturvallisuuden katolla. Täysin vastaavalla periaatteella toimivaa putoamissuojaa ei ole aikaisemmin ollut markkinoilla.

Pisko SafeLine vaijerijärjestelmä on turvallinen ja toimiva kokonaisratkaisu yhtenäiseksi turvaköyden kiinnityspisteeksi. Käyttäjä on koko ajan kiinni vaijerijärjestelmässä putoamisen varalta. Mikäli putoaminen tapahtuu, järjestelmä pysäyttää sen turvallisesti.

Käyttäjä kiinnittää itsensä järjestelmään maan tasalla eikä joudu siirtämään turvaköyttä kiinnityspisteestä toiseen missään vaiheessa katolla. Irroitus järjestelmästä tapahtuu vasta maan tasalle palatessaan. Lisäksi järjestelmä estää käyttäjää liikkumasta tarpeettomasti katon pahimmilla vaara-alueilla.
 

SafeLine-vaijerijarjestelma

Käyttäjäystävällinen kokonaisuus

Vaijerijärjestelmä nostaa käyttäjän turvallisuuden uudelle tasolle, mutta lisäksi järjestelmän käyttö on vaivatonta. Vaijerijärjestelmän liukukiinnike liikkuu erittäin sulavasti käyttäjän mukana vaijerissa. Haponkestävästä teräksestä valmistettu liukukiinnike toimii moitteettomasti myös talviolosuhteissa. Vaijerijärjestelmään voi kytkeytyä yhtäaikaisesti useampi käyttäjä kunhan käyttäjät eivät kiinnity samalle vaijerikiinnikevälille. Tikkaita voi kiivetä yksi käyttäjä kerrallaan.

Vaijerijärjestelmän asennus käy helposti

Järjestelmä suositellaan asennettavaksi aina Pisko kulkuteiden yhteyteen, mutta se voidaan tarvittaessa kiinnittää myös suoraan rakenteisiin erikseen tyyppitestattujen kiinnitysratkaisujen avulla. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Pisko SafeLine vaijerijärjestelmä on monikäyttöinen – toteutus voi olla yksimittainen tai määrämittaisista osista koostettu.

Pisko SafeLine vaijerijärjestelmä on helppo ja nopea asentaa. Vaijerikiinnikkeen muotoilun ansiosta vaijeria ei tarvitse asennettaessa pujottaa kiinnikkeiden läpi. Kiinnikkeen saranaosa lukitsee vaijerin paikalleen, joten järjestelmää ei tarvitse erikseen pingottaa, vaan asennuksen voi tehdä yhdellä kertaa valmiiksi sopivaan kireyteen.

Pisko SafeLine järjestelmässä on vähemmän osia ja asentamisessa vähemmän työvaiheita kuin muissa samankaltaisissa markkinoilla olevissa tuotteissa. Lisäksi asentaminen onnistuu tavanomaisilla asennusvälineillä ilman erikoistyökaluja. Etuna on myös, että vaijerin voi asentaa yksimittaisena sekä tarvittaessa lyhyempinä pätkinä. Yksimittainen asennus säästää työaikaa ja lopputulos on tasalaatuinen.

Vaijerijärjestelmän osat

Pisko SafeLine järjestelmä on yksinkertainen kokonaisuus. Se koostuu muutamista pääkomponenteista sekä järjestelmän toimintaa täydentävistä osista. Osat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Järjestelmä on sertifioitu kokonaisuutena eli tyyppitestaus on tehty kiinnitysjärjestelmineen sellaisella kokoonpanolla kuin tuotetta on tarkoitus käyttää rakennuksissa. P-merkintä kertoo teknisten vaatimusten täyttymisestä kokonaisvaltaisesti.

Täydentävinä tarvikkeina on saatavilla vaijerin jatkamiseksi terminaaleja sekä muutamia erilaisia vaihtoehtoja vaijerin päättämiseksi. Lataa tarkempi tuoteluettelo tästä.

Katso lisää Pisko SafeLine järjestelmästä

 
Päivitetty
26.4.2022